kanie w zalewie octowej

{{headerMessage}}
Jak już wszyscy wiedzą kanie w tym roku bardzo obficie obrodziły. Trzeba je jakoś wykorzystać bo smaczne są bardzo. Ponieważ miałam ich bardzo dużo dlatego kilka ciekawych potraw wymyśliłam. Między Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kania to grzyb, którego chyba każdy z nas jadł w postaci smażonego kotleta. Ale co zrobić jeżeli znajdziemy ich tyle, że nie można ich przejeść? Właśnie taki ostatnio miałam dylemat, dlatego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zdarza się, chociaż niezbyt często, że kani jest dużo. Tak dużo, że nie dalibyśmy rady zjeść całego kosza tych pysznych grzybów. Można je przetwarzać na różne sposoby a nawet suszyć czy mrozić w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Głęboka prawda kryje się w opinii, że najlepiej smakuje to, czego zazwyczaj nie można kupić w sklepie. Kanie z kapeluszem o średnicy 30 cm z własnej działki, pachnące papierówki, jędrne kurki i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnie grzybobranie obrodziło w kanie . Najpyszniejsze są oczywiście panierowane i smażone ale ile można ich zjeść ....... co można to można a reszta co nie można było wylądowała w słoikach w Zobacz więcej
Bernadetta
Bernadetta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prawo do gotowania z pasją
Proszek grzybowy

Proszek grzybowy 288

0
{{headerMessage}}
Proszek grzybowy Prawo do gotowania z pasją Blog > Komentarze do wpisu « Śledzie smażone w zalewie octowej Proszek grzybowy Proszek grzybowy stanowi idealny dodatek do zup, sosów, zapiekanek, Zobacz więcej
vegekolektyw
vegekolektyw Obserwuj blogaObserwujesz bloga
VEGE KOLEKTYW
SMAŻONE ZIELONE POMIDORY

SMAŻONE ZIELONE POMIDORY 45

0
{{headerMessage}}
stężeniach są trujące i mogą spowodować zatrucia pokarmowe. Wraz zdojrzewaniempomidorów poziom tomatyny spada. Niszczona jest też w trakcie gotowaniaczy smażenia, oraz w zalewiez dodatkiem kwasu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- małe w całości a większe najpierw usmażone. Używa się tylko kapeluszy bo trzony są łykowate i niesmaczne - chyba, że są bardzo młode i jędrne. Moje dania z czubajkami : - Sznycle z kani - Czubajki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Choc, czy ja wiem? Muchomory to nie zarty. Jezeli nie wiecie gdzie znalezc grzyby, to zapraszam do siebie. Jest ich tyle, ze dla kazdego wystarczy. Trzeba korzystac, bo nigdy nie wiadomo jak bedzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i grzybów autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Tarta drożdżowa z serowo-kurkowo-maślakowym nadzieniem autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Marynowane grzyby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i smażcie Wasze grzyby ok. 15 minut na średniej lub małej mocy palnika. Z tak przygotowanych zbiorów możecie przygotować różne sosy, zupy lub inne wymyślne dania o niepowtarzalnym aromacie. Cenna Zobacz więcej
kuchennybalagan
kuchennybalagan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchenny bałagan
Marynowane podgrzybki

Marynowane podgrzybki 720

0
{{headerMessage}}
Pogoda w ostatnich dniach nas nie rozpieszcza. Ja takiej aury nie lubię, ale jest idealna dla grzybów. Jest mokro, ale noce są jeszcze całkiem ciepłe. Grzyby rosną jak szalone i praktycznie wszystkie, Zobacz więcej