kan

doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Faszerowane kanie

Faszerowane kanie 16

Podczas wypadów do lasu znaleźliśmy mnóstwo nierozwiniętych kapeluszy kań. I zaraz na wstępie ostrzeżenie, jeśli nie jesteście pewni, jeśli nie znacie grzybów nie zbierajcie ich bo może to zakończyć Zobacz więcej
Katerina2804
Katerina2804 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Katerina&Kuchnia
FLACZKI ZE ŚWIEŻYCH KAŃ

FLACZKI ZE ŚWIEŻYCH KAŃ 1131

I kolejna zupa z udziałem grzybów u mnie na blogu :) ale dopóki sezon grzybowy całkiem nie minie, to często gotuję sobie coś grzybowego. Flaczki z kań są rewelacyjne, aromatyczne. Oprócz przepisu mam Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Kanie w cieście piwnym

Kanie w cieście piwnym 224

Kolejne grzybki tym razem kanie prawie jak kotlety. Panierowane w cieście piwnym mają wyjątkowy smak. Grzyby te mają niesamowitą strukturę i są bardzo delikatne w smaku. Łatwo je niestety pomylić z Zobacz więcej
Di gotuje
Di gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Di gotuje
Kanie panierowane

Kanie panierowane 171

Takie kanie to mój przysmak odkąd sięgam pamięcią! Kochany brat doskonale o tym wie, więc w sezonie zawsze czeka mnie ich świeża dostawa. Szkoda, że nie rosną w ciągu całego roku... Wykonanie proste, Zobacz więcej
badylarnia
badylarnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Badylarnia
Smażone kanie

Smażone kanie 3827

Składniki: kanie bułka tarta mąka mleko roślinne sól olej Kanie dokładnie płuczemy i namaczamy na kilka minut w mleku z solą. Następnie odsączamy z nadmiaru płynu, obtaczamy w mące i bułce tartej. Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
smażone kanie

smażone kanie 3523

Składniki: kanie jajka bułka tarta mąka sól pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: Kanie oczyścić, większe przekroić na pół i umyć pod bieżącą wodą. Osączyć. Posypać solą i pieprzem. Panierować Zobacz więcej
Składniki: kanie (kapelusze) średniej wielkości 8 jajo 2 mleko ok. 50 ml bułka tarta olej do smażenia szalotki 8-10 Zalewa: ocet 10% 1 szklanka woda 5 szklanek sól 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki liście Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Smażone kanie

Smażone kanie 1638

Sezon na kanie w pełni. Rodzice uwielbiają zbierać grzyby i kiedy przynieśli ostatnio kilka pełnych koszy, postanowiłam je jakoś zagospodarować. Najwięcej znaleźli maślaków i kani. Niestety prawdziwki Zobacz więcej
kilo przyjemności
kilo przyjemności Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kilo przyjemności
Smażone kanie

Smażone kanie 1830

Grzyby uwielbiam, a gdy same przychodzą do mojego domu to nic mi innego nie potrzeba:) Dziś kanie alla schabowy :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Kanie faszerowane

Kanie faszerowane 1276

Małe kanie są urocze. Najlepiej byłoby je zostawić żeby urosły i rozwinęły się, ale istnieje niebezpieczeństwo, że ktoś nam je sprzątnie sprzed nosa zanim będą większe. Można też delikatnie je Zobacz więcej
Gdy w poprzednią niedzielę i trzy dni później naszym łupem padły wielkie sowie kapelusze, musiałam je jakoś zagospodarować, zrobiłam więc smażone kanie w zalewie octowej. Dlaczego napisałam „sowie Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Smażone kanie

Smażone kanie 1654

Uwielbiam kanie... Jadam je jednak tylko wówczas gdy zostaną zaakceptowane przez mojego tatę - w innym wypadku nigdy bym się nie odważyła :) A jeśli kanie to najczęściej smażone. Zapraszam :) Zobacz więcej
jagienka
jagienka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sierotka marysia w kuchni
Panierowane kanie

Panierowane kanie 851

Gdy na rynku zobaczyłam wielkie kapelusze kani nie mogłam się oprzeć i ich nie kupić. Choć w głowie przez krótka chwilę zaświtała mi myśl, że to może być muchomor :-) i tak kupiłam dwa piękne grzyby Zobacz więcej
Składniki: kanie jaja mleko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Grzyby pozbawić trzonów, dokładnie umyć. Kapelusze krótko namoczyć w wodzie lub mleku by się rozwinęły. Jaja roztrzepać z mlekiem. Zobacz więcej
kaska193
kaska193 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
www.rodzinne-gotowanie.pl
Opiekane kanie

Opiekane kanie 779

Składniki: 10 kani (mogą być inne grzyby) (Wcześniej tzn. w sezonie je zamrażam i czekają do wigilii) Olej 2 jajka Bułka tarta Sól, pieprz Kanie odmrażam, osuszam ręcznikiem, posypuje solą i Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Faszerowane kanie

Faszerowane kanie 1396

Będąc w lesie na grzybach znaleźliśmy całe poletko czubajki kani i to takiej rozwiniętej parasolowatej i takiej jeszcze zwiniętej. Pomysł na faszerowane kanie powstał po drodze do domu. Danie wyszło Zobacz więcej
A'la kanie Coraz więcej produktów jest a'la i nie wiem jaka jest tego przyczyna ? Czyżby wszechobecny kryzys i tęsknota za smakami i produktami z wyższej półki ? W sklepie można kupić śledzia a'la Zobacz więcej
SMAKI I NIESMAKI
SMAKI I NIESMAKI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SMAKI I NIESMAKI
PANIEROWANE KANIE

PANIEROWANE KANIE 522

Z dzisiejszego grzybobrania mój mąż przyniósł kilka pięknych kani, nie za dużych nie za małych, takich w sam, aby zrobić z nich przepyszne kotleciki smażone na masełku – jak dla mnie niebo w gębie. Zobacz więcej
Mój Mężczyzna wstał wczoraj skoro świt i pojechał z moim Tatą do lasu na grzyby, znaleźli masę maślaków i kani, z maślaków zrobiliśmy oczywiście sosik, a jeśli chodzi o kanie... potrzebne składniki: Zobacz więcej
jagienka
jagienka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sierotka marysia w kuchni
Panierowane kanie

Panierowane kanie 86

Gdy na rynku zobaczyłam wielkie kapelusze kani nie mogłam się oprzeć i ich nie kupić. Choć w głowie przez krótka chwilę zaświtała mi myśl, że to może być muchomor i tak kupiłam dwa piękne grzyby przez Zobacz więcej