Przepis na kanapka z serem pleśniowym

Chrupkość bułki, kremowa konsystencja sera, mięsista figa i zapach cynamonu... Uczta dla wszystkich zmysłów! Składniki: 2 bułki (najlepiej w stylu ciabatty) 100 g sera pleśniowego typu lazur lub Zobacz więcej
Cześć =) Moją przygodę z gotowaniem zaczynałem od kanapek i szło mi to na tyle dobrze, że zdobyłem pseudonim "Pan Kanapka". Kanapki robię bardzo często, ponieważ są smaczne, kolorowe i dobre na każdą Zobacz więcej
Taka kanapka idealnie sprawdzi się na śniadanie w domu i do pracy. Połączenie sera typu camembert i żurawiny to zawsze strzał w dziesiątkę. 1 bułka ziarnista masło garść sałaty 4 plasterki szynki z Zobacz więcej
Kanapki z serem i pomidorem - mozzarella, pleśniowy Mój mąż zakochał się w mozzarelli od pierwszego ugryzienia. Od tamtej pory na oknie w kuchni zawsze stoi świeża bazylia, a w lodówce znaleźć można Zobacz więcej
Strony Strona główna Kontakt sobota, 2 marca 2013 coś z niczego. kanapki z mango i serem pleśniowym. Nic nie wyciągnie mnie na zakupy w sobotę przed śniadaniem, więc gdy lodówka świeci pustkami i nie Zobacz więcej
M. pląta się po stolicy więc i ja wykorzystuję tę chwilę. Pogoda sprzyja leniwemu włóczeniu się i postanowiłam odkryć zakamarki miasta. I myślę sobie, że takie plątanie się po mieście, nawet małym, z Zobacz więcej
Jechałem niedawno pociągiem i na Dworcu Centralnym w Warszawie zjadłem taką kanapkę, droga była ponad miarę, ale dobre nieziemsko i zachwyciła mnie. Odtworzyłem i uwieczniam, żebyście wiedzieli, jak Zobacz więcej
Dziś mamy Święto Zdrowego Śniadania. O tym, że posiłek ten pełni istotną funkcję wie chyba każdy z nas. Często jednak, ze względu na poranne obowiązki, w domu czy pracy, zupełnie o nim zapominamy, Zobacz więcej
Nie ma opcji, żebym kiedyś wyszła z domu bez śniadania. Tym bardziej teraz, kiedy za oknem robi się coraz zimniej, rano koniecznie przygotowuję sobie ciepłą herbatę lub kawę na pobudzenie, a do tego Zobacz więcej
Będąc w Hiszpanii i Portugalii bardzo podobała nam się kultura tapas. Odwiedziliśmy kilka barów tapas. Wybieraliśmy takie mniej uczęszczane przez turystów, i było bardzo smacznie i ciekawie. Trochę Zobacz więcej
Uwielbiam te kanapeczki. Składniki są proste: ciemne pieczywo, masełko, ser pleśniowy niebieski lub zielony, lub złoty. Na to łyżeczka majonezu, na to plasterek dojrzałej, mięciutkiej gruszki. Można Zobacz więcej
Cenię sobie kulinarną prostotę, klasyczne smaki i dbałość o sezonowość w kuchni, ale lubię też czasem zaszaleć. Intrygują mnie nie do końca oczywiste smaki i spojrzenie na znajome produkty w nowy Zobacz więcej
Cenię sobie kulinarną prostotę, klasyczne smaki i dbałość o sezonowość w kuchni, ale lubię też czasem zaszaleć. Intrygują mnie nie do końca oczywiste smaki i spojrzenie na znajome produkty w nowy Zobacz więcej
Jajko poszetowe (pochette), to inaczej jajko w koszulce. W moim rodzinnym domu mówiło się na nie jajko z falbanką. Gotuje się je bez skorupki we wrzącej wodzie, najczęściej lekko zakwaszonej. Takie Zobacz więcej
Cenię sobie kulinarną prostotę, klasyczne smaki i dbałość o sezonowość w kuchni, ale lubię też czasem zaszaleć. Intrygują mnie nie do końca oczywiste smaki i spojrzenie na znajome produkty w nowy Zobacz więcej
Udało mi się wyprawić męża z Natalią na spacer. Cała kuchnia moja! Plan na dzisiaj obejmował dania dla dzieci ale nie można przecież zabierać się do pracy z pustym brzuchem, prawda? W lodówce ogrom Zobacz więcej
Często połączenie pozornie niemożliwych do połączenia smaków potrafi zaskoczyć. Tak też jest w tym przepisie. Oczywiście nie każdemu zaraz musi smakować. Zalecam jednak spróbować. Zawsze warto Zobacz więcej
Nie jestem pewna czy powinnam dzielić się tym pomysłem, bo jest tak banalny i prosty, że może nie jest to dobry pomysł. Ale z drugiej strony jest tak pyszny, że wart tego, żeby o nim wspomnieć. Niby Zobacz więcej
Kiedyś już pojawiły się tu kanapki z gruszką i camembertem. Było to wspaniałe połączenie i jedna z najlepszych kanapek jakie jadłam. Tym razem serwuję połączenie z serem pleśniowym i miodem. Zobacz więcej
Ryba tu i ryba tam :D Ale co tam...pysznie wyszło. Tuńczyk sam w sobie jest poezją i kwintesencją smaku. Tutaj jest przepysznie wyeksponowany. Ser nadaje pikanterii, natomiast sos wydobywa to, co Zobacz więcej