kanie marynowane

{{headerMessage}}
Składniki: kanie (kapelusze) średniej wielkości 8 jajo 2 mleko ok. 50 ml bułka tarta olej do smażenia szalotki 8-10 Zalewa: ocet 10% 1 szklanka woda 5 szklanek sól 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki liście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój Mężczyzna wstał wczoraj skoro świt i pojechał z moim Tatą do lasu na grzyby, znaleźli masę maślaków i kani, z maślaków zrobiliśmy oczywiście sosik, a jeśli chodzi o kanie... potrzebne składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zdarza się, chociaż niezbyt często, że kani jest dużo. Tak dużo, że nie dalibyśmy rady zjeść całego kosza tych pysznych grzybów. Można je przetwarzać na różne sposoby a nawet suszyć czy mrozić w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smardze ), a mianowicie grzyby o nazwie #LEJKOWIEC #Dęty #należące do rodziny pieprznikowatych. Strukturą przypominają namoczone chińskie grzyby Moon. Ciekawa jestem jak będą smakowały.... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dla mnie jesień to grzyby, pod różnymi postaciami. Uwielbiam grzybki marynowane, kanie smażone w panierce, zupy, sosy grzybowe. Dziś postanowiłam spróbować czegoś nowego i oto co mi wyszło. Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na grzyby w pełni, wiele z nich spożywamy od razu, dusimy prawdziwki w śmietanie, smażymy w cieście kanie i marynujemy podgrzybki w słoiczki. Pozostałe okazy suszymy, żeby móc cieszyć się Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Fałszywe muchomorki i inne grzybki

Fałszywe muchomorki i inne grzybki 541

0
{{headerMessage}}
Takie niby nic bo przecież tylko kilka składników a goście za każdym razem są zachwyceni. Ta fajna ozdoba stołu i do tego w całości jadalna! składniki: 10 jajeczek przepiórczych 10 pomidorków cherry 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie jestem grzybiarzem, ale za grzybami przepadam. Lubię świeże, suszone, marynowane. Smażone kanie, rydze i prawdziwki. Opieńki w pierogach, sałatki z maślaków. Wszystkie. Szczęściem zbierają Zobacz więcej
Agnes Ka
Agnes Ka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kozafit.blogspot.com
Grzybobranie!

Grzybobranie! 140

0
{{headerMessage}}
więcej. Zebraliśmy, nie licząc mojego kumpla - 3 pełne kosze. Najwięcej było podgrzybków... ...ale zaskoczyła nas na drodze też czubajka kania i jeden borowik szlachetny (jaka szkoda, że tylko jeden) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
uzbierałam razem z moim małżonkiem dość dużo. Przede wszystkim kozaki szare i czerwone, prawdziwki, maślaki, kurki, sitaki, kilka podgrzybków i kanie. Poza tym, wśród zarośli i drzew niesamowita Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Czernidłak kołpakowaty

Czernidłak kołpakowaty 203

0
{{headerMessage}}
białe, z wiekiem różowieją a następnie czernieją i rozpływają się tak jak cały owocnik. Trzon wysoki na 10-20 cm, gruby na 1 - 2 cm, walcowaty i rurkowaty. Na powierzchni bardzo delikatnie włóknisty, Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
MAKARON Z KURKAMI

MAKARON Z KURKAMI 194

0
{{headerMessage}}
przygotowywać. Opieńki - rewelacyjna zapiekanka przygotowywana przez moją mamę oraz w postaci kiszonej, do której przekonałam się dopiero w ostatnim czasie. Jedynym grzybem, z którym nie mam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- Acia1065, Człowiek jest tym co zje... Domowa przyprawa do mięsa mielonego - Aronia ,Wiem co jem Domowa przyprawa korzenna - Domaskowa, Domi w kuchni Domowa przyprawa do pierników - Kuchnia Doroty Zobacz więcej
Aga & TalerzPokus.tv
Aga & TalerzPokus.tv Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TalerzPokus.tv
Flaczki z kani

Flaczki z kani 1047

0
{{headerMessage}}
Przepisy » Zupy » Flaczki z kani » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zapomniałeś hasła? Rejestracja | Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przeważają podgrzybki. Jest też trochę kani, kozaków i opienek oraz młodych purchawek. Kurek praktycznie nie widać, a borowików trzeba szukać niemal z lupą. Dobrze jednak, że są podgrzybki, które Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Orzeszkowy kurczak w żubrówce (Asian style) | LOVE EAT! LOVE EAT! Blog « Pierś zapiekana pod kozim serem i figami Orzeszkowy kurczak w żubrówce (Asian style) 26 października 2014 1 pierś z kurczaka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rzymska Rukola Roszponka Szpinak młody Grzyby Kanie Kurki Pieczarki Prawdziwki, podgrzybki Suszone Mięsa i ryby Kurczak Łosoś Makrela Pstrąg Wieprzowina Wołowina Nabiał, sery, jajka Camembert, Brie Zobacz więcej