kanapka matjas

Smaczna pasta do kanapek dla amatorów śledzi. Składniki 1 matjas 2 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki konserwowe pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu (kopiaste) pieprz Przygotowanie Śledzia kroimy Zobacz więcej
Pyszna propozycja na przystawkę lub zakąskę. Ze względu na swoje składniki bardzo zdrowa - polecam do wypróbowania na wieczór do mocniejszych trunków :) np. kubek parującego grogu. Składniki 10 szt. Zobacz więcej
Przepis na najsmaczniejsze chyba ze wszystkich śledzi i jeśli użyjesz "gotowych matjasów"(z rybnego działu garmażeryjnego-matjas na kanapkę) do przygotowania dosłownie w kilka minut.Także idealne i Zobacz więcej
na salony, więc tym bardziej warto przepis wypróbować i poczęstować najbliższych pysznymi kanapkami. Zapraszam :) SKŁADNIKI: 200 g solonych śledzi a'la Matjas 3 duże jajka 2 średnie ogórki kiszone Zobacz więcej
Podczas ostatniej wizyty w Berlinie, o której pisałem na blogu, nie mogło zabraknąć konsumpcji matjasów - młodziutkich śledzi. Nie są to znane z naszych sklepów śledzie a la matjas, czyli jedno Zobacz więcej
pod sobą wszystkie inne :-) Znalezione tutaj. Składniki: - 300-350g śledzi a'la matjas - 1 mała główka czosnku - 2 łyżki dobrego, aromatycznego majeranku - 300ml oleju (dałam rzepakowy) - 2 listki Zobacz więcej
. No i może wasi krewni okażą się bardziej liberalni i otwarci na śledzie w buraczkach, curry czy papryce wędzonej i miodzie. Śledzie kojarzą mi się przede wszystkim z malutkimi koreczkami śledziowymi Zobacz więcej
) Dania włoskie (3) Desery (27) Diety (2) Do piwa (46) Do wina (46) Dodatki (20) Grill (6) Grzyby (10) Halloween (5) Kanapki na imprezę (18) Koreczki (2) Kuchnia PRL-u (8) Makarony (6) Mięso (42) Na Zobacz więcej
) Desery (27) Diety (2) Do piwa (46) Do wina (46) Dodatki (20) Grill (6) Grzyby (10) Halloween (5) Kanapki na imprezę (18) Koreczki (2) Kuchnia PRL-u (8) Makarony (6) Mięso (42) Na gorąco (111) Na Zobacz więcej
(3) Desery (27) Diety (2) Do piwa (46) Do wina (46) Dodatki (20) Grill (6) Grzyby (10) Halloween (5) Kanapki na imprezę (18) Koreczki (2) Kuchnia PRL-u (8) Makarony (6) Mięso (42) Na gorąco (111) Na Zobacz więcej
(3) Desery (27) Diety (2) Do piwa (46) Do wina (46) Dodatki (20) Grill (6) Grzyby (10) Halloween (5) Kanapki na imprezę (18) Koreczki (2) Kuchnia PRL-u (8) Makarony (6) Mięso (42) Na gorąco (111) Na Zobacz więcej
pytanie, dlaczego śledź jest słony. Matias (matjas) był solony w celu konserwacji i przed zjedzeniem trzeba się tej soli pozbyć, bo inaczej będzie po prostu zbyt słony. Wykorzystujemy tu prawo Zobacz więcej