kania w zalewie octowej

{{headerMessage}}
Jak już wszyscy wiedzą kanie w tym roku bardzo obficie obrodziły. Trzeba je jakoś wykorzystać bo smaczne są bardzo. Ponieważ miałam ich bardzo dużo dlatego kilka ciekawych potraw wymyśliłam. Między Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kania to grzyb, którego chyba każdy z nas jadł w postaci smażonego kotleta. Ale co zrobić jeżeli znajdziemy ich tyle, że nie można ich przejeść? Właśnie taki ostatnio miałam dylemat, dlatego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zdarza się, chociaż niezbyt często, że kani jest dużo. Tak dużo, że nie dalibyśmy rady zjeść całego kosza tych pysznych grzybów. Można je przetwarzać na różne sposoby a nawet suszyć czy mrozić w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Głęboka prawda kryje się w opinii, że najlepiej smakuje to, czego zazwyczaj nie można kupić w sklepie. Kanie z kapeluszem o średnicy 30 cm z własnej działki, pachnące papierówki, jędrne kurki i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnie grzybobranie obrodziło w kanie . Najpyszniejsze są oczywiście panierowane i smażone ale ile można ich zjeść ....... co można to można a reszta co nie można było wylądowała w słoikach w Zobacz więcej
Bernadetta
Bernadetta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prawo do gotowania z pasją
Proszek grzybowy

Proszek grzybowy 290

0
{{headerMessage}}
przygotowuję go z prawdziwków, podgrzybków i kani. Zamiast płacić około 20 złotych za 10 dag gotowego proszku grzybowego, warto przygotować go samemu z zebranych latem i jesienią grzybków. Proszek Zobacz więcej
vegekolektyw
vegekolektyw Obserwuj blogaObserwujesz bloga
VEGE KOLEKTYW
SMAŻONE ZIELONE POMIDORY

SMAŻONE ZIELONE POMIDORY 47

0
{{headerMessage}}
Moja rodzina po spróbowaniu potrawy prawie jednogłośnie wykrzyknęła "Tylko nie umieszczaj tego na blogu !" Po zjedzeniu dwóch patelni pomidorów i przyjęciu pokaźnej dawki toksycznej tomatyny uważam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pokonac przeszkody natury technicznej i nie stracic cierpliwosci, walczac z moim malo rozgarnietym tabletem. Jak uda mi sie zalaczyc zdjecia, pozostaje na razie zagadka. Wracajac do grzybow, takiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- małe w całości a większe najpierw usmażone. Używa się tylko kapeluszy bo trzony są łykowate i niesmaczne - chyba, że są bardzo młode i jędrne. Moje dania z czubajkami : - Sznycle z kani - Czubajki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i smażcie Wasze grzyby ok. 15 minut na średniej lub małej mocy palnika. Z tak przygotowanych zbiorów możecie przygotować różne sosy, zupy lub inne wymyślne dania o niepowtarzalnym aromacie. Cenna Zobacz więcej
kuchennybalagan
kuchennybalagan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchenny bałagan
Marynowane podgrzybki

Marynowane podgrzybki 720

0
{{headerMessage}}
Pogoda w ostatnich dniach nas nie rozpieszcza. Ja takiej aury nie lubię, ale jest idealna dla grzybów. Jest mokro, ale noce są jeszcze całkiem ciepłe. Grzyby rosną jak szalone i praktycznie wszystkie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
udział i zamieszczenie aż 177 smakowitych przepisów na potrawy z grzybami. Poniżej lista wszystkich przepisów: Wegetariański bigos autorka: Madleine | blog: Seven days in sunny june 1498.Rolmposy Zobacz więcej