kadaifi

ZOBACZ TAKŻE:

MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Szpinakowe Kadaifi !

Szpinakowe Kadaifi !  139

1
{{headerMessage}}
Dla odmiany Kadaifinazywane również „włosami babci” Ciasto, którym zajadałam się podczas pobytu w Egipcie, ale było to ciasto słodkie a takie pokażę niebawem :-) Zdradzę Wam tylko, że jest obłędnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
g jasnobrązowego cukru Demerara, jedna kostka (200 g) masła, 680 g twarogu sernikowego (użyłam Piątnicy), jedna tabliczka (100 g) białej czekolady, 3 jajka, 40 g cukru białego, 1 łyżka soku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zwykłym sztućcom. Samo ciasto Kataifi jest neutralne w smaku: można je użyć zarówno do słodkich jak i słonych wypieków. Stanowi odmianę ciasta phyllo i dostępne jest w sieci "Kuchnie Świata". Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak jak obiecałam słodkie Kadaifi! Bardzo proste w wykonaniu, niemal chwilowe, rewelacyjne w smaku, bardzo słodkie, ciągle chcę jeszcze...! Wykonane z niewielkiej ilości babcinych włosów czyli ciasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, w środku kawałki grillowanego mięsa i warzyw, sos tzatzyki. W lokalnych fast foodach w środku mogą się znaleźć również frytki. Frytki chyba ze względu na popularność dodawane są do każdej potrawy- Zobacz więcej
komarka
komarka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Every Cake You Bake
Tulumba

Tulumba 107

1
{{headerMessage}}
entej potęgi. Kto zna tamtejsze desery z baklawą, kadaifi i lokma na czele, może wyobrazić sobie smak smażonych w głębokim tłuszczu ciasteczek z ciasta ptysiowego, marynowanych następnie w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rachunek (lub wraz z rachunkiem), to na stół na koszt firmy postawi: talerz z kawałkami różnych ciast np. baklawy, kadaifi, rewani, galaktoboureko (lub tylko jednym gatunkiem ciasta) sezonowymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gotuje powinien spróbować wszystkiego – tu jednak poddaję się. Ale widziałam nieraz wiele osób jedzących ze smakiem białko pod taką postacią. Jadalnych robaczków jest sporo: karaczany, szarańcza, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do małej miejscowości, w której środku stała jedna, jedyna, tętniąca życiem kawiarenka prowadzona przez charyzmatyczną imigrantkę. Zamawiałam kawę, którą w Polsce nazywamy "kawą po turecku", co w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na pierwszym miejscu to baklava – ciasto listkowane nasączone miodem i przełożone orzechami. Często podawane z lodami. Kadaifi to kolejny regionalny deser, w smaku przypominający baklawę, z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(23 zł), souvlaki (15 zł), bugiurti, czyli cztery zapiekane greckie sery (18 zł) czy tradycyjną grecką zupę fasolową z pomidorami i marchewką (9 zł), a także desery, w tym grecką chałwę (12 zł) i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Człowiek jest tym, co zje...: Sałatka z soczewicą skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... sobota, 12 kwietnia 2014 Sałatka z soczewicą 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
blaszki Ziemniaki i cebulę mielimy tak jak na placki kartoflane, dodajemy do tego sporą ilość majeranku, jajka - solimy i dodajemy pieprz. Połowę boczku kroimy na malutkie kawałeczki i smażymy, - po Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: