kania na zimę

Wakacyjny grill! Dzisiaj zapraszam Was na kilka pysznych dań z grilla! Całkiem nowe, ale proste smaki, które każdy z Was może odtworzyć u siebie, podczas rodzinnych spotkań. Zazwyczaj na grilla Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Kanie w cieście piwnym

Kanie w cieście piwnym 58

Kolejne grzybki tym razem kanie prawie jak kotlety. Panierowane w cieście piwnym mają wyjątkowy smak. Grzyby te mają niesamowitą strukturę i są bardzo delikatne w smaku. Łatwo je niestety pomylić z Zobacz więcej
Dzień dobry słoneczka. Chciałabym was dzisiaj zaprosić na kilka przepisów na grilla. W ostatni weekend zapakowaliśmy się w nasze autko i pojechaliśmy do moich rodziców w Bory Tucholskie. To przepiękne Zobacz więcej
Jagoda
Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magia w kuchni
Maliny na zimę

Maliny na zimę 1810

Malinki na zimę wspaniałe do herbatki jak również prosto ze słoiczka najlepsze na przeziębienie zwłaszcza w okresie zimowym takim jak teraz. Dodaje dopiero teraz bo muszę nadrobić zaległości ha ha Zobacz więcej
Di gotuje
Di gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Di gotuje
Flaczki z kani

Flaczki z kani 224

Kanie to bardzo smaczne i popularne grzyby... Lubicie? Przeważnie panieruję je tak - jak kotleta schabowego, ale inne potrawy z ich udziałem są również rewelacyjne. Ostatnio brat uraczył mnie całą Zobacz więcej
Mój Mężczyzna wstał wczoraj skoro świt i pojechał z moim Tatą do lasu na grzyby, znaleźli masę maślaków i kani, z maślaków zrobiliśmy oczywiście sosik, a jeśli chodzi o kanie... potrzebne składniki: Zobacz więcej
kasiuniak86
kasiuniak86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wśród kuchennych marzeń
Kania

Kania 304

Kania - Przekąski - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje Pierogi z jagodami (23.08.2016)Biwakowanie na działce 2016 (23.08.2016)Kania Zobacz więcej
Oj nie ma grzybów w lasach, przynajmniej tych w moich okolicznych. Za to jest prawdziwy urodzaj kani. Znudziły mi się kanie opiekane w panierce, dlatego postanowiłam przygotować je podobnie jak Zobacz więcej
Witam Serdecznie Zrobiłam kilka słoiczków marynowanej cukinii na zimę i pomyślałam że podzielę się przepisem , polecam zrobić kilka takich słoiczków na zimę :) Będziemy potrzebować : przepis na około Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Na śniadanie dzisiaj kanie

Na śniadanie dzisiaj kanie 599

Kanie to jedne z moich ulubionych grzybów. Zbieram je bardzo chętnie jeśli tylko mam ochotę. Nieprawdą jest, że łatwo można je pomylić z muchomorem sromotnikowym - w/g mnie ktoś kto tak twierdzi nie Zobacz więcej
Di gotuje
Di gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Di gotuje
Kanie panierowane

Kanie panierowane 111

Takie kanie to mój przysmak odkąd sięgam pamięcią! Kochany brat doskonale o tym wie, więc w sezonie zawsze czeka mnie ich świeża dostawa. Szkoda, że nie rosną w ciągu całego roku... Wykonanie proste, Zobacz więcej
Piłka w kuchni
Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piłka w kuchni
Cukinia na zimę

Cukinia na zimę 20078

Cukiniowy sezon w pełni. Żal nie zamknąć choć odrobiny jej smaku na zimę. Przepis, który Wam polecam, jest w naszej rodzinie chyba od zawsze. Pamiętam jej smak z dzieciństwa. Kartka, na której jest Zobacz więcej
arnika
arnika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Arnikowa kuchnia
SEZON NA KANIE

SEZON NA KANIE 81

Pogoda zachęca do jesiennych spacerów, a ponieważ wokół mnie rozpościera się las, często wracając do domu przynoszę napotkane po drodze grzyby. Moje ostatnie zbiory to kilka młodych kań. Choć na Zobacz więcej
Pyszne, sycące danie z kani ( czubajka kania ) w towarzystwie jesiennych warzyw to jest to co lubimy najbardziej. Zapraszam serdecznie. Składniki: 2 kapelusze z kani 2 jajka 50 ml mleka 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Kania na zielonej łące

Kania na zielonej łące 40

Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Smażona kania to jedno z najlepszych dań, kojarzące się Gosi z beztroskimi młodzieńczymi wakacjami na wsi. Po zebraniu kani pamiętajcie aby od razu odrywać nogi – dzięki temu kapelusz, który będziecie Zobacz więcej
Mam to szczęście, że mieszkam blisko Hali Targowej w Gdyni. Staram się zaglądać tam przez cały rok, ale różnie to bywa z organizacją czasu w środku dnia i nie zawsze się udaje. W sezonie letnim można Zobacz więcej
Nie ma co się oszukiwać - jesień w pełni i zima powoli daje znać o sobie. Wczoraj Słońce mocno operowało, a dziś nad ranem temperatura spadła u nad do -4 stopni C. o godzinie szóstej. Podejrzewam, że Zobacz więcej
Wspaniały grzyb z rodziny pieczarkowatych. W różnych regionach kraju, noszący różne nazwy, takie jak sowa, gapa... Kani nie da się pomylić z muchomorem sromotnikowym! Chociaż są pewne podobieństwa, Zobacz więcej
Kanie to wyjątkowo pyszne grzybki . W tym roku grzybobranie wyjątkowo obrodziło i za jednym razem do koszyka wskoczyło 20 pięknych kapeluszy . Smażone a'la sznycle , podane z lekką sałatką mogą być Zobacz więcej