kan

Cały kosz kani znaleźliśmy razem z teściem w jego "sprawdzonych" miejscach. Tylko że w tych jego miejscach to ja już byłam kilka razy i za każdym razem wracaliśmy z pustym koszykiem, więc i tym razem Zobacz więcej
Grzyby uwielbiam, a gdy same przychodzą do mojego domu to nic mi innego nie potrzeba:) Dziś kanie alla schabowy :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
smażone kanie

smażone kanie 3302

1
Składniki: kanie jajka bułka tarta mąka sól pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: Kanie oczyścić, większe przekroić na pół i umyć pod bieżącą wodą. Osączyć. Posypać solą i pieprzem. Panierować Zobacz więcej
Składniki: 10 kani (mogą być inne grzyby) (Wcześniej tzn. w sezonie je zamrażam i czekają do wigilii) Olej 2 jajka Bułka tarta Sól, pieprz Kanie odmrażam, osuszam ręcznikiem, posypuje solą i Zobacz więcej
badylarnia
badylarnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Badylarnia
Smażone kanie

Smażone kanie 3441

0
Składniki: kanie bułka tarta mąka mleko roślinne sól olej Kanie dokładnie płuczemy i namaczamy na kilka minut w mleku z solą. Następnie odsączamy z nadmiaru płynu, obtaczamy w mące i bułce tartej. Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Smażone kanie

Smażone kanie 1605

1
Uwielbiam kanie... Jadam je jednak tylko wówczas gdy zostaną zaakceptowane przez mojego tatę - w innym wypadku nigdy bym się nie odważyła :) A jeśli kanie to najczęściej smażone. Zapraszam :) Zobacz więcej
Z dzisiejszego grzybobrania mój mąż przyniósł kilka pięknych kani, nie za dużych nie za małych, takich w sam, aby zrobić z nich przepyszne kotleciki smażone na masełku – jak dla mnie niebo w gębie. Zobacz więcej
Składniki: kanie jaja mleko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Grzyby pozbawić trzonów, dokładnie umyć. Kapelusze krótko namoczyć w wodzie lub mleku by się rozwinęły. Jaja roztrzepać z mlekiem. Zobacz więcej
Składniki: kanie (kapelusze) średniej wielkości 8 jajo 2 mleko ok. 50 ml bułka tarta olej do smażenia szalotki 8-10 Zalewa: ocet 10% 1 szklanka woda 5 szklanek sól 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki liście Zobacz więcej
Grzyby, grzyby, wszędzie grzyby. Jeszcze trochę, a zaczną mi się śnić po nocach. Jak już wspominałam najwięcej jest maślaków, ale nie ma co się dziwić…aura sprzyja. Teraz do maślaków dołączyły kanie Zobacz więcej
, że żyje!!! Więc na rynku sprzedają kanie a nie sromotniki :-D Kanie są prawdziwym rarytasem jednak trzeba uważać i kupować je tylko od sprawdzonych sprzedawców :-D Kania panierowana Składniki: 2 Zobacz więcej
!!! Więc na rynku sprzedają kanie a nie sromotniki Kanie są prawdziwym rarytasem jednak trzeba uważać i kupować je tylko od sprawdzonych sprzedawców Kania panierowana Składniki: 2 kapelusze kani Zobacz więcej
A'la kanie Coraz więcej produktów jest a'la i nie wiem jaka jest tego przyczyna ? Czyżby wszechobecny kryzys i tęsknota za smakami i produktami z wyższej półki ? W sklepie można kupić śledzia a'la Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Faszerowane kanie

Faszerowane kanie 1366

0
Będąc w lesie na grzybach znaleźliśmy całe poletko czubajki kani i to takiej rozwiniętej parasolowatej i takiej jeszcze zwiniętej. Pomysł na faszerowane kanie powstał po drodze do domu. Danie wyszło Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Kanie faszerowane

Kanie faszerowane 1251

1
bezpiecznie ich przetransportować można je zebrać i wykorzystać w ciekawy sposób. Pięknie wyglądają takie łebki w zamarynowane w słoiczkach. Można też świeże kapelusiki nadziać i udusić - będą pyszną Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Smażone kanie

Smażone kanie 1573

0
Sezon na kanie w pełni. Rodzice uwielbiają zbierać grzyby i kiedy przynieśli ostatnio kilka pełnych koszy, postanowiłam je jakoś zagospodarować. Najwięcej znaleźli maślaków i kani. Niestety prawdziwki Zobacz więcej
Nieśka15 września 2012 09:13 Generalnie nie lubię grzybów - jedynie w mini ilości w niektórych formach, ale takie kanie jakoś mi smakują :) Nie wiem dlaczego. Pozdrawiam! OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Składniki: kilka dorodnych kapeluszy kań (oczyszczonych) jajko bułka tarta masło masło klarowane sól pieprz Przygotowanie: Jajko roztrzepać widelcem. Dodać sól i pieprz. W jajku obtoczyć kapelusze Zobacz więcej