W zasadzie nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam królika. O ile mnie pamięć nie myli, było to jakieś 20 lat temu. A może jeszcze więcej? Jako dziecko jeździłam do dziadków, którzy hodowali
Zobacz więcej
Przepis z książki ''183 Nowe Przepisy Siostry Anastazji'' ,bardzo fajny ,robiłam go już kolejny raz i smakował każdemu;) polecam w takiej wersji ,lecz ja dodałam od siebie kilka szczegółów; do sosu
Zobacz więcej
Królik jest przepysznym mięsem, delikatnym i bardzo zdrowym, jednak bardzo wymagającym i strasznie łatwo jest go wysuszyć na wiór! :) Składniki: -> 1 królik ->3-4 ząbki czosnku -> 2 cebule
Zobacz więcej
Dziś przygotowałam duszonego królika, którego możemy podać na wielkanocny obiad. Mięso z królika zalecane jest dla alergików, jest bardzo chude. delikatne i lekkostrawne. Polecam dla osób
Zobacz więcej
Potrawka z królika w śmietanie to dla mnie wspomnienie dzieciństwa, bo moja Mama często ją przygotowywała:). I, mimo że nigdy nie jadłam królika nigdzie poza rodzinnym domem, to jestem przekonana, że
Zobacz więcej
Kolejny pomysł fritti e forno na przygotowanie mięsa z królika. Mięso to jest bardzo zdrowe, zawiera mało tłuszczu i dużo białka, dlatego warto je dodać do swojego jadłospisu. Składniki: dwie tylne
Zobacz więcej
Dania z królika pojawiają się w mojej kuchni od czasu, do czasu. Czasami jest to pasztet, innym razem danie obiadowe.Dzisiaj polecam królika w sosie śmietanowym. Jest on mięciutki i smaczny. SKŁADNIKI
Zobacz więcej
Królik ma pyszne i bardzo delikatne mięsko - danie godne polecenia:) Składniki: tuszka królika pieprz sól morska+rozmaryn+skórka cytryny masło cebula ok. 300g wody 1 kostka rosołowa 2 łyżeczki
Zobacz więcej
Składniki: mięso królika ( u mnie cztery skoki ) 2 średniej wielkości cebule przyprawy: sól, pieprz , majeranek, oliwa z oliwek Sposób wykonania: Mięso królika umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i
Zobacz więcej
Smaczny pasztet domowej roboty. Najlepiej smakuje ze szczypiorkiem. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 9.8/10 (6 votes cast) Pasztet z królika i wieprzowiny, 9.8 out of 10 based on 6 ratings Kategorie: Dania
Zobacz więcej
Mięso królicze jest bardzo cenne pod względem odżywczym, dlatego zaleca się, aby spożywały je przede wszystkim rozwijające się osoby – dzieci, młodzież, jak i osoby osłabione chorobą czy starsze.
Zobacz więcej
Królik20 marca 2013 przez Grażyna | Brak komentarzy Fajne, duszone mięsko. Zdrowe zwłaszcza dla dzieci, choć wtedy lepiej nie dodawać wina VN:F [1.9.22_1171] Rating: 1.0/10 (1 vote cast) Królik, 1.0
Zobacz więcej
Królik w najbardziej klasycznej odsłonie, czyli w śmietanie. Wariantów tego dania (jak każdego klasyka) jest sporo, ja wybrałam z niezawodnej Kwestii Smaku i przystosowałam do naszych potrzeb. Królik
Zobacz więcej
Dotychczas królika robiłam w formie potrawki, duszony z warzywami. Dzisiaj postanowiłam przetestować wersję pieczoną tego delikatnego mięsa. Pieczony, marynowany królik wykonany został według tego
Zobacz więcej
Królik pieczony przepis na wybornego królika, do zrobienia w godzinę. Smakujemy nie tylko jedzenia! Kontakt Współpraca Składniki Tu jedliśmy Przepisy Dania azjatyckie Dania główne Dania dla dzieci
Zobacz więcej
Będąc dzieckiem jadłam to mięsko bardzo często. Rodzice hodowali króliki. Będąc matką sama gotuję je dzieciom niestety rzadziej, a szkoda bo jest przepyszne zwłaszcza z wiejskiej hodowli. Z królika
Zobacz więcej
Mięso królicze nie jest zbyt popularne w Polsce. Z jednej strony wynika to z faktu, że nie zawsze mięso jest dostępne w handlu, a z drugiej strony panuje powszechne przekonanie, że mięso królicze
Zobacz więcej
Mięso królika po prostu uwielbiam :) Zawsze kojarzy mi się z miłym czasem w dzieciństwie. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę. Tej ostatniej nie znoszę ;) Królicze mięso jest
Zobacz więcej
Królik ma bardzo delikatne, chude mięso i jest łatwy w przygoowaniu. SKŁADNIKI: 1 królik 3 dag masła 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki 1 cebula 3 goździki tymianek natka pietruszki liść laurowy 2 łyżki
Zobacz więcej
chleb ragout z królika oliwa szczypiorek Co zrobić z nadwyżką pysznego ragout z królika? Jeśli daliście się przekonać do ragout z królika i wypróbowaliście TEN PRZEPIS, mięso możecie podać również w
Zobacz więcej