kania przepis

Cały kosz kani znaleźliśmy razem z teściem w jego "sprawdzonych" miejscach. Tylko że w tych jego miejscach to ja już byłam kilka razy i za każdym razem wracaliśmy z pustym koszykiem, więc i tym razem Zobacz więcej
kasiuniak86
kasiuniak86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wśród kuchennych marzeń
Kania

Kania 267

0
Kania - Przekąski - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje Pierogi z jagodami (23.08.2016)Biwakowanie na działce 2016 (23.08.2016)Kania Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
kania smażona

kania smażona 53

0
Składniki 1 kapelusz dużej kani 1/2 litra mleka 1 jajko bułka tarta olej+ masło sól,pieprz Przygotowanie: Zobacz więcej
Grzyby uwielbiam, a gdy same przychodzą do mojego domu to nic mi innego nie potrzeba:) Dziś kanie alla schabowy :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
smażone kanie

smażone kanie 3304

1
Składniki: kanie jajka bułka tarta mąka sól pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: Kanie oczyścić, większe przekroić na pół i umyć pod bieżącą wodą. Osączyć. Posypać solą i pieprzem. Panierować Zobacz więcej
Składniki: 10 kani (mogą być inne grzyby) (Wcześniej tzn. w sezonie je zamrażam i czekają do wigilii) Olej 2 jajka Bułka tarta Sól, pieprz Kanie odmrażam, osuszam ręcznikiem, posypuje solą i Zobacz więcej
badylarnia
badylarnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Badylarnia
Smażone kanie

Smażone kanie 3443

0
Składniki: kanie bułka tarta mąka mleko roślinne sól olej Kanie dokładnie płuczemy i namaczamy na kilka minut w mleku z solą. Następnie odsączamy z nadmiaru płynu, obtaczamy w mące i bułce tartej. Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Smażone kanie

Smażone kanie 1606

1
Uwielbiam kanie... Jadam je jednak tylko wówczas gdy zostaną zaakceptowane przez mojego tatę - w innym wypadku nigdy bym się nie odważyła :) A jeśli kanie to najczęściej smażone. Zapraszam :) Zobacz więcej
Z dzisiejszego grzybobrania mój mąż przyniósł kilka pięknych kani, nie za dużych nie za małych, takich w sam, aby zrobić z nich przepyszne kotleciki smażone na masełku – jak dla mnie niebo w gębie. Zobacz więcej
Składniki: kanie jaja mleko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Grzyby pozbawić trzonów, dokładnie umyć. Kapelusze krótko namoczyć w wodzie lub mleku by się rozwinęły. Jaja roztrzepać z mlekiem. Zobacz więcej
flusso
flusso Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mniamuśne
Kania panierowana

Kania panierowana 129

0
Sernik z musem śliwkowym » Kania panierowana Ciekawy dodatek do obiadu lub szybka przekąska. Jeśli wybierzecie duży dorodny kapelusz, to pomimo jego lekkości niesamowite jest jaki okaże się sycący ;) Zobacz więcej
Składniki: kanie (kapelusze) średniej wielkości 8 jajo 2 mleko ok. 50 ml bułka tarta olej do smażenia szalotki 8-10 Zalewa: ocet 10% 1 szklanka woda 5 szklanek sól 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki liście Zobacz więcej
Grzyby, grzyby, wszędzie grzyby. Jeszcze trochę, a zaczną mi się śnić po nocach. Jak już wspominałam najwięcej jest maślaków, ale nie ma co się dziwić…aura sprzyja. Teraz do maślaków dołączyły kanie Zobacz więcej
, że żyje!!! Więc na rynku sprzedają kanie a nie sromotniki :-D Kanie są prawdziwym rarytasem jednak trzeba uważać i kupować je tylko od sprawdzonych sprzedawców :-D Kania panierowana Składniki: 2 Zobacz więcej
!!! Więc na rynku sprzedają kanie a nie sromotniki Kanie są prawdziwym rarytasem jednak trzeba uważać i kupować je tylko od sprawdzonych sprzedawców Kania panierowana Składniki: 2 kapelusze kani Zobacz więcej
A'la kanie Coraz więcej produktów jest a'la i nie wiem jaka jest tego przyczyna ? Czyżby wszechobecny kryzys i tęsknota za smakami i produktami z wyższej półki ? W sklepie można kupić śledzia a'la Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Faszerowane kanie

Faszerowane kanie 1372

0
Będąc w lesie na grzybach znaleźliśmy całe poletko czubajki kani i to takiej rozwiniętej parasolowatej i takiej jeszcze zwiniętej. Pomysł na faszerowane kanie powstał po drodze do domu. Danie wyszło Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Kanie faszerowane

Kanie faszerowane 1252

1
bezpiecznie ich przetransportować można je zebrać i wykorzystać w ciekawy sposób. Pięknie wyglądają takie łebki w zamarynowane w słoiczkach. Można też świeże kapelusiki nadziać i udusić - będą pyszną Zobacz więcej