kadaifi

ZOBACZ TAKŻE:

MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Szpinakowe Kadaifi !

Szpinakowe Kadaifi !  138

1
Dla odmiany Kadaifinazywane również „włosami babci” Ciasto, którym zajadałam się podczas pobytu w Egipcie, ale było to ciasto słodkie a takie pokażę niebawem :-) Zdradzę Wam tylko, że jest obłędnie Zobacz więcej
g jasnobrązowego cukru Demerara, jedna kostka (200 g) masła, 680 g twarogu sernikowego (użyłam Piątnicy), jedna tabliczka (100 g) białej czekolady, 3 jajka, 40 g cukru białego, 1 łyżka soku Zobacz więcej
zwykłym sztućcom. Samo ciasto Kataifi jest neutralne w smaku: można je użyć zarówno do słodkich jak i słonych wypieków. Stanowi odmianę ciasta phyllo i dostępne jest w sieci "Kuchnie Świata". Zobacz więcej
Tak jak obiecałam słodkie Kadaifi! Bardzo proste w wykonaniu, niemal chwilowe, rewelacyjne w smaku, bardzo słodkie, ciągle chcę jeszcze...! Wykonane z niewielkiej ilości babcinych włosów czyli ciasta Zobacz więcej
ciasta, faszerowane orzechami a całość zatopiona w słodkim syropie cukrowym. Baklava – wykonane z ciasta filo, orzechów, migdałów i syropu cukrowego (miodowego) Prażone migdały i orzechy w różnych Zobacz więcej
komarka
komarka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Every Cake You Bake
Tulumba

Tulumba 106

1
entej potęgi. Kto zna tamtejsze desery z baklawą, kadaifi i lokma na czele, może wyobrazić sobie smak smażonych w głębokim tłuszczu ciasteczek z ciasta ptysiowego, marynowanych następnie w Zobacz więcej
. 'po kieliszku' czyli przyniesie tylko kieliszki napełnione trunkiem np. raki. Limoncello - likier cytrynowyGorące raki z laską cynamonu do chałwy w cynamonie - postny poczęstunek ipovrichio - deser Zobacz więcej
gotuje powinien spróbować wszystkiego – tu jednak poddaję się. Ale widziałam nieraz wiele osób jedzących ze smakiem białko pod taką postacią. Jadalnych robaczków jest sporo: karaczany, szarańcza, Zobacz więcej
do małej miejscowości, w której środku stała jedna, jedyna, tętniąca życiem kawiarenka prowadzona przez charyzmatyczną imigrantkę. Zamawiałam kawę, którą w Polsce nazywamy "kawą po turecku", co w Zobacz więcej
na pierwszym miejscu to baklava – ciasto listkowane nasączone miodem i przełożone orzechami. Często podawane z lodami. Kadaifi to kolejny regionalny deser, w smaku przypominający baklawę, z Zobacz więcej
siostrzana restauracja Studia Qulinarnego. To połączenie trzech pasji właścicieli: jedzenia, sztuki i architektury. W międzynarodowym menu znajdziemy przykładowo krem z pieczonego buraka z lodami Zobacz więcej
pyłek, mirabelka już przekwitła,czas na śliwy i czereśnie, bogato się zrobiło w ogrodzie. Pola j... 1 dzień temu Szczecinianka gotuje To wszystko dzięki Hani - ślimaczki drożdżowe z czosnkiem Zobacz więcej
Buniabaje w kuchni Krokiety wg Mamy Martyny - *Mam totalną amnezję. Zapisałam sobie pomysł na to by robiąc krokiety w naleśnikach zostawiać część ciasta naleśnikowego i potem maczać w nim zwinięte Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: