kapusta biała na dziko

{{headerMessage}}
GOŁĄBKI NA DZIKO W SOSIE POMIDOROWYM Składniki: - 1500g biała kapusta - 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego - 150g ryżu białego długoziarnistego - 200g koncentratu pomidorowego - 2 białe cebule - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
będzie pieczeń na dziko z jałowcem. W ramach eksperymentu upiekę ją w rękawie, wszak trzeba iść z postępem. Śledzie w oleju korzennym zalegają i czekają na Wigilię. Generalnie świeta będą tradycyjnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wydzielają bardzo silny cytrynowy zapach. Kwiaty werbeny są drobne, bladofioletowe lub białe. Lippia trójlistna wytwarza olejek eteryczny zawierający m.in. cytral, carvon, limonen, citrocol i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, autorem receptury na te pierogi był św. Jacek Odrowąż, który idąc na misję na Ruś Kijowską, miał zatrzymać się w Nockowej. Ciasto zarabiano z sera białego i mąki. Do nadzienia dodawano białą kapustę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie ma jak domowe wędliny...żadna sklepowa ich nie zastąpi ani smakiem ani zapachem....a i o wiele zdrowsze, bo bez żadnych chemicznych dodatków! Jeśli chcecie zabłysnąć wśród rodziny robiąc jakieś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, sos na bazie porto Tatar jagnięcy z sałatką z marynowanych rydzów i pomidorków, pieczony szpik kostny, oliwa z kolendry Pierogi z policzków wołowych, z sosem serowym, cebulą i włoskimi orzechami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-cytrynowa sangria na białym winie Pinot Grigio. Herbata podana w dzbanie, sangria z workiem lodu – w szklanym słoju z kranikiem. Słój poza sezonem letnim służy nam jako dyspenser do wody. Do kompletu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
roślina jednoroczna, która jest uprawiana w Ameryce Południowej. Nazwa tej rośliny jak i gatunek jest spokrewniony z komosą białą, czyli naszą polską. Muszę przyznać, że ta informacja zaczerpnięta z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nać buraka nać marchwi nać pietruszki nać rzodkiewki roszpunka warzywna rukola sałata (wszystkie odmiany, czerwone i zielone) sałata frisee sałata rzymska seler szpinak zielona sałata zielone części Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Parada źiółek

Parada źiółek 393

1
{{headerMessage}}
, kabaczka, sosu do makaronu, zup i białego sera. Suszonej używa sie do zup ziemniaczanych, jarzynowych, rosołu, gotowanej marchewki i fasolki szparagowej, fasoli i szparagów. Dań z włowiny, baraniny, Zobacz więcej
Dorodne pomidory
Dorodne pomidory Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorodne pomidory
Kapusta głowiasta

Kapusta głowiasta 671

0
{{headerMessage}}
Kapusta (Brassica L.) była wykorzystywana jako warzywo już w starożytnym Rzymie. Przodkiem wszystkich jej uprawnianych odmian jest kapusta brzoskiew, która rośnie dzikona wybrzeżach Morza Zobacz więcej
Dorodne pomidory
Dorodne pomidory Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorodne pomidory
Sałata

Sałata 906

0
{{headerMessage}}
prawie sałaty". Polska nazwa "sałata" pochodzi ze średniowiecza, kiedy to różne liście i zieleniny przyprawiano solą, oliwą i octem, co określano po łacinie "in salare". Jednak np. po francusku Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 236

0
{{headerMessage}}
kuchennych. Doniczki z bazylią stojące na balkonie mają moc odpędzania niechcianych owadów. Kojarzy się z daniami włoskimi (ogólnie całą kuchnią śródziemnomorską), przede wszystkim ze spaghetti. Mała Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
spis rzeczy

spis rzeczy 2789

0
{{headerMessage}}
pasternak puree II pasternak, surówka paszteciki z pieczarkami w makaronie paszteciki z płucek cielęcych pasztet wieprzowy z grzybami pasztet z dzika pasztet z cielęciny z żurawiną pasztet z gęsi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, jest on głównie używany w Tajlandii, gdzie uciera się go w moździerzu razem z czosnkiem, pieprzem i innymi przyprawami, w celu przygotowania bazy na sos Koper aromatyczna roślina pochodząca z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- La cucina gustosa - Risi&Bisi - Agatek - Blog Ancora - Restaurant - Dobre bo smaczne! - le mie colazioni - Mamma che buono ! - Gotowanie na gazie - Notes kulinarny... - Kuchnia Szczęścia - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- Il Molino, Cortona, Toskania - Chefkoch@Shanghai - historie kuchenne - Karol Okrasa - bloog.pl - Confiture Maison - Eva Luna - Joanna Chmielewska Zone - My best food - Arabic Bites - Italia do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
porwały niewidzialne prądy strugowe. Co o nich warto wiedzieć? - Plaża, słońce, lekki, orzeźwiający wiaterek od morza, dialogi jak w polskich filmach, nic się nie dzieje i nikt nie spodziewa się Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Sałatka siekana

Sałatka siekana 177

0
{{headerMessage}}
... 1 dzień temu AAA ACCADEMIA AFFAMATI AFFANNATI I dolci di Josefa de Obidos - Josefa de Obidos. Nata in Spagna, vissuta in Portogallo (1630-1684), nipote e figlia di pittori, vergine ma non monaca: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Placki z jogurtem naturalnym gęstym Zott - Placki z jogurtem naturalnym gęstym Zott Są smaki niezapomniane, do których lubi się wracać pamięcią. Placki z jogurtem naturalnym i soczystymi jabłkami, Zobacz więcej