kapuśniak na wędzonych żeberkach

I kto powiedział,że kapuśniak jada się w chłodniejsze miesiące? Ja tam nie patrzę na aurę za oknem tylko jem to na co mam ochotę w danej chwili:))) składniki: -2 wędzone żeberka - pół kg kapusty Zobacz więcej
Zaczyna się robić chłodniej więc trzeba się skutecznie rozgrzewać. Dla mnie takim najprostszym sposobem jest zjedzenie gorącej zupy. Staram się, by zupa była w domu codziennie. Jest dobra nie tylko na Zobacz więcej
Dawno nie jadłam kapuśniaku, a ten chodził mi po głowie od jakiegoś czasu. To typowo zimowa zupa w mojej kuchni więc nie robię jej zbyt często. Ta wyszła mi na prawdę wyjątkowo smaczna i cały wielki Zobacz więcej
Kapuśniak na wędzonych żeberkach Ostatnio zarzucałam Was zupami, ale cóż .. taki nadszedł czas, że mam teraz większą ochotę na zupę niż latem. Choć w lecie też je gotowałam, ale nie tak regularnie, Zobacz więcej
Kapuśniak na wędzonych żeberkach gru 27, 2012 …i już po Świętach. Mikołaj w tym roku sprawił mi wielką przyjemność wrzucając pod choinkę płyty DVD z kolekcją filmów Louis de Funes’a. Byłam zaskoczona Zobacz więcej
1 szklanka ugotowanej fasoli "Piękny Jaś" 50 dag kiszonej kapusty 4 średnie ziemniaki włoszczyzna 3-4 kostki rosołowe 1 wędzone żeberko 15 dag wędzonego boczku 1 średnia cebula 2 łyżki masła 1 łyżka Zobacz więcej
Kto z nas nie zna i nie lubi kapuśniaku? Chyba niewielu, prawda? Jest to bardzo popularna zupa, rozgrzewająca i o zdecydowanym smaku, która najczęściej pojawiasięna naszych stołach zimą. Latem Zobacz więcej
, lecz KAPUŚNIAKIEM NA WĘDZONYCH ŻEBERKACH. Powinnam zacząć tak: Gdy wieprza karmnego bić będziesz, nakaż masarzowi, by dobrze żebra wywędził. Ja żem swojego czeladnego dobrze przypilnowała (to już Zobacz więcej
Pożywna, idealnie rozgrzewająca w chłodne dni, lekko kwaśna z wkładką z wędzonych żeberek.Zupa w sam raz na pierwsze zimowe dni. Do każdej porcji dodałam kawałek wędzonego żeberka. Było pysznie i Zobacz więcej
Dzisiaj was niezaskoczę, bo kapuśniak toprzecieżnasza tradycyjna popularna zupa, wiec nicodkrywczego. Ale tenwyszedłidealny i sama niewiemdlaczego takrzadkogorobię, bo nadomowej kiszonejkapuście Zobacz więcej
pracę jelit i przyśpiesza przemianę materii. 500 g wędzonych żeberek 200 g chudego boczku (wędzonego lub parzonego) 500 g kapusty kiszonej 4 średnie ziemniaki 2 marchewki cebula łyżeczka tłuszczu do Zobacz więcej
Pyszna zupa, trochę już zapomniana. Bardzo szybko znika! Gorąco Polecam ! Co potrzeba ? 500g żeberek 200g boczku 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały kawałek pora, białej części ( ok 10 cm) 500g kapusty Zobacz więcej
Kapuśniak zazwyczaj gotuję z kiszonej kapusty, ale nie zawsze. Słodka też się nadaje na tę zupę. Oczywiście smak jest inny, ale wcale nie gorszy. Miseczka takiej pożywnej i rozgrzewającej zupy przyda Zobacz więcej
Tysiące pasji i uspokojeń Na rozgrzewkę pyszna zupka W Szczecinie ,jak wszędzie w Polsce ziimno ,bardzo zimno .Na taką pogodę talerz gorącej zupki jak znalazł Kapuśniak z lubczykiem Włoszczyzna Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Kapuśniak

Kapuśniak 410

1
Zupy są stałym elementem mojegocodziennegomenu. Często zmieniają się sezonowo. Wraz z nadchodząca jesienią wybieram zupy gęste irozgrzewające. Tym razem przyszła pora na pyszny, aromatyczny kapuśniak. Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Kapuśniak z pomidorami

Kapuśniak z pomidorami 136

0
Kapuśniak z pomidorami Składniki: 300g kiszonej kapusty, 30-40 dag żeberek, włoszczyzna, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, kminek, pieprz, sól, 2-3 ziemniaki, 2 łyżki oleju, 1 puszka pomidorów Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Zupy

Zupy 513

9
Krem z kukurydzy z chipsami z boczku Zupa z fasolki szparagowej Kapuśniak i placki ziemniaczane dla zabieganych Zupa z cukinii z serkiem topionym Kluski kukurydziane Krem z białych szparagów Krem z Zobacz więcej
jest pierwsza w kolejce do tych ,,rarytasów". Jako , że nie jestem przekonana do tego czy powinnam jej serwować wędzone żeberka , boczek czy inne takie w kapuśniaku czy bigosie -przeszłam na wersję Zobacz więcej
Dobra grochówka to coś pysznego. Powinna być gęsta, zawiesista, pachnąca wędzonką i oczywiście z wkładką w postaci wędzonych żeberek i kiełbasy. Trzeba gotować się ją powoli żeby nie przypalić Zobacz więcej
. Promujmy więc nasze regionalne przysmaki :) główka białej kapusty kawałek żeberka włoszczyzna 50 dag ziemniaków 10 dag wędzonego boczku 1 łyżka smalcu 1 łyżka mąki cukier, sól, pieprz 1 łyżeczka Zobacz więcej