kaczkowskiego

"Krótko przed śmiercią mamy układałem puzzle w salonie, a ona rozwiązywała krzyżówki. Cos mnie tknęło podszedłem do niej i mówię: Mamo, ja nie wiem co zrobię jak cię stracę. Zacząłem płakać... W Zobacz więcej
Gdyby w szkole był przedmiot o jedzeniu, chciałabym, żeby moje dzieci uczył Grzegorz Łapanowski. Chłopak z kuchennym biglem, który zaraża smacznym optymizmem. Autor projektu Szkoła na Widelcu i Zobacz więcej
Nowa książka Grzegorza Łapanowskiego zabiera nas wświat kulinarnych szaleństw. Jest niezbędna iinspirująca. Tohistoria otym jak łączyć produkty ismaki, historia októrej podobno sam autor śnił po Zobacz więcej
To przepis na ekspresowy makaron. Cały obiad jesteście w stanie wykonać w czasie przeznaczonym na ugotowanie makaronu. Tak jest idealnie! Smakuje bardzo świeżo. Jest lekko ostry dzięki rukoli i Zobacz więcej
Kuchnia Podkarpacia i Bieszczadów to w dużej mierze kuchnia łemkowska i bojkowska, która zrodziła się z niedostatku. Łemkowie i Bojkowie prowadzili skromne życie, ich głównym pożywieniem były dania Zobacz więcej
Megg
Megg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia i podróże
Jezioro Myczkowskie

Jezioro Myczkowskie 30

Wakacje już się skończyły i jesień tuż tuż, ale pogoda wciąż nam dopisuje, więc warto korzystać i organizować sobie nawet krótkie weekendowe wypady. Ja dziś zapraszam Was na spacer nad Jezioro Zobacz więcej
Gulasz z jelenia p. Łukasza Roszkowskiego - danie konkursowe | coolinarnie.pl | Przepisy na każdy dzień Strona główna O nas Współpraca Kontakt Gulasz z jelenia p. Łukasza Roszkowskiego – danie Zobacz więcej
Marcepanowa
Marcepanowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marcepanowa kuchnia
KRAKOWSKIE OBWARZANKI

KRAKOWSKIE OBWARZANKI 52

Nie wiem czy już wspominałam ale uwielbiam piec! Zwłaszcza pieczywo :) Przygotowałam dla Was przepis na krakowskie obwarzanki z makiem. Jeśli chcielibyście przenieść część urokliwego Krakowa do Waszej Zobacz więcej
ulcik
ulcik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia na wzgórzu
Chleb wg Justyny Steczkowskiej

Chleb wg Justyny Steczkowskiej 486

niedziela, 20 maja 2012 Kochani Czytelnicy,zapraszam pod nowy adres:Ten blog zostaje otwarty i taki już będzie, ale nowe wpisy pojawiać się będą pod nowym adresem.Zapraszam! czwartek, 17 maja 2012 Zobacz więcej
ZIKiT, czyli krakowskie "Widmo" - Zjedz Kraków Główna O stronie Wszystkie wpisy miejsca home made inne Mapa Kontakt 11Styczeń 0 Kategorie: inne Tagi: bilety mpk zikit ZIKiT, czyli krakowskie „Widmo” Zobacz więcej
Drodzy czytelnicy, z przyjemnością pragnę Was poinformować, ze blog przeniósł się na własną domenę i od dziś po nowe wpisy i przepisy zaglądajcie na: gotujebolubi.pl Wpisy na tym blogu zacznę Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja ze strony: kuchnianawzgorzu.pl. Zrobiłam z połowy proporcji podanych na stronie i nieznacznie zmieniłam ilość oraz niektóre Zobacz więcej
Jedna myśl nasuwa mi się kiedy chcę o nich napisać kilka słów. Dość wytrawny smażony ser, który najlepiej sprawdzi się w towarzystwie dżemu, polewy czekoladowej czy cukru pudru. Jeśli wolicie wersję Zobacz więcej
negresca
negresca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Prowincja w globalnej wiosce
PRL-owskie flaczki

PRL-owskie flaczki 31

Garmażeryjny przebój barów, jadłodajni i stołówek w czasach PRL-u. Tani, właściwie to smaczny, pożywny. Flaczki do dziś mają swoich miłośników. Muszę przyznać, że ja długo, bardzo długo myślałam, że Zobacz więcej
ZIKiT, czyli krakowskie "Widmo" - Zjedz Kraków Główna O stronie Wszystkie wpisy miejsca home made inne Mapa Kontakt 11Styczeń 0 Kategorie: inne Tagi: bilety mpk zikit ZIKiT, czyli krakowskie „Widmo” Zobacz więcej
W drugim tomie "Trylogii husyckiej" A. Sapkowskiego, w "Bożych wojownikach", jeden z głównych bohaterów, Szarlej, mówi: "Niezła była ta jajecznica. Smak, prawda, nieco psuł seler, zupełnie się z Zobacz więcej
Warszawski Sznytto nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy. W samym sercu warszawskiej Starówki z widokiem na Zamek Królewski powstała elegancka, usytuowana na 2 poziomach restauracja. 1 marca Zobacz więcej
Nigdy wcześniej nie robiłam sama pączków, bo większość przepisów jest na 40 sztuk, gdyż tylko przy tej ilości opłaca się czekać na wyrośnięcie ciasta i grzać cały gar oleju (plus tyle wychodzi z Zobacz więcej
Głąbik krakowski to w zasadzie sałata. Sałata łodygowa, vel szparagowa. Taka typowo krakowska sałata, a właściwie chińska ;) Podobno dawniej była ulubionym warzywem krakowian. Głąbika kiszono i Zobacz więcej
Postanowiłam już jakiś czas temu, że napiszę kilka słów o miejscach, które lubię i w których bywam w Poznaniu. Z naciskiem na punkty gastronomiczne, ale nie tylko. Może zdradzę też inne sekrety. ;) Od Zobacz więcej