kanie mrożone

Kanie okazały się być bardzo wdzięcznym obiektem do współpracy. Nie dość, że smakują jak kotlet schabowy, to doskonale komponują się z różnymi dodatkami. Liście szpinaku i grillowany pomidor z cukinią Zobacz więcej
selera kawałek kapusty włoskiej 300 g podgrzybków 2 gałązki rozmarynu 1,5 litra bulionu grzybowego 1 papryczka chili 10 cm kawałek pora sól pieprz olej rzepakowy do smażenia grzybów 200 g makaronu Zobacz więcej
Zdarza się, chociaż niezbyt często, że kani jest dużo. Tak dużo, że nie dalibyśmy rady zjeść całego kosza tych pysznych grzybów. Można je przetwarzać na różne sposoby a nawet suszyć czy mrozić w Zobacz więcej
w słoikach albo mrozimy w woreczkach. I tak rozumiem sezon na "coś", porządek w przyrodzie i w szafie. W listopadowy poranek zjem na śniadanie konfiturę z truskawek, dosładzaną z braku innych Zobacz więcej
LOVE EAT
LOVE EAT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mashup
Stir Fry Noodle

Stir Fry Noodle 416

0
(Persymona) Mango Marakuja Cytryna Grejpfrut Pomarańcze Pomelo Śliwki, wiśnie, czereśnie Truskawki Warzywa, sałaty, grzyby Warzywa Bakłażan Bambus Bataty Cebula Cukinia Fasolka Groszek Kukurydza Zobacz więcej
Fasolka Groszek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Pomidor Por Seler Szparagi Szpinak Ziemniak Sałaty Lodowa Masłowa Radicchio Rzymska Rukola Roszponka Szpinak młody Grzyby Kanie Kurki Pieczarki Zobacz więcej
Sałaty Lodowa Masłowa Radicchio Rzymska Rukola Roszponka Szpinak młody Grzyby Kanie Kurki Pieczarki Prawdziwki, podgrzybki Suszone Mięsa i ryby Kurczak Łosoś Makrela Pstrąg Wieprzowina Wołowina Zobacz więcej
Bambus Bataty Cebula Cukinia Fasolka Groszek Kukurydza Marchew Ogórek Papryka Pomidor Por Seler Szparagi Szpinak Ziemniak Sałaty Lodowa Masłowa Radicchio Rzymska Rukola Roszponka Szpinak młody Grzyby Zobacz więcej
* Białko połączyć z masą truskawkową * Wstawić do zamrażalnika * Po godzinie zblendować ponownie * Podawać po 2-3 godzinach Powiązane wpisy: Pierwszy raz: Truskawkowy Pudding Chia Szpinakowe ‚maki’ Zobacz więcej
Brzoskwinie, Morele Cytrusy Granat Jabłka i gruszki Jagody, maliny, borówki Kaki (Persymona) Mango Marakuja Cytryna Grejpfrut Pomarańcze Pomelo Śliwki, wiśnie, czereśnie Truskawki Warzywa, sałaty, Zobacz więcej
Szpinak Ziemniak Sałaty Lodowa Masłowa Radicchio Rzymska Rukola Roszponka Szpinak młody Grzyby Kanie Kurki Pieczarki Prawdziwki, podgrzybki Suszone Mięsa i ryby Kurczak Łosoś Makrela Pstrąg Zobacz więcej
W końcu są! Grzyby. Maślaki, podgrzybki, kanie. Ja sezon rozpoczęłam z przytupem, bo od borowika ceglastoporego. Wykorzystałam go bardzo klasycznie–do sosu. Z sosem grzybowym jest trochę tak jak z Zobacz więcej
Wspaniały grzyb z rodziny pieczarkowatych. W różnych regionach kraju, noszący różne nazwy, takie jak sowa, gapa... Kani nie da się pomylić z muchomorem sromotnikowym! Chociaż są pewne podobieństwa, Zobacz więcej
LOVE EAT
LOVE EAT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mashup
Frappe waniliowe

Frappe waniliowe 141

0
Radicchio Rzymska Rukola Roszponka Szpinak młody Grzyby Kanie Kurki Pieczarki Prawdziwki, podgrzybki Suszone Mięsa i ryby Kurczak Łosoś Makrela Pstrąg Wieprzowina Wołowina Nabiał, sery, jajka Zobacz więcej
LOVE EAT
LOVE EAT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mashup
Sok truskawkowy

Sok truskawkowy 76

0
Radicchio Rzymska Rukola Roszponka Szpinak młody Grzyby Kanie Kurki Pieczarki Prawdziwki, podgrzybki Suszone Mięsa i ryby Kurczak Łosoś Makrela Pstrąg Wieprzowina Wołowina Nabiał, sery, jajka Zobacz więcej
Zupa gulaszowa z warzywami Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z makaronem ryżowym Archiwa Październik 2015 Wrzesień 2015 Sierpień 2015 Lipiec 2015 Czerwiec 2015 Maj 2015 Kwiecień 2015 Marzec 2015 Zobacz więcej
mnhtn
mnhtn Obserwuj blogaObserwujesz bloga
miloscdojedzenia.pl
Sos Grzybowy

Sos Grzybowy 3433

0
odmienić każde, nawet najmniej wyszukane danie. Same w sobie też są oczywiście genialne. Kto nie lubi smażonych kani, rydzów na masełku czy zwykłych marynowanych grzybków… Sezon na przepisy z Zobacz więcej
masła klarowanego 2 ząbki czosnku 300 ml bulionu grzybowego 1 łyżka suszu z kani gałązka rozmarynu 50 ml śmietanki 30 % sól pieprz Pulpety: 300 g mięsa mielonego wołowego 2 łyżki natki pietruszki 1 Zobacz więcej
: gotuje a później podsmaża z cebulką (czasami też jajkiem). Tym razem kurki towarzyszyły obiadowemu mięsku. Nawet nie było o czym mówić. Zresztą, zbyt mało ich było aby szaleć. Ale nie o tym ja Zobacz więcej