kalarepka faszerowana mięsem

« Przepyszna zupa-krem z ... Kalarepki faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami czyli wspomnienie lata Chęć na zrobienie faszerowanych kalarepek miałam od dawna. W końcu w tym roku mi się to udało. Zobacz więcej
Kalarepa to jedno z moich ulubionych warzyw. Wyraziste, chrupiące, lekko orzechowe – po prostu pyszne:) Uwielbiam pokroić ją na kawałki i schrupać bez dodatków, lub przyrządzić z niej surówkę. Dziś Zobacz więcej
SKŁADNIKI: - kalarepa - 2 szt - mięso mielone - 200 g - pomidor - 1 szt - kukurydza - 100 g - piri - piri - 1 szt - cebula - 1 szt - czosnek - 1 szt - kolendra - 1 szczypta - koncentrat pomidorowy - 1 Zobacz więcej
Dziś mam dla Was zaległy przepis na kalarepki , które pokazywałam jeszcze przed wyjazdem na wakacje! Danie łatwe … szybkie i niesamowicie smaczne! Farsz jest niezwykle sycący i zaspokoi nas na długie Zobacz więcej
Kalarepki robimy dość często .I jako jarzynkę i jako danie jarskie i faszerowaną mięsem w sosach (koperkowym , pomidorowym lub innym ) Czytaj więcej » Zobacz więcej
Robiłam faszerowane kalarepki i zostało mi trochę mięsa i resztek kalarepki. Postanowiłam połączyć to w naprawdę smakowitą całość :) Danie wyszło pyszne!!! :) Przygotowujemy pulpety: mięso mielone Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Habibi
Papryka zapiekana z fetą

Papryka zapiekana z fetą 267

0
Lubię faszerowane warzywa i z utęsknieniem czekam na ich bum na targu - kalarepki, cukinie, bakłażany! Tyle kolorów, zapachów, witamin! Zazwyczaj faszerowałam je mięsem drobiowym lub tuńczykiem, aż Zobacz więcej
Mój dzisiejszy obiadek z wykorzystaniem mięsa z rosołu. Oczywiście można też użyć mięsa mielonego surowego. 3 kalarepy 30 dkg mięsa 1 cebula 5 dkg ryżu (ugotowałam więcej, bo była w planie zupa Zobacz więcej
Bardzo lubię kalarepkę, zazwyczaj jadłam ją na surowo. Jednak niedawno odkryłam jej nowy, wspaniały smak, dusząc ją w śmietanie. Znakomicie smakuje również faszerowana mięsem mielonym... . Ja Zobacz więcej
Pięknie wyglądające, oryginalne danie z kalarepy. W dodatku proste w wykonaniu, bo wystarczą kalarepki, ryż, sos boloński i trochę zaangażowania. Przepis: Składniki: 4 średnie kalarepy, 200 g Zobacz więcej
Co powiecie na faszerowane warzywa? Pole do popisu jest bardzo szerokie. Można nadziać praktycznie wszystko: paprykę, bakłażana, cukinię, pomidory, a nawet cebulę, kalarepkę lub selera. Właściwie Zobacz więcej
warzywem: - pyszna duszona kalarepka z koperkiem - oberiba czyli śląska zupa z kalarepki - kalarepka faszerowana mięsem mielonym - zapiekanka z ziemniaków i kalarepki Składniki: 2 duże kalarepy duży Zobacz więcej
Lubicie kalarepkę ? Ja lubię na surowo, zapiekaną i smażoną na maśle. Najlepsza jest taka młoda, a właśnie teraz jest najlepsza pora . Dzisiaj zrobiłam faszerowaną kalarepę mięsem mielonym. Składniki: Zobacz więcej
Faszerowana kalarepa, podobna do kalarepki faszerowanej fetą, którą robiłam w ubiegłym roku. Tym razem użyłam jednak mielone mięso drobiowe i nieco ostrzejsze przyprawy. A wyrazistą fetą zastąpiłam Zobacz więcej
... ... nakryłam do stołu ... ;) ... podałam przystawkę ... [kalarepkę faszerowaną na dwa sposoby - z mięsem i duszonymi warzywami] ... później na stół wjechało danie główne ... [filet z Zobacz więcej
Podobają mi się duże kalarepy , które od jakiegoś czasu są w sprzedaży. Mimo swojej wielkości nie są łykowate - wręcz przeciwnie. Farsz jest w zasadzie tradycyjny taki jak do gołąbków czy innych Zobacz więcej
Patisony – pierwsze podejście Jeszcze nigdy nie jadłam patisonów – jak zobaczyłam je na targu w sobotę – postanowiłam nabyć dwa przepiękne okazy z zamysłem przyrządzenia ich z jakimś farszem. Zobacz więcej
Od kilku lat pojawiają się w sprzedaży ,, mega kalarepy" . Akurat takie do faszerowania . I co ważne nie są łykowate a miękkie , soczyste . Lubię je bo nadziewając taką kalarepkę mam w zasadzie cały Zobacz więcej
Udało mi się znów kupić ładne patisony. Kiedy kupuję, patrzę na ich wielkość i od razu wiem na co je przeznaczę. Większe patisony o średnicy 7 – 12 cm, sałatkowe są świetnym dodatkiem do gulaszu, Zobacz więcej
Faszerowanie kalarepek to świetny sposób na niecodzienne, zdrowe danie. Farsz może być dowolny, jednak dzisiaj polecam warzywny z brązowym ryżem bio, ze sklep smakosz. Nadziane kalarepko można zapiec Zobacz więcej