kalarepka faszerowana mięsem

{{headerMessage}}
« Przepyszna zupa-krem z ... Kalarepki faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami czyli wspomnienie lata Chęć na zrobienie faszerowanych kalarepek miałam od dawna. W końcu w tym roku mi się to udało. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kalarepa to jedno z moich ulubionych warzyw. Wyraziste, chrupiące, lekko orzechowe – po prostu pyszne:) Uwielbiam pokroić ją na kawałki i schrupać bez dodatków, lub przyrządzić z niej surówkę. Dziś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI: - kalarepa - 2 szt - mięso mielone - 200 g - pomidor - 1 szt - kukurydza - 100 g - piri - piri - 1 szt - cebula - 1 szt - czosnek - 1 szt - kolendra - 1 szczypta - koncentrat pomidorowy - 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ogromną przyjemnością! SKŁADNIKI: - kalarepa – 2 szt - mięso mielone – 200 g - pomidor – 1 szt - kukurydza – 100 g - piri – piri – 1 szt - cebula – 1 szt - czosnek – 1 szt - kolendra – 1 szczypta - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kalarepki robimy dość często .I jako jarzynkę i jako danie jarskie i faszerowaną mięsem w sosach (koperkowym , pomidorowym lub innym ) Czytaj więcej » Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Robiłam faszerowane kalarepki i zostało mi trochę mięsa i resztek kalarepki. Postanowiłam połączyć to w naprawdę smakowitą całość :) Danie wyszło pyszne!!! :) Przygotowujemy pulpety: mięso mielone Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Habibi
Papryka zapiekana z fetą

Papryka zapiekana z fetą 287

0
{{headerMessage}}
Lubię faszerowane warzywa i z utęsknieniem czekam na ich bum na targu - kalarepki, cukinie, bakłażany! Tyle kolorów, zapachów, witamin! Zazwyczaj faszerowałam je mięsem drobiowym lub tuńczykiem, aż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój dzisiejszy obiadek z wykorzystaniem mięsa z rosołu. Oczywiście można też użyć mięsa mielonego surowego. 3 kalarepy 30 dkg mięsa 1 cebula 5 dkg ryżu (ugotowałam więcej, bo była w planie zupa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię kalarepkę, zazwyczaj jadłam ją na surowo. Jednak niedawno odkryłam jej nowy, wspaniały smak, dusząc ją w śmietanie. Znakomicie smakuje również faszerowana mięsem mielonym... . Ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pięknie wyglądające, oryginalne danie z kalarepy. W dodatku proste w wykonaniu, bo wystarczą kalarepki, ryż, sos boloński i trochę zaangażowania. Przepis: Składniki: 4 średnie kalarepy, 200 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co powiecie na faszerowane warzywa? Pole do popisu jest bardzo szerokie. Można nadziać praktycznie wszystko: paprykę, bakłażana, cukinię, pomidory, a nawet cebulę, kalarepkę lub selera. Właściwie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
warzywem: - pyszna duszona kalarepka z koperkiem - oberiba czyli śląska zupa z kalarepki - kalarepka faszerowana mięsem mielonym - zapiekanka z ziemniaków i kalarepki Składniki: 2 duże kalarepy duży Zobacz więcej
smakikuchenne
smakikuchenne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
O kuchni z uczuciem
Kalarepa zapiekana

Kalarepa zapiekana 526

1
{{headerMessage}}
Lubicie kalarepkę ? Ja lubię na surowo, zapiekaną i smażoną na maśle. Najlepsza jest taka młoda, a właśnie teraz jest najlepsza pora . Dzisiaj zrobiłam faszerowaną kalarepę mięsem mielonym. Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Faszerowana kalarepa, podobna do kalarepki faszerowanej fetą, którą robiłam w ubiegłym roku. Tym razem użyłam jednak mielone mięso drobiowe i nieco ostrzejsze przyprawy. A wyrazistą fetą zastąpiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
15 września 2007 roku ślubowaliśmy sobie miłość, wierność i uczciwość małżeńską... 15 września 2012 roku świętowaliśmy DREWNIANĄ piątą rocznicę ślubu ... zbiegła się ona z moją "30-stką", którą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podobają mi się duże kalarepy , które od jakiegoś czasu są w sprzedaży. Mimo swojej wielkości nie są łykowate - wręcz przeciwnie. Farsz jest w zasadzie tradycyjny taki jak do gołąbków czy innych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Patisony – pierwsze podejście Jeszcze nigdy nie jadłam patisonów – jak zobaczyłam je na targu w sobotę – postanowiłam nabyć dwa przepiękne okazy z zamysłem przyrządzenia ich z jakimś farszem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kalarepki . Każdy dostaje swoją porcję czyli 1 kalarepę i już ** 10 dag mięsa mielonego z indyka 1/2 szklanki pokrojonego koperku 2 łyżki pokrojonej drobno dymki 10 pomidorków koktajlowych 1/2 kostki Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Patisony w sosie pomidorowym

Patisony w sosie pomidorowym 304

2
{{headerMessage}}
Udało mi się znów kupić ładne patisony. Kiedy kupuję, patrzę na ich wielkość i od razu wiem na co je przeznaczę. Większe patisony o średnicy 7 – 12 cm, sałatkowe są świetnym dodatkiem do gulaszu, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Faszerowanie kalarepek to świetny sposób na niecodzienne, zdrowe danie. Farsz może być dowolny, jednak dzisiaj polecam warzywny z brązowym ryżem bio, ze sklep smakosz. Nadziane kalarepko można zapiec Zobacz więcej