27 listopada 2012 Sałatki Zasmażana czerwona kapusta Czerwona kapusta zasmażana idealnie pasuje do klusek i roladek Składniki: 1 mała kapusta 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz ocet winny
Zobacz więcej
To przepis dla tych, którzy lubią połączenia słodko-kwaśne i np. do śmietany w mizerii dodają trochę cukru:)Ten smak bardzo mi odpowiada, moja mama przygotowywała surówkę z kapusty w podobny sposób,
Zobacz więcej
Ta surówka z czerwonej kapusty należy do moich ulubionych zimowych surówek. Nie przepadam za kapustą, która jest uprzednio sparzona wrzątkiem. Wolę ją zdecydowanie w wersji całkowicie surowej. Aby nie
Zobacz więcej
Obiecałam przepis na najpyszniejszą na świecie czerwoną kapustę ?! No i jest! Jestem wielką fanką czerwonej kapusty i jak tylko jest na nią sezon to podaję do obiadu jak najczęściej – do gulaszy …
Zobacz więcej
CZERWONA KAPUSTA Składniki: mała czerwona kapusta 1 cebula 1 jabłko 1/4 kostki masła 1 łyżeczka cukru sok z 1/2 cytryny sól, pieprz Wykonanie: Kapustę opłukałam, poszatkowałam, zalałam gotującą wodą,
Zobacz więcej
Czerwona kapusta to jedna z najzdrowszych kapust wykorzystywanych na naszych stołach . Można ją jeść gotowaną ,smażoną świeżą również . Jako kiszona spełnia się wręcz idealnie . Jest o wiele
Zobacz więcej
Jedna z czytelniczek jakiś czas temu zapytała mnie czy mam przepis na sałatkę z czerwonej kapusty ze słoika, niestety nie było jej na blogu. Czerwona kapusta z poniższej receptury wychodzi naprawdę
Zobacz więcej
Składniki : połowa główki czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko sól, pieprz, olej, cukier sok z cytryny Przygotowanie : Kapustę umyć i poszatkować dość drobno, sparzyć chwilę posolonym wrzątku lub
Zobacz więcej
Sałatka z czerwonej kapusty Kolejna propozycja przetworów, może jeszcze komuś uda się ją wykonać przed nadejściem wielkimi krokami zimy :-) Przepis ten dostałam od swojej Mamy, która zdopingowała mnie
Zobacz więcej
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po 500 ml. Zawsze podwajam porcje. Składniki: - 1 kapusta
Zobacz więcej
KAPUSTA CZERWONA ZASMAŻANA Kapusta czerwona zasmażana,to pyszny dodatek do mięs i obiadów.Uwielbiana do zrazów i klusek śląskich. SKŁADNIKI : 1/2 główki kapusty
Zobacz więcej
Postanowiłam w tym roku zrobić sałatkę z kapusty do słoików bo tak sobie pomyślałam, że będzie to fajny dodatek do zimowych obiadków. Sałatka z czerwonej kapusty 2 główki czerwonej kapusty około 5 kg
Zobacz więcej
Nie doceniamy jej walorów zdrowotnych w codziennej kuchni. A szkoda, są ogromne, a kulinarna obróbka tego warzywa, prosta. Trzeba tylko pamiętać, żeby przed szatkowaniem założyć gumowe rękawiczki,
Zobacz więcej
czyli sałatka mojej Mamy 1/2 główki kapusty czerwonej 2 jabłka 1 czerwona cebula 1/3 szklanki mrożonych wiśni (bez pestek) 2 łyżki chrzanu 1,5 łyżki rodzynek sok z 1 cytryny 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka
Zobacz więcej
Czerwona kapusta na ciepło to jeden z klasycznych dodatków warzywnych do obiadu. Kiedyś mówiło się na taki dodatek jarzynka. Dziś taki zwrot jest coraz rzadziej używany, ale chyba wszyscy wiemy o co
Zobacz więcej
Najbardziej lubiana w moim domu surówka. Robi się ją bardzo prosto i potrzeba niewiele składników. Surówka z czerwonej kapusty: - mała główka czerwonej kapusty - dwa małe jabłka - jedna duża czerwona
Zobacz więcej
Kapusta czerwona jako dodatek do obiadukojarzy się mi zdziecińśtwem. Mama przygotowywała taką kapustę na zimę, a taznikała w zastraszającym tempie. Lubiłam tę chrupkość kapusty i ten smak – lekko
Zobacz więcej
Idealny dodatek do obiadu, który na naszym rodzinnym stole króluje od lat. :) Składniki: główka czerwonej kapusty 2 jabłka (kwaśne) 1 łyżka octu jabłkowego (można zastąpić cytryną) 2 łyżki oleju
Zobacz więcej
Lekka, prosta i przyjemna sałatka :) Dla mnie idealna na przykład do schabowego, albo mielonego. Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 1 duża cebula 1 duże jabłko sól do smaku pieprz do smaku
Zobacz więcej