kanapka 5 przemian

, a ciabattę na dwie równe połówki. Bułkę skrapiamy delikatnie oliwą. Na bułce układamy na przemian plasterki sera i pomidora, doprawiamy solą, pieprzem i suszoną bazylią. Kanapki wstawiamy do Zobacz więcej
Masło smakowe z lubczykiem jest doskonałe do kanapek, można podawać je z rzodkiewką albo z soczystymi pomidorami. Masło takie sprawdza się również jako dodatek do młodych ziemniaków. Kanapki Zobacz więcej
Ostatnio żywię się na przemian plastrami cukinii i bakłażana, kanapki smakują wybornie i jeśli mam być szczera to pewnie niewiele z tych przetworów dotrwa do zimy. Składniki: 3 bakłażany z których Zobacz więcej
antka91
antka91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Pomysłów
Francuska plecionka

Francuska plecionka 274

2
na środku smarujemy ciasto ketchupem. Posypujemy je przyprawa do pizzy. 3. Na cieście wykładamy kukurydze, na to szynkę, a na końcu kładziemy pokrojoną mozzarelle, ewentualnie posypujemy serem Zobacz więcej
do miseczki i na wierzch układamy nasz paprykowo-oliwkowy sos. Jeżeli mamy ochotę możemy makaron posypać startym ostrym serem. MOJA RADA: oczywiście zamiast użycia gotowej mieszanki oliwek z Zobacz więcej
z cukrem, dodawać po jednym jajku, skórkę i sok z cytryny. Dodawać na przemian przesianą mąkę z proszkiem i kefir i mieszać tylko do połączenia (przy dodawaniu kefiru może się wydawać, że masa się Zobacz więcej
-zioła prowansalskie Ciabattę pokroić na kromki ( nie za cienkie). Dwa ząbki czosnku wyciskamy i mieszamy 4 łyżkami miękkiego masła. Smarujemy kromki. Ser camembert kroimy na cienkie plasterki. Zobacz więcej
cienkie plastry ok. 2 mm. Na suchej patelni bez tłuszczu opiekamy plastry, pozbawiając je wilgoci. 2. Składniki na zalewę łączymy ze sobą, dokładnie mieszamy. Suche plastry cukinii układamy na Zobacz więcej
, majeranek i wymieszałam przyprawy z cebulą. Z upieczonych papryk ściągnęłam skórki i usunęłam gniazda nasienne. Tak wyczyszczoną paprykę układałam w naczyniu na przemian z usmażoną cebulą. Zrobiłam Zobacz więcej
wystudzenia. W słoiku układać na przemian śledzie z cebulą i marchewką z zalewy, zalać pozostałą zalewą. Przechowywać w lodówce (podobno do miesiąca, my zjedliśmy je na trzeci dzień). (przepis Zobacz więcej
Przedstawione w niej przepisy oparte są na zasadach diety strukturalnej. Składniki, z których są skomponowane te dania, zapewniają lepszy metabolizm. To z kolei przyczynia się do oczyszczenia Zobacz więcej
1/3 mieszanki suchych składników i zmiksować. Dopowstałej masywlać pół szklanki mleka i wymieszać. Następnie dodawać na przemian: mieszankę mąki i mleko, aż do wykończenia składników. Dokładnie Zobacz więcej
misiapat
misiapat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Food Haven
Kominek.

Kominek. 199

0
Nie ma lepszej pory na pieczenie chleba niż wczesna jesień. Dojmująca szarość za oknem i zimne jeszcze kaloryfery, sprawiają, że z radością zanurzam ręce w lepkim cieście, które wyrabiam, zagniatam, Zobacz więcej
to regularnie są lepiej wchłaniane i wykorzystywane przez organizm, dzięki czemu może być on zawsze prawidłowo odżywiony. Ponadto składniki te lepiej ze sobą współpracują np. witamina C zwiększa Zobacz więcej
magiczną, jest obecna w rytuałach płodności, miłości, ochrony przed złymi urokami i demonami. :) O jej właściwościach możnaby długo pisać, m.in. ma działanie krwiotwórcze, moczopędne, wspomaga Zobacz więcej
owsianka budyniowa muesli śniadaniowe z kaszą jaglaną według pięciu przemian śniadaniowe kaszki, czyli esencja zdrowia na początek dnia kasza jaglana z jabłkiem czekoladowo-kokosowa jaglanka z Zobacz więcej
marta.oleszczyk
marta.oleszczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka Latte
Hummus z tahini

Hummus z tahini 55

0
jako smarowidło na kanapki lub dip do warzyw. W zależności od upodobań można również przygotowywać różne zdrowe wersje dodając do niego np. pietruszkę, buraczki lub suszone pomidory czy pieczoną Zobacz więcej
przepisy. Ale nie - prawo Murphy'ego każe omijać chleb szerokim łukiem rano, kiedy jednocześnie skręca z głodu (taka domena moich poranków, że muszę szybko coś zjeść żeby nie umrzeć). Z tego powodu Zobacz więcej