kangura

Mięso z kangura jest mięsem, egzotycznym a zaliczanym do dziczyzny. Ciężko jest je kupić i jest bardzo drogie. Mięso kangura jest bardzo zdrowe, chude, jego barwa jest ciemnoczerwona, ma specyficzny Zobacz więcej
Niedawno natknęłam się w markecie na niecodzienne mięso - z kangura. A że lubimy z Moim K. kosztować nowości, postanowiliśmy go spróbować. Z tego co wyczytałam, mięso kangura - mimo iż czerwone Zobacz więcej
Chimek
Chimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuryer Cyniczny
Kangurze paszteciki

Kangurze paszteciki 272

Muszę się wam do czegoś przyznać. Uwielbiam wchodzić na internet, gdy robię jakąś potrawę. Oczywiście w tym przypadku grzebałem po różnych australijskich stronkach, by znaleźć jakiś fajny przepis, ale Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Steki z kangura

Steki z kangura 1577

Razem z koperkowym mężem staramy się co jakiś czas próbować nowych rzeczy, tym razem był to kangur. Jak smakuje kangur? Jak kangur. Ciemne mięso o intensywnym, dominującym smaku. Podobno bardzo Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Milion Smaków
Stek z kangura

Stek z kangura 1285

Stek z kangura Aktualnie polecamy: Owocowa rozpusta KATEGORIE Obiady (52) Wegetariańskie (45) Lekkie i zdrowe (44) Kolacje (33) Mięsne (32) Słodkości (27) Owocowe pyszności (26) Więcej kategorii... Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Steki z kangura

Steki z kangura 629

Ponieważ lubię próbować nowych smaków, jak tylko w moim ulubionym markecie mięso z kangura się pojawiło musiałam kupić i wypróbować. Muszę się przyznać że jest znakomite, delikatne i kremowe z serii Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota smakuje
Grillowane steki z kangura

Grillowane steki z kangura 605

Grillowane steki z kangura Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Proziaki 8211 bieszczadzkie bułeczki na sodzie ... Grillowane steki z kangura Ostatni czas obfituje u mnie w wyzwania Zobacz więcej
backtaste
backtaste Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Back Taste
STEK Z KANGURA NA KANAPCE

STEK Z KANGURA NA KANAPCE 151

Pierwszy raz miałam przyjemność jeść mięso z kangura. Jestem zaintrygowana jego delikatnością . Smakiem troszkę przypomina mi delikatną wątróbkę, a wyglądem polędwiczkę. Z dodatkiem sosu musztardowo Zobacz więcej
Przepis i zdjęcie pochodzi z książki "Roocipes- 80 najlepszych przepisów australijskich na kangura" 4 x 150 g steków z kangura olej do smażenia marynata 1 łyżeczka nasion kolendry łyżeczki chilli 1 Zobacz więcej
Dzisiaj już każda panna może śmiało powiedzieć „jeśli nie chcesz mojej zguby, krrrrokodyla daj mi luby…” („Zemsta”, Aleksander Fredro) i od owego lubego nie będzie wymagało to wielkiej odwagi, super Zobacz więcej
Będąc na Świątecznym Kiermaszu w Centrum Newcastle przy jednej z wielu budek z jedzeniem ze świata wypatrzyliśmy Steki z Kangura. Steki te podawane były z bułka pszenną oraz duszoną cebulką. Cena nie Zobacz więcej
Pizzanie zawsze musi być przygotowywana z ciasta drożdżowego z dodatkiem sosu pomidorowego. Do zrobienia pizzy możemy wykorzystać również plastry arbuza, jogurt naturalny lub owocowy i dużąilość Zobacz więcej
Ostatnio udało mi się kupić plantany - warzywne banany. Szukając pomysłów na ich wykorzystanie, trafiłam na przepis na dominikańskie puree z plantanów, zwane mangu. Często podawane jest na śniadanie z Zobacz więcej
Burak – większość z nas pamięta go z przedszkola lub ze szkolnej stołówki, w postaci bordowej papki lub czerwonego barszczyku. Niekoniecznie intensywność smaku szła w parze z intensywnością koloru. Zobacz więcej
Składniki: 4 kwadraty-z arbuza 1/2 szklanki dobrej jakości koziego sera ,lub sera feta ,lub twarogu 1/2 szklanki , posiekane orzechy 1/8 szklanki cebuli czerwonej pokrojonej w cienkie plasterki 1/4 Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Cassoulet de Languedoc

Cassoulet de Languedoc 23

Cassoulet i Chateau Laville Bertrou Rouge z malowniczej Langwedocji sprawdzą się rewelacyjnie, gdy na dworze ziąb. Cassoulet to ciężkie, tłuste, sycące danie z fasoli i mięsa, którego wierzch pokrywa Zobacz więcej
Alizea03 agosto 2012 11:07 Witaj Kasiu, my arbuzy wcinamy zazwyczaj pokrojone i nieprzetworzone w zaden sposob ale od kiedy sprobowalam takie oto proste a smaczne lody- sama je robie bo w koncu zadna Zobacz więcej
Miejski Ośrodek Kultury w Nowym Sączu serdecznie zaprasza na Nowosądecki Rynek, na Koncert Inauguracyjny – Bezpieczne wakacje 2017 podczas którego, wystąpią Laureaci IV Sądeckich Konfrontacji Zobacz więcej
Dziś u nas odbyło się pierwsze grillowanie w sezonie! Wszystkie grillowe przepisy znajdziecie w zakładce: GRILL (prawa górna część strony), serdecznie zapraszam!:)) Zobacz więcej