kaloryczność ryba

MyLightFood
MyLightFood Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Light Food
Dorsz w musztardzie

Dorsz w musztardzie 916

1
Doskonałe danie dla osób zwracających uwagę na kaloryczność potraw. Składniki: Filet z dorsza, 2 łyzki musztardy, Sól, pieprz Duszona papryka: 1/2 zielonej papryki 1/4 czerwonej papryki 4 śliwki Zobacz więcej
Lubię wędzone ryby , ale pasty kanapkowe kupowane w sklepach mają ogromną ilość tłuszczu, a samej ryby w sobie niewiele . Dlatego postanowiłam zrobić swoją pastę . Składniki: - pół wędzonej makreli - Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Pasta rybno-ogórkowa

Pasta rybno-ogórkowa 313

0
Składniki: 1 średnia wędzona ryba (200g) ogórki konserwowe lub kiszone (200g) 2 łyżki jogurtu naturalnego (50g) przyprawy (sól, pieprz) Przygotowanie: Rybę dokładnie obieramy. Ogórki trzemy na tarce o Zobacz więcej
Od paru dni chodził za mną śledzik. Postanowiłam wczoraj wieczorem zrealizować moje „chce mi się!”. I tak w ten o to sposób dziś miałam na śniadanie dietetycznego – no prawie – śledzia. Kocham tą Zobacz więcej
Teraz chciałabym podzielić się przepisem z jakiego słynie Szydłowiec Karp w śmietanie, chociaż dla niektórych osób będzie się kojarzył z piaskowcem Składniki Karp około 1kg 40 dag włoszczyzny (bez Zobacz więcej
malowanesmakiem
malowanesmakiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Malowane smakiem
Fish Burger

Fish Burger 151

0
Składniki: bułka żytnia filet z ryby (ok. 100 g, np. sola, mintaj, tu: miruna) surówka z kiszonej kapusty (kiszona kapusta + marchewka + jabłko + trochę cebulki, cukru, oleju) sałata sos czosnkowy Zobacz więcej
Śniadanie na trawie :) (na zdjęciu oprócz pasty pieczarkowej-tofu: sałata lodowa, kiełki rzodkiewki, prażone siemię lniane, papryka, rzodkiewka) Tym razem przygotowałam pastę z tofu wędzonym, ale Zobacz więcej
Składniki: 2 filety rybne (200g) 1 jajko (60g) seler naciowy (100g) serek kanapkowy tupu Turek (50g) sok z cytryny przyprawy (sól, pieprz) Przygotowanie: Filety rybne posypujemy przyprawami i Zobacz więcej
, otartą skórką z limonki i pieprzem cytrynowym. To wszystko! FILETY Z MINTAJA W ŚWIEŻYCH ZIOŁACH I SKÓRCE Z LIMONKI GOTOWANE NA PARZE Filety z mintaja mrożone- 450g , 1 opakowanie Limonka- 1 Pieprz Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Sezon na brukselkę

Sezon na brukselkę 31

0
żywieniowym i jednocześnie niskiej kaloryczności, brukselka powinna stanowić stały składnik menu. Brukselkę należy gotować przez pierwsze 4 minuty bez przykrywki, by ulotnić goitrogeny. Nie powinno Zobacz więcej
Składniki: pstrąg łososiowy filet (250g) 2 ząbki czosnku pół cytryny przyprawy (sól, pieprz, tymianek) Przygotowanie: Płat pstrąga dzielimy na części, następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Na Zobacz więcej
Przez ostatnie dni mam straszną ochotę na ryby :) Środa i czwartek obfitowały w sałatki śledziowe, na jutro zaś przygotowałam sałatkę z tuńczykiem. Szybko, smacznie, tak jak lubię ;) Składniki na 1 Zobacz więcej
Siła prostoty. Tak mogłabym określić to danie. Szparagi i młoda botwina zeszklone na klarowanym maśle z odrobiną czosnku. Do tego wyrazista w smaku bryndza i chrupiące płatki migdałowe. Powiecie : Zobacz więcej
Składniki: pstrąg łososiowy filet (250g) 1 limonka świeże listki bazylii przyprawy (sól, pieprz cytrynowy) Przygotowanie: Płat pstrąga dzielimy na części, następnie przyprawiamy solą (w moim Zobacz więcej
Eksperymentów ciąg dalszy. :-) Był już uwielbiany przez nas łosoś pod serową kołderką, tutaj dodaliśmy jeszcze jeden element: sos tatarski. Sos jest łatwy w wykonaniu, lecz na pewno trzeba liczyć się Zobacz więcej
wiemy, ryba jest bardzo zdrowa. W mojej kuchni gości ona 1-2 razy w tygodniu, zazwyczaj w postaci: wędzonej makreli, polędwicy z dorsza, wędzonego łososia norweskiego, pstrąga. Jeżeli chodzi o Zobacz więcej
częściej przygotowywać ryby, bo czasem zaskoczą nas, jakie mogą być pyszne! Pstrąg pieczony w folii po meksykańsku - sok z 1/2 limonki - 3 łyżeczki sosu Worcestershire - szczypta kminku - sól, pieprz Zobacz więcej
Najczęściej jedzona ryba w moim domu. Świetnie nadaje się do gotowania na parze. Dzisiaj z dodatkiem ziół, podana z młodymi ziemniakami i grillowaną cukinią. Pełne sycące danie! Zapraszam Was do Zobacz więcej
Ryba po włosku Myślę, że jako naród bardzo nie doceniamy ryb - owszem, każdy od czasu do czasu, albo nawet od święta, zje kawałek karpia, śledzia w pomidorach. Jako źródło wielonienasyconych kwasów Zobacz więcej
Nikt nie zaprzeczy, że warto jeść ryby. Są nie tylko bardzo zdrowe, ale i smaczne, zwłaszcza łosoś. I można je przyrządzać na tyle pysznych sposobów!:) Dzisiaj proponuję wersję azjatycką, inspirowaną Zobacz więcej