kania marynowana

Składniki: kanie (kapelusze) średniej wielkości 8 jajo 2 mleko ok. 50 ml bułka tarta olej do smażenia szalotki 8-10 Zalewa: ocet 10% 1 szklanka woda 5 szklanek sól 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki liście Zobacz więcej
Mój Mężczyzna wstał wczoraj skoro świt i pojechał z moim Tatą do lasu na grzyby, znaleźli masę maślaków i kani, z maślaków zrobiliśmy oczywiście sosik, a jeśli chodzi o kanie... potrzebne składniki: Zobacz więcej
Zdarza się, chociaż niezbyt często, że kani jest dużo. Tak dużo, że nie dalibyśmy rady zjeść całego kosza tych pysznych grzybów. Można je przetwarzać na różne sposoby a nawet suszyć czy mrozić w Zobacz więcej
Agnes Ka
Agnes Ka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kozafit.blogspot.com
Grzybobranie!

Grzybobranie! 133

0
więcej. Zebraliśmy, nie licząc mojego kumpla - 3 pełne kosze. Najwięcej było podgrzybków... ...ale zaskoczyła nas na drodze też czubajka kania i jeden borowik szlachetny (jaka szkoda, że tylko jeden) Zobacz więcej
. Dodatkowo zebraliśmy piękne prawdziwki ( mniam ), maślaki, kanie, opieńki, opieńki miodowe. Zdjęcia to tylko część zbiorów :) Macie jakieś pomysły, sugestie? Zobacz więcej
Dla mnie jesień to grzyby, pod różnymi postaciami. Uwielbiam grzybki marynowane, kanie smażone w panierce, zupy, sosy grzybowe. Dziś postanowiłam spróbować czegoś nowego i oto co mi wyszło. Składniki: Zobacz więcej
Sezon na grzyby w pełni, wiele z nich spożywamy od razu, dusimy prawdziwki w śmietanie, smażymy w cieście kanie i marynujemy podgrzybki w słoiczki. Pozostałe okazy suszymy, żeby móc cieszyć się Zobacz więcej
Takie niby nic bo przecież tylko kilka składników a goście za każdym razem są zachwyceni. Ta fajna ozdoba stołu i do tego w całości jadalna! składniki: 10 jajeczek przepiórczych 10 pomidorków cherry 2 Zobacz więcej
mnhtn
mnhtn Obserwuj blogaObserwujesz bloga
miloscdojedzenia.pl
Sos Grzybowy

Sos Grzybowy 3411

0
odmienić każde, nawet najmniej wyszukane danie. Same w sobie też są oczywiście genialne. Kto nie lubi smażonych kani, rydzów na masełku czy zwykłych marynowanych grzybków… Sezon na przepisy z Zobacz więcej
Nie jestem grzybiarzem, ale za grzybami przepadam. Lubię świeże, suszone, marynowane. Smażone kanie, rydze i prawdziwki. Opieńki w pierogach, sałatki z maślaków. Wszystkie. Szczęściem zbierają Zobacz więcej
przygotowania materiałów do magazynu zewsząd docierały do nasniepokojące informacje: susza, brak deszczu przez kilka tygodni, zakazy wstępu do lasu. Zastanawialiśmy się czy nie zrezygnować z tematu Zobacz więcej
uzbierałam razem z moim małżonkiem dość dużo. Przede wszystkim kozaki szare i czerwone, prawdziwki, maślaki, kurki, sitaki, kilka podgrzybków i kanie. Poza tym, wśród zarośli i drzew niesamowita Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Czernidłak kołpakowaty

Czernidłak kołpakowaty 199

0
białe, z wiekiem różowieją a następnie czernieją i rozpływają się tak jak cały owocnik. Trzon wysoki na 10-20 cm, gruby na 1 - 2 cm, walcowaty i rurkowaty. Na powierzchni bardzo delikatnie włóknisty, Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
MAKARON Z KURKAMI

MAKARON Z KURKAMI 185

0
Grzyby w moim domu rodzinnym jadało się w różnych postaciach. Świeże, smażone podane w śmietanie lub przygotowane na okres zimowy - suszone lub marynowane. Te bardzo popularne: podgrzybki, prawdziwki Zobacz więcej
spojrzenie na kuchnię Kolorowe papryki w słoiczku-BarbaraMalafouris, My olive tree - oryginalna kuchnia grecka Konfitura z czerwonej cebuli- Krol, Królewskie rozkosze podniebienia Konfitura cukiniowa Zobacz więcej
nieźle:D Głównie rydze (mmm...) i maślaki. Rydze- UWIELBIAM! smażone ma maśle, oprószone tylko solą. Mniam! W ogóle lubię świeże grzyby, ale rydze, tuż obok kani i boczniaków należą do moich Zobacz więcej