kalarepa panierowana

Jeśli tak jak ja, macie w domu prawdziwego kalareporzercę, do tego przepisu będziecie potrzebowali jej znacznie więcej niż 4 sztuki;) Pierwszą kalarepę mąż zjadł mi na surowo, prosto spod noża, dwie Zobacz więcej
Skoro mam w ogródku swoją BIO, EKO itp. kalarepę, to muszę z tego korzystać. Zupa krem z kalarepy już była, a teraz wymyśliłam taką przekąskę. Plastry kalarepy panierowane w orzechach z dodatkiem Zobacz więcej
Moja dzisiejszy propozycja na smaczny obiad to smażone, lekko pikantne skrzydełka w panierce i surówka z kalarepy, marchwi i sałaty. Składniki: Skrzydełka: 8 skrzydełek z kurczaka Marynata 3 łyżki Zobacz więcej
panimagoga
panimagoga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki ogrodu
PRZEPISY Z KALAREPĄ

PRZEPISY Z KALAREPĄ 142

0
Zupa kalarepkowa Panierowana kalarepa z serem Klopsiki z kalarepą w sosie pomidorowym Kotlety mielone z kalarepą Placki z cukinii i kalarepy Potrawka z kurczaka i kalarepy Surówka z kalarepy i Zobacz więcej
Kalarepka panierowana w jajku i bułce tartej. Proponuje jako przekąskę, bo najeść się nią raczej nie można. Dla 4 osób: 4 kalarepy młode 1 jajko (roztrzepane) bułka tarta do obtoczenia olej do Zobacz więcej
Znakomita alternatywa dla wegetarian i naprawdę nie tylko dla nich. To jest po prostu pyszne! Sto razy wolę takie niż z Burger Kinga czy McDonaldsa, mimo że od mięsa nie stronię. Składniki - 1 średnia Zobacz więcej
Kalarepa to jedno z ulubionych warzyw w naszej rodzinie. Zjadamy ją równie chętnie na surowo, jak i w potrawach na ciepło. Tym razem dodałam ją do wieprzowych klopsików gotowanych w sosie pomidorowym. Zobacz więcej
Dzisiaj polecę troszkę inne kotlety z kalarepy, idealne na niecodzienny obiad. Plastry kalarepy z serem w wersji kotleta schabowego, idealne na upalny dzień i nie tylko. Zobacz więcej
Propozycja dla tych warzywo-żernych, aczkolwiek i nosem kręcącym, na słowo "warzywo" także polecam ! Sznycle z kalarepy i selera, w chrupiącej panierce to doskonała propozycja na szybki obiad. Zobacz więcej
Kończył się termin wędzonego łososia, który miałam w lodówce, więc wymyśliłam kotlety z nim w roli głównej. Smak uzupełniły delikatne warzywa: marchew i kalarepka, dorzuciłam też cebulkę i Zobacz więcej
smakiem orzechów. Niebo w gębie:) * 2-3 filety dorsza (małe), * 100 g orzechów włoskich, * mąka, * jajko, * suszone pomidory z bazylią i czosnkiem (gotowa przyprawa), * sól, pieprz, * oliwa do Zobacz więcej
Im dłużej mnie nie ma na blogu, tym trudniej mi wrócić i napisać coś sensownego. Dlatego przejdę do rzeczy, a raczej do ryby, którą proponuję Wam dzisiaj w wiosennej odsłonie. Najczęściej rzodkiewki i Zobacz więcej
, niespełna, stu centymetrowemu Malcowi, który wymusza na mnie zdrowe, zdrowsze, najzdrowsze podejście do gotowania. Dziękuję Kacperku, wspinam się dalej Składniki na 7 sztuk: 1 młody ziemniak, na Zobacz więcej
, podroby pasztety, parówki, boczek, smalec, morskie (śledź, dorsz, makrela, halibut, łosoś, sola, tilapia), świeże, mrożone, umiarkowanie wędzone i marynowane warto wybierać małe gatunki i jadać z Zobacz więcej
pochodzą także rzepa i kalarepa i ich łagodny smak moje dziecko akceptuje. Kupiłam na targu żółte małe rzepki późnej odmiany golden ball, ich smak łudząco przypomina właśnie kalarepkę. Gdy robiłam Zobacz więcej
Warzywa: opakowanie kiełek stir fry 2 ogórki gruntowe, bez skóry, w słupki 1/3 średniej cukinii, w słupki 1 młoda dymka, duża, w piórka 1 mała kalarepa, w słupki 5 śliwek węgierek, w paski płaska Zobacz więcej
znaleźliśmy uczciwą wietnamską kuchnie w oldschoolowym wydaniu. Co to oznacza? Po pierwsze dbałość o autentyzm. Nie ma mowy o zamiennikach produktów, a kreatywność została zredukowana do minimum. Te Zobacz więcej
dobrze się przegryzły i by była jeszcze lepsza. DOMOWY COLESŁAW Składniki: główka młodej kapusty, bardzo drobno poszatkowana 2 marchewki, starte na tarce o małych oczkach 1/2 pęczka świeżego Zobacz więcej
z bażanta z grzybami na puree z kalarepy z jabłkiem, terryna z dzika z sosem z suszonych owoców z dereniem, fondant z kalarepy, marynowany rydz, sos wiśniowy, ziemia czekoladowo-kawowa" Zobacz więcej
i smakowała równie dobrze. Mogą ją jeść wegetarianie, ci którzy jedzą ryby, a wiem, że takowi istnieją Składniki: 1 filet ryby miruna sól, pieprz, przyprawa do ryby do panierowania: mąka Zobacz więcej