kalmary faszerowane

Kalmary faszerowane podawane z czosnkowym szpinakiem Targ rybny w Dubrowniku nie jest może największym i najbardziej okazałym, jaki widziałam, ale świeże, młode kalmary, które tam kupiliśmy, z Zobacz więcej
Kalmary zapieczone, nadziewane kuskusem, papryką, salami, natką pietruszki. Ostatnio kupiłam w B… gotowe, oczyszczone kalmary, które po rozmrożeniu i przepłukaniu nadają się od razu do przyrządzenia i Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Kalmary faszerowane

Kalmary faszerowane 104

0
Kalmary faszerowane Blox.pl Zaloguj Załóż bloga ALBA - BLOG KULINARNY Ostatnie wpisy Kalmary faszerowane Muffinki ze szpinakiem Ciasto Kinder Pingui Ciasto z bananami Krem z marchwi Muszle makaronowe Zobacz więcej
Kalmary są wdzięczną bazą dla wielu potraw. Faszerowane kalmary to dopiero pole do popisu. Dziś nadziane krewetkami w sosie oliwkowym. Składniki: kilka "tuszek" z kalmarów 1 kg krewetek koktajlowych Zobacz więcej
Dawno w moim przepisowym repertuarze nie gościły kalmary. Uwielbiam je tak bardzo jak wszystkie prawie owoce morza, dlatego szybciutko się poprawiam i zapraszam na cudowne tuby kalmarów faszerowane Zobacz więcej
Kalmary w pierwszej kolejności kojarzą mi się ze smażonymi krążkami. Pewnie dla tego, że nieczęsto możemy w polskich sklepach znaleźć kalmary w całości. Skoro jednak udało mi się je kupić (co prawda Zobacz więcej
Pyszne, faszerowane kalmary. Danie nieco pracochłonne, ale warte zrobienia. Jeżeli nie mamy Ouzo, dodajmy do pomidorów bulion i doprawmy sos mielonym anyżkiem. Podawać np z ryżem. A tutaj inne Zobacz więcej
W piękny słoneczny dzień musi być danie kojarzące się z wakacjami i relaksem. Wcześniej myślałam, że dzisiaj będzie sushi, ale to jednak za kilka dni, to nie ten klimat:) ... Dzisiaj bardzo zdrowo i Zobacz więcej
Zapraszam na pieczone, faszerowane kalmary, które będą pyszną alternatywą dla smażonych w głębokim tłuszczu krążków. W czasie waszych wakacji we Włoszech na straganach rybnych możecie spotkać obok Zobacz więcej
Przepis kuchni portugalskiej zaczerpnięty z ulotki Biedronki. Danie przepyszne o ile oczywiście lubicie owoce morza i kalmary. Delikatnie nadziane tuby kalmarów idealnie komponują się z kiełbasą Porco Zobacz więcej
Kalmary faszerowane chorizo z sosem pomidorowym Kalmary ostatnio rozgościły się u mnie w domu na dobre, bo to kolejny przepis z ich udziałem. Kalmary trafiły do mnie w ramach współpracy ze sklepem Zobacz więcej
Najwyższy czas na obiad, więc polecam lekkie, smaczne i moim zdaniem niezwykle efektowne danie - cukinie faszerowane kalmarami w greckim stylu. Jego przygotowanie jest trochę pracochłonne, jednak Zobacz więcej
Dziś propozycja przygotowania dania z kalmarami w roli głównej, a dokładnie będą to kalmary faszerowane. Do przygotowania dania użyłyśmy małych "kalmarów baby" i to właśnie je lubimy najbardziej Zobacz więcej
Dobre! Mimo, że mrożone małe kalmary były prawie oczyszczone, i tak jest to danie dosyć pracochłonne. Wielkość kalmarów nie jest wygodna - faszerowane takiego maleństwa to nie lada zabawa, ale warto Zobacz więcej
Kalmary kojarzą mi się z wakacyjnymi wyjazdami, a ich smak przywołuje miłe wspomnienia z gorących, nadmorskich krajów, w których owoce morza smakują najlepiej. Z końcem lata warto przygotować takie Zobacz więcej
można rozmaicie. Propnuję więc - a jest pora obiadu ;-) - doskonały filmik instruktarzowy, krótki, bo to właściwie obraz-receptura, jeden z najlepiej zaproponowanych przepisów, jakie widziałam. Zobacz więcej
się w grupie mar-montaña-bosque (morze-góra-las), bo oprócz przedstawiciela fauny morskiej w postaci kalmara oraz mięsa wołowego jako reprezentanta lądu, zawiera także leśne grzyby. Jest to danie o Zobacz więcej
Po małej przerwie wracam do blogowania i zapraszam dzisiaj na przyszne kalmary po grecku. Przepis wypatrzyłam w programie kulinarnym Yotama Ottolenghiego o smakach z wysp morza śródziemnego. To danie Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Faszerowane małe kalmary

Faszerowane małe kalmary 242

0
Przepis przywieziony z greckiej wyspy Samos. Kalmary, mrożone, też przywiezione z Samosa. Robiłam je jużdawno, do tej pory nie było jakoś okazji żeby przepis na blog wrzucić. Takie małe kalmary Zobacz więcej
16-18 małych, oczyszczonych kalmarów (ok. 500g) oliwa z oliwek sos 1 mała cukinia 2 drobno posiekane cebule 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 ząbki czosnku 50ml ouzo lub raki puszka Zobacz więcej