kanapki z prosciutto

{{headerMessage}}
Czasami po powrocie z pracy nie mam ochoty stać nad garnkami i długo przygotowywać kolacji. Mam natomiast ochotę na coś pysznego. Jeżeli tez tak macie, to zamiast wrzucać w siebie przypadkowe rzeczy z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kanapki, które sprawdzą się o każdej porze roku. Proste, szybkie, ale efektowne i smaczne. Przygotowane na małych kromkach bagietki sprawdzą się również jako imprezowe przekąski. Połączenie surowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Proste, pyszne i niebanalne kanapki, które możesz zaserwować i ukochanej osobie, i gościom, na których chcesz zrobić wrażenie, i sobie, jeśli chcesz akurat siebie docenić ;-) Na 1 kanapkę: 1 kromka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
granulowany) - 2 kule mozzarelli - 8 plasterków prosciutto - świeżo mielona sól morska - świeżo mielony czarny pieprz - świeża bazylia Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do ok. 250C (piekarnik z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli jesteście znudzeni standardowymi kanapkami na śniadanie ta będzie w sam raz dla was. Połączenie nietypowych smaków jak ser pleśniowy, szynka prosciutto, sałata, oraz rzodkiewki i ogórki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiamy kanapki, na zimno, zapiekane, w każdej postaci. Najważniejsze w nich jest pieczywo, musi być takie jak lubicie. My lubimy zawsze mocno chrupiące, najlepiej podpieczone. Nasza dzisiejsza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kanapka z prosciutto, awokado, grana padano i pastą z suszonych pomidorów | LOVE EAT! LOVE EAT! Blog « Gulasz na Guiness’ie z puree z batatów Kanapka z prosciutto, awokado, grana padano i pastą z Zobacz więcej
Sandwicherie.pl
Sandwicherie.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sandwicherie
crudo e panna

crudo e panna 50

0
{{headerMessage}}
crudo e panna Najwspanialsza włoska pizza w formie kanapki. Prosciutto i śmietana. rzeczy •prosciutto crudo •szklanka śmietany •pół szklanki białego wina •pieprz •suszona natka pietruszki •ser Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (na ok. 7 kanapeczek): 1/2 mozzarelli 1/2 małej bagietki 1 mały ząbek czosnku 2 łyżki oliwy szczypta oregano 2 plasterki prosciutto rukola do przybrania 1. Bagietkę kroimy na małe kromki. Zobacz więcej
backtaste
backtaste Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Back Taste
Women's day

Women's day 58

0
{{headerMessage}}
Od rana się rozpieszczam. Na śniadanie moja ulubiona kanapka z prosciutto, mozzarellą, pesto aioli i bazylią. Po południu czekała na mnie kawa z tartą czekoladową z likierem kawowym z chmurą kremu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne kanapki z wykorzystaniem ciekawych składników. Jeśli nie mamy sera korycińskiego, możemy wykorzystać oscypek. Idealne, gdy chcemy komuś zaimponować śniadaniem do łóżka ;-) Albo, gdy mamy ochotę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W dzieciństwie wszyscy zajadaliśmy sie kanapkami np. z szynka i serem czy pomidorem, ogórkiem i sałata. Dziś częśćej wybieramy sałatki i makarony. Sentymentalny powrót do czasów podstawówki i kanapka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zauważyłam, że bardzo Was się spodobał mój ostatni post o warpie do pracy zamiast kanapek :-) Bardzo mnie to cieszy! Dlatego też przygotowałam dla Was kolejną inspirację z tortillą w roli głównej! 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli lubicie włoskie smaki, a akurat macie jedynie nieco czerstwą bułkę do dyspozycji, zróbcie sobie pyszną grillowaną kanapkę :-) Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno! 1 podłużna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zgodnie z obietnicą Beaty, mojej kumpel,i publikuję recepturę na pyszne włoskie grzanki :) Pozdrawiam ciepło i życzę smacznego! Składniki: długa razowa bagietka, kilka łyżek rukolowo-cytrynowego pesto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Melony i brzoskwinie to świetne połączenie do mięs grillowanych i pieczonych. Polane miodem ze skórką z cytryny nadają niepowtarzalny smak, nawet zwyczajnym jakby się zdawało kiełbaską. Moja kanapka z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. 2. Podgrzane pieczywo faszeruję gotowymi grillowanymi warzywami i dodaję pomiędzy nimi świeże liście sałaty. Komentarz: Jeżeli wolicie bardziej intensywne smaki, pieczywo z każdej strony można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowałam kiedyś taką kanapkę mojej znajomej. Zachwycała się strasznie :) Dlaczego? Dlatego, że kanapka została polana glassą gastronomiczną. Jej smak w połączeniu z dobrym camembertem, szynką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drukuj Kolejny chlebek na zakwasie, bez wyrabiania. Ciemny, ciężki i wilgotny, czyli taki, jaki razowiec powinien być. Podawałam go m.in. do zupy-kremu z kalarepy i sałatki z gorgonzolą i truskawkami. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kanapki wielu osobom kojarzą się z nudnym śniadaniem albo szybką, mało wyszukaną kolacją. Tym czasem kanapki dają niesmaowite pole do popisu. Można jeść je na zimno, grillować, czy piec. Ogromna ilość Zobacz więcej