kanie

kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Kanie w cieście piwnym

Kanie w cieście piwnym 76

Kolejne grzybki tym razem kanie prawie jak kotlety. Panierowane w cieście piwnym mają wyjątkowy smak. Grzyby te mają niesamowitą strukturę i są bardzo delikatne w smaku. Łatwo je niestety pomylić z Zobacz więcej
Dzień dobry słoneczka. Chciałabym was dzisiaj zaprosić na kilka przepisów na grilla. W ostatni weekend zapakowaliśmy się w nasze autko i pojechaliśmy do moich rodziców w Bory Tucholskie. To przepiękne Zobacz więcej
Di gotuje
Di gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Di gotuje
Kanie panierowane

Kanie panierowane 114

Takie kanie to mój przysmak odkąd sięgam pamięcią! Kochany brat doskonale o tym wie, więc w sezonie zawsze czeka mnie ich świeża dostawa. Szkoda, że nie rosną w ciągu całego roku... Wykonanie proste, Zobacz więcej
Wakacyjny grill! Dzisiaj zapraszam Was na kilka pysznych dań z grilla! Całkiem nowe, ale proste smaki, które każdy z Was może odtworzyć u siebie, podczas rodzinnych spotkań. Zazwyczaj na grilla Zobacz więcej
badylarnia
badylarnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Badylarnia
Smażone kanie

Smażone kanie 3670

Składniki: kanie bułka tarta mąka mleko roślinne sól olej Kanie dokładnie płuczemy i namaczamy na kilka minut w mleku z solą. Następnie odsączamy z nadmiaru płynu, obtaczamy w mące i bułce tartej. Zobacz więcej
Di gotuje
Di gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Di gotuje
Flaczki z kani

Flaczki z kani 264

Kanie to bardzo smaczne i popularne grzyby... Lubicie? Przeważnie panieruję je tak - jak kotleta schabowego, ale inne potrawy z ich udziałem są również rewelacyjne. Ostatnio brat uraczył mnie całą Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
smażone kanie

smażone kanie 3426

Składniki: kanie jajka bułka tarta mąka sól pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: Kanie oczyścić, większe przekroić na pół i umyć pod bieżącą wodą. Osączyć. Posypać solą i pieprzem. Panierować Zobacz więcej
Składniki: kanie (kapelusze) średniej wielkości 8 jajo 2 mleko ok. 50 ml bułka tarta olej do smażenia szalotki 8-10 Zalewa: ocet 10% 1 szklanka woda 5 szklanek sól 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki liście Zobacz więcej
Gdy w poprzednią niedzielę i trzy dni później naszym łupem padły wielkie sowie kapelusze, musiałam je jakoś zagospodarować, zrobiłam więc smażone kanie w zalewie octowej. Dlaczego napisałam „sowie Zobacz więcej
kasiuniak86
kasiuniak86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wśród kuchennych marzeń
Kania

Kania 306

Kania - Przekąski - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje Pierogi z jagodami (23.08.2016)Biwakowanie na działce 2016 (23.08.2016)Kania Zobacz więcej
Oj nie ma grzybów w lasach, przynajmniej tych w moich okolicznych. Za to jest prawdziwy urodzaj kani. Znudziły mi się kanie opiekane w panierce, dlatego postanowiłam przygotować je podobnie jak Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Smażone kanie

Smażone kanie 1610

Sezon na kanie w pełni. Rodzice uwielbiają zbierać grzyby i kiedy przynieśli ostatnio kilka pełnych koszy, postanowiłam je jakoś zagospodarować. Najwięcej znaleźli maślaków i kani. Niestety prawdziwki Zobacz więcej
kilo przyjemności
kilo przyjemności Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kilo przyjemności
Smażone kanie

Smażone kanie 1817

Grzyby uwielbiam, a gdy same przychodzą do mojego domu to nic mi innego nie potrzeba:) Dziś kanie alla schabowy :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Smażone kanie

Smażone kanie 1637

Uwielbiam kanie... Jadam je jednak tylko wówczas gdy zostaną zaakceptowane przez mojego tatę - w innym wypadku nigdy bym się nie odważyła :) A jeśli kanie to najczęściej smażone. Zapraszam :) Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Kanie faszerowane

Kanie faszerowane 1267

Małe kanie są urocze. Najlepiej byłoby je zostawić żeby urosły i rozwinęły się, ale istnieje niebezpieczeństwo, że ktoś nam je sprzątnie sprzed nosa zanim będą większe. Można też delikatnie je Zobacz więcej
Składniki: kanie jaja mleko bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Grzyby pozbawić trzonów, dokładnie umyć. Kapelusze krótko namoczyć w wodzie lub mleku by się rozwinęły. Jaja roztrzepać z mlekiem. Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Faszerowane kanie

Faszerowane kanie 1386

Będąc w lesie na grzybach znaleźliśmy całe poletko czubajki kani i to takiej rozwiniętej parasolowatej i takiej jeszcze zwiniętej. Pomysł na faszerowane kanie powstał po drodze do domu. Danie wyszło Zobacz więcej
jagienka
jagienka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sierotka marysia w kuchni
Panierowane kanie

Panierowane kanie 849

Gdy na rynku zobaczyłam wielkie kapelusze kani nie mogłam się oprzeć i ich nie kupić. Choć w głowie przez krótka chwilę zaświtała mi myśl, że to może być muchomor :-) i tak kupiłam dwa piękne grzyby Zobacz więcej
kaska193
kaska193 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
www.rodzinne-gotowanie.pl
Opiekane kanie

Opiekane kanie 773

Składniki: 10 kani (mogą być inne grzyby) (Wcześniej tzn. w sezonie je zamrażam i czekają do wigilii) Olej 2 jajka Bułka tarta Sól, pieprz Kanie odmrażam, osuszam ręcznikiem, posypuje solą i Zobacz więcej
SMAKI I NIESMAKI
SMAKI I NIESMAKI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SMAKI I NIESMAKI
PANIEROWANE KANIE

PANIEROWANE KANIE 518

Z dzisiejszego grzybobrania mój mąż przyniósł kilka pięknych kani, nie za dużych nie za małych, takich w sam, aby zrobić z nich przepyszne kotleciki smażone na masełku – jak dla mnie niebo w gębie. Zobacz więcej