kanie marynowane

Składniki: kanie (kapelusze) średniej wielkości 8 jajo 2 mleko ok. 50 ml bułka tarta olej do smażenia szalotki 8-10 Zalewa: ocet 10% 1 szklanka woda 5 szklanek sól 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki liście Zobacz więcej
Mój Mężczyzna wstał wczoraj skoro świt i pojechał z moim Tatą do lasu na grzyby, znaleźli masę maślaków i kani, z maślaków zrobiliśmy oczywiście sosik, a jeśli chodzi o kanie... potrzebne składniki: Zobacz więcej
Zdarza się, chociaż niezbyt często, że kani jest dużo. Tak dużo, że nie dalibyśmy rady zjeść całego kosza tych pysznych grzybów. Można je przetwarzać na różne sposoby a nawet suszyć czy mrozić w Zobacz więcej
. Dodatkowo zebraliśmy piękne prawdziwki ( mniam ), maślaki, kanie, opieńki, opieńki miodowe. Zdjęcia to tylko część zbiorów :) Macie jakieś pomysły, sugestie? Zobacz więcej
Dla mnie jesień to grzyby, pod różnymi postaciami. Uwielbiam grzybki marynowane, kanie smażone w panierce, zupy, sosy grzybowe. Dziś postanowiłam spróbować czegoś nowego i oto co mi wyszło. Składniki: Zobacz więcej
Sezon na grzyby w pełni, wiele z nich spożywamy od razu, dusimy prawdziwki w śmietanie, smażymy w cieście kanie i marynujemy podgrzybki w słoiczki. Pozostałe okazy suszymy, żeby móc cieszyć się Zobacz więcej
Takie niby nic bo przecież tylko kilka składników a goście za każdym razem są zachwyceni. Ta fajna ozdoba stołu i do tego w całości jadalna! składniki: 10 jajeczek przepiórczych 10 pomidorków cherry 2 Zobacz więcej
Nie jestem grzybiarzem, ale za grzybami przepadam. Lubię świeże, suszone, marynowane. Smażone kanie, rydze i prawdziwki. Opieńki w pierogach, sałatki z maślaków. Wszystkie. Szczęściem zbierają Zobacz więcej
Agnes Ka
Agnes Ka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kozafit.blogspot.com
Grzybobranie!

Grzybobranie! 133

0
więcej. Zebraliśmy, nie licząc mojego kumpla - 3 pełne kosze. Najwięcej było podgrzybków... ...ale zaskoczyła nas na drodze też czubajka kania i jeden borowik szlachetny (jaka szkoda, że tylko jeden) Zobacz więcej
uzbierałam razem z moim małżonkiem dość dużo. Przede wszystkim kozaki szare i czerwone, prawdziwki, maślaki, kurki, sitaki, kilka podgrzybków i kanie. Poza tym, wśród zarośli i drzew niesamowita Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Czernidłak kołpakowaty

Czernidłak kołpakowaty 199

0
białe, z wiekiem różowieją a następnie czernieją i rozpływają się tak jak cały owocnik. Trzon wysoki na 10-20 cm, gruby na 1 - 2 cm, walcowaty i rurkowaty. Na powierzchni bardzo delikatnie włóknisty, Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
MAKARON Z KURKAMI

MAKARON Z KURKAMI 183

0
Grzyby w moim domu rodzinnym jadało się w różnych postaciach. Świeże, smażone podane w śmietanie lub przygotowane na okres zimowy - suszone lub marynowane. Te bardzo popularne: podgrzybki, prawdziwki Zobacz więcej
spojrzenie na kuchnię Kolorowe papryki w słoiczku-BarbaraMalafouris, My olive tree - oryginalna kuchnia grecka Konfitura z czerwonej cebuli- Krol, Królewskie rozkosze podniebienia Konfitura cukiniowa Zobacz więcej
Przepisy » Zupy » Flaczki z kani » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zapomniałeś hasła? Rejestracja | Zobacz więcej
przeważają podgrzybki. Jest też trochę kani, kozaków i opienek oraz młodych purchawek. Kurek praktycznie nie widać, a borowików trzeba szukać niemal z lupą. Dobrze jednak, że są podgrzybki, które Zobacz więcej
Cytryna Grejpfrut Pomarańcze Pomelo Śliwki, wiśnie, czereśnie Truskawki Warzywa, sałaty, grzyby Warzywa Bakłażan Bambus Bataty Cebula Cukinia Fasolka Groszek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Pomidor Zobacz więcej
Rzymska Rukola Roszponka Szpinak młody Grzyby Kanie Kurki Pieczarki Prawdziwki, podgrzybki Suszone Mięsa i ryby Kurczak Łosoś Makrela Pstrąg Wieprzowina Wołowina Nabiał, sery, jajka Camembert, Brie Zobacz więcej