kania marynowana

Składniki: kanie (kapelusze) średniej wielkości 8 jajo 2 mleko ok. 50 ml bułka tarta olej do smażenia szalotki 8-10 Zalewa: ocet 10% 1 szklanka woda 5 szklanek sól 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki liście Zobacz więcej
Mój Mężczyzna wstał wczoraj skoro świt i pojechał z moim Tatą do lasu na grzyby, znaleźli masę maślaków i kani, z maślaków zrobiliśmy oczywiście sosik, a jeśli chodzi o kanie... potrzebne składniki: Zobacz więcej
Zdarza się, chociaż niezbyt często, że kani jest dużo. Tak dużo, że nie dalibyśmy rady zjeść całego kosza tych pysznych grzybów. Można je przetwarzać na różne sposoby a nawet suszyć czy mrozić w Zobacz więcej
Agnes Ka
Agnes Ka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kozafit.blogspot.com
Grzybobranie!

Grzybobranie! 136

0
więcej. Zebraliśmy, nie licząc mojego kumpla - 3 pełne kosze. Najwięcej było podgrzybków... ...ale zaskoczyła nas na drodze też czubajka kania i jeden borowik szlachetny (jaka szkoda, że tylko jeden) Zobacz więcej
Dziś, bardzo późnym popołudniem z mamą i młodszym batem wybrałam się do jednego z dolnośląskich lasów. Koszyki zabraliśmy ze sobą na wszelki wypadek. Oczom swym nie wierzyłam, gdy znalazłam dziwne, Zobacz więcej
Dla mnie jesień to grzyby, pod różnymi postaciami. Uwielbiam grzybki marynowane, kanie smażone w panierce, zupy, sosy grzybowe. Dziś postanowiłam spróbować czegoś nowego i oto co mi wyszło. Składniki: Zobacz więcej
Sezon na grzyby w pełni, wiele z nich spożywamy od razu, dusimy prawdziwki w śmietanie, smażymy w cieście kanie i marynujemy podgrzybki w słoiczki. Pozostałe okazy suszymy, żeby móc cieszyć się Zobacz więcej
Takie niby nic bo przecież tylko kilka składników a goście za każdym razem są zachwyceni. Ta fajna ozdoba stołu i do tego w całości jadalna! składniki: 10 jajeczek przepiórczych 10 pomidorków cherry 2 Zobacz więcej
mnhtn
mnhtn Obserwuj blogaObserwujesz bloga
miloscdojedzenia.pl
Sos Grzybowy

Sos Grzybowy 3423

0
odmienić każde, nawet najmniej wyszukane danie. Same w sobie też są oczywiście genialne. Kto nie lubi smażonych kani, rydzów na masełku czy zwykłych marynowanych grzybków… Sezon na przepisy z Zobacz więcej
Nie jestem grzybiarzem, ale za grzybami przepadam. Lubię świeże, suszone, marynowane. Smażone kanie, rydze i prawdziwki. Opieńki w pierogach, sałatki z maślaków. Wszystkie. Szczęściem zbierają Zobacz więcej
przygotowania materiałów do magazynu zewsząd docierały do nasniepokojące informacje: susza, brak deszczu przez kilka tygodni, zakazy wstępu do lasu. Zastanawialiśmy się czy nie zrezygnować z tematu Zobacz więcej
uzbierałam razem z moim małżonkiem dość dużo. Przede wszystkim kozaki szare i czerwone, prawdziwki, maślaki, kurki, sitaki, kilka podgrzybków i kanie. Poza tym, wśród zarośli i drzew niesamowita Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Czernidłak kołpakowaty

Czernidłak kołpakowaty 200

0
białe, z wiekiem różowieją a następnie czernieją i rozpływają się tak jak cały owocnik. Trzon wysoki na 10-20 cm, gruby na 1 - 2 cm, walcowaty i rurkowaty. Na powierzchni bardzo delikatnie włóknisty, Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
MAKARON Z KURKAMI

MAKARON Z KURKAMI 189

0
Grzyby w moim domu rodzinnym jadało się w różnych postaciach. Świeże, smażone podane w śmietanie lub przygotowane na okres zimowy - suszone lub marynowane. Te bardzo popularne: podgrzybki, prawdziwki Zobacz więcej
ogórki -Annaz, Kuchnia domowa Ani Wiecznie młoda marcheweczka - Domaskowa, Domi w kuchni Słodycze : Czekoladki i cukierki z suszonej jarzębiny - Amu - am Czekoladki kokosowe-Bożena, Moje domowe Zobacz więcej
nieźle:D Głównie rydze (mmm...) i maślaki. Rydze- UWIELBIAM! smażone ma maśle, oprószone tylko solą. Mniam! W ogóle lubię świeże grzyby, ale rydze, tuż obok kani i boczniaków należą do moich Zobacz więcej