kania przepis

Cały kosz kani znaleźliśmy razem z teściem w jego "sprawdzonych" miejscach. Tylko że w tych jego miejscach to ja już byłam kilka razy i za każdym razem wracaliśmy z pustym koszykiem, więc i tym razem Zobacz więcej
kasiuniak86
kasiuniak86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wśród kuchennych marzeń
Kania

Kania 256

0
Kania - Przekąski - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje Pierogi z jagodami (23.08.2016)Biwakowanie na działce 2016 (23.08.2016)Kania Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
kania smażona

kania smażona 48

0
Składniki 1 kapelusz dużej kani 1/2 litra mleka 1 jajko bułka tarta olej+ masło sól,pieprz Przygotowanie: Zobacz więcej
Grzyby uwielbiam, a gdy same przychodzą do mojego domu to nic mi innego nie potrzeba:) Dziś kanie alla schabowy :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
smażone kanie

smażone kanie 3284

1
Składniki: kanie jajka bułka tarta mąka sól pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: Kanie oczyścić, większe przekroić na pół i umyć pod bieżącą wodą. Osączyć. Posypać solą i pieprzem. Panierować Zobacz więcej
Składniki: 10 kani (mogą być inne grzyby) (Wcześniej tzn. w sezonie je zamrażam i czekają do wigilii) Olej 2 jajka Bułka tarta Sól, pieprz Kanie odmrażam, osuszam ręcznikiem, posypuje solą i Zobacz więcej
badylarnia
badylarnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Badylarnia
Smażone kanie

Smażone kanie 3432

0
Składniki: kanie bułka tarta mąka mleko roślinne sól olej Kanie dokładnie płuczemy i namaczamy na kilka minut w mleku z solą. Następnie odsączamy z nadmiaru płynu, obtaczamy w mące i bułce tartej. Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Smażone kanie

Smażone kanie 1600

1
Uwielbiam kanie... Jadam je jednak tylko wówczas gdy zostaną zaakceptowane przez mojego tatę - w innym wypadku nigdy bym się nie odważyła :) A jeśli kanie to najczęściej smażone. Zapraszam :) Zobacz więcej
Składniki: kanie jaja mleko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Grzyby pozbawić trzonów, dokładnie umyć. Kapelusze krótko namoczyć w wodzie lub mleku by się rozwinęły. Jaja roztrzepać z mlekiem. Zobacz więcej
flusso
flusso Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mniamuśne
Kania panierowana

Kania panierowana 121

0
Sernik z musem śliwkowym » Kania panierowana Ciekawy dodatek do obiadu lub szybka przekąska. Jeśli wybierzecie duży dorodny kapelusz, to pomimo jego lekkości niesamowite jest jaki okaże się sycący ;) Zobacz więcej
Składniki: kanie (kapelusze) średniej wielkości 8 jajo 2 mleko ok. 50 ml bułka tarta olej do smażenia szalotki 8-10 Zalewa: ocet 10% 1 szklanka woda 5 szklanek sól 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki liście Zobacz więcej
Grzyby, grzyby, wszędzie grzyby. Jeszcze trochę, a zaczną mi się śnić po nocach. Jak już wspominałam najwięcej jest maślaków, ale nie ma co się dziwić…aura sprzyja. Teraz do maślaków dołączyły kanie Zobacz więcej
Gdy na rynku zobaczyłam wielkie kapelusze kani nie mogłam się oprzeć i ich nie kupić. Choć w głowie przez krótka chwilę zaświtała mi myśl, że to może być muchomor :-) i tak kupiłam dwa piękne grzyby Zobacz więcej
Gdy na rynku zobaczyłam wielkie kapelusze kani nie mogłam się oprzeć i ich nie kupić. Choć w głowie przez krótka chwilę zaświtała mi myśl, że to może być muchomor i tak kupiłam dwa piękne grzyby przez Zobacz więcej
A'la kanie Coraz więcej produktów jest a'la i nie wiem jaka jest tego przyczyna ? Czyżby wszechobecny kryzys i tęsknota za smakami i produktami z wyższej półki ? W sklepie można kupić śledzia a'la Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Faszerowane kanie

Faszerowane kanie 1363

0
Będąc w lesie na grzybach znaleźliśmy całe poletko czubajki kani i to takiej rozwiniętej parasolowatej i takiej jeszcze zwiniętej. Pomysł na faszerowane kanie powstał po drodze do domu. Danie wyszło Zobacz więcej
Ania Hosz
Ania Hosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Galantyna.pl
Smażone kanie

Smażone kanie 798

0
Bardzo lubię zbierać grzyby, jeść również… Zwykle jedzenie nie wzbudza moich silnych emocji, co najwyżej te pozytywne, wypływające z przyjemności jedzenie.Kanie jednak to grzyby, których jedzenie Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Kanie faszerowane

Kanie faszerowane 1247

1
Małe kanie są urocze. Najlepiej byłoby je zostawić żeby urosły i rozwinęły się, ale istnieje niebezpieczeństwo, że ktoś nam je sprzątnie sprzed nosa zanim będą większe. Można też delikatnie je Zobacz więcej