kapuśniak z kapusty włoskiej

W każdym regionie Polski na tradycyjny kapuśniak ze słodkiej kapusty mówi się inaczej. Gdzieniegdzie jest to parzycha ... gdzie indziej parzybroda, jeszcze w innym regionie mówią słodki kapuśniak. W Zobacz więcej
Kapuśniak z włoskiej kapusty z papryką Przepisów na kapuśniaki jest cała masa .Ten na bazie wywaru z kurczaka ma bardzo ciekawy smak dzięki dodaniu świeżej papryki. Podobny jest do przepisu na ,, Zobacz więcej
Na jesienno-zimowy czas nie ma nic lepszego jak pachnąca ciepła zupa. Dzisiaj kapuśniak na włoskiej kapuście wzbogacony zrumienionym wędzonym boczkiem, który nadaje niesamowitego aromatu i smaku Zobacz więcej
Lubię zupy. Może najmniej zupy kremy, więc prawie wcale ich nie gotuję. W zupie, warzywa muszą być widoczne. Jak w tej. Smakującej jak młody kapuśniak, gęstej od warzyw, zagęszczonej dodatkowo Zobacz więcej
Kapuśniak to chyba najpopularniejsza zupa dietetyczna. Całkiem smaczna i bardzo sycąca. Dzisiejszyz kapusty włoskiej. Ale może być też z białej albo kiszonej. Niskokaloryczna. 250 ml = 90 kcal Bardzo Zobacz więcej
Smaki dzieciństwa, smaki, które każdy dobrze zna i lubi. Często do nich wracam w moich daniach. Taki jest też mój dzisiejszy obiad. Kapuśniak ze świeżej włoskiej kapusty, na żołądkach drobiowych. Zobacz więcej
W takie zimne i pochmurne dni najlepiej zjeść coś rozgrzewającego, ale i pożywnego. Kapuśniak to danie, które najlepiej ogrzeje i doda sił organizmowi. Mój kapuśniak zrobiłam z kapusty włoskiej Zobacz więcej
Czytaj więcej » Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 80 dkg mięsa wieprzowego 40 dkg kapusty włoskiej 1 duża marchew 1 pietruszka 1 cebula 3 ziemniaki 2 ząbki czosnku 2 trójkąciki serka topionego 2 papryki czerwone 3 liski laurowe ziele Zobacz więcej
Jako, że w tygodniu szkoda nam czasu na robienie obiadów po pracy, co jakiś czas robimy zupy. Jest to o tyle wygodne, że taką zupę można zrobić wieczorem, gdy dzieci już śpią, a po powrocie z pracy Zobacz więcej
Od paru dni czuję zbliżającą się wiosnę. Wskazuje na to słońce, które pojawia się nad morzem coraz częściej. Wskazuje na to także błękitne niebo, śpiewające ptaki i specyficzny dla wiosny zapach Zobacz więcej
z bloga ,,Kocurkowe rozmyślania w kuchni u anielki 3,, Zupa ogórkowa bielona z boczkiem i na koniec moje zupki : Zupa z batatów i kasztanów , Zupa brokułowa z kiełkami, Zupa krem z kapusty włoskiej , Zobacz więcej
Ostatnio publikowałam na blogu prosty przepis na tradycyjny kapuśniak. Dziś nieco w odmiennej formie- ze zdrową i smaczną ciecierzycą. Składniki: 25 dag ciecierzycy 1 mała główka kapusty włoskiej 1 Zobacz więcej
Ten kapuśniak, nietypowo przyprawiony bazylią i oregano, jest doskonałą atlternatywą dla naszego polskiego, tradycyjnego kapuśniaku. Składniki: 2 łyżki oliwy 1 cebula 3 ząbki czosnku kawałek kapusty, Zobacz więcej
lub 4 mniejsze pulpety i obtoczyć w mące .Gotować w osolonej wodzie przez 20 minut . Kiedy pulpety się już ugotują zostawiamy je w wywarze a w garnuszku roztopić masło . Wsypać mąkę .Zamieszać . Wlać Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
ZUPA Z KAPUSTĄ WŁOSKĄ

ZUPA Z KAPUSTĄ WŁOSKĄ 2412

0
Alternatywa dla kapuśniaku w zwykłej postaci. Dużo lżejsza kapusta włoska świetnie zastąpiła tradycyjną, a z dodatkiem podsmażonych pieczarek zupa nabrała rewelacyjnego smaku. Mięsna wkładka i solidna Zobacz więcej
Zupa z kapusty, ale nie kapuśniak. Ten oryginalny przepis z książki ,,Warzywa. Niskokaloryczne i smakowite dania pełne witamin” Składniki na 4 porcje: 750 g kapusty włoskiej 350 g ziemniaków 3 Zobacz więcej
may_bi
may_bi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OREGANO BLOG
PYSZNA KAPUŚCIANA

PYSZNA KAPUŚCIANA 131

0
Trochę jak kapuśniak ze słodkiej kapusty, ale dzięki kilku dodatkowym składnikom zyskuje orientalny smaczek. Fantastyczny! Składniki: Pół kapusty pekińskiej (lub włoskiej) 2 nieduże ziemniaki Zobacz więcej
Smaczna zupa z kapusty włoskiej to taki a la kapuśniak , który ostatnio zagościł na moim stole. Wystarczy poszatkować i pokroić wszystkie składniki chwilę pogotować a potem delektować się pyszną i Zobacz więcej
Dziś wpis o tajemniczym tytule :D Dlaczego kapuśniak "mieszany"? Bo zmieszany z trzech kapust: kiszonej, włoskiej i białej. Ciekawa alternatywa dla tradycyjnego kapuśniaka. Lekko kwaśny dzięki kwaśnej Zobacz więcej