kapusta czerwona w winie

Kolejny przepis z wykorzystaniem wina w kuchni . Tym razem pyszna kapustka . Do potrawy wykorzystałam czerwone wino półwytrawne CELEBRO Czerwona kapusta na czerwonym winie składniki 1/2 szt czerwonej Zobacz więcej
may_bi
may_bi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OREGANO BLOG
CZERWONA KAPUSTA W WINIE

CZERWONA KAPUSTA W WINIE 858

0
Była już kapusta pekińska na ciepło. Teraz postanowiłam rozpracować na patelni kapustę czerwoną. Próbę zaliczam do udanych, smakowała świetnie. Zostało mi jeszcze pół główki, więc pewnie niebawem Zobacz więcej
Składniki: główka czerwonej kapusty 2 cebule 3 jabłka 500 ml czerwonego wina cukier olej przyprawy: sól, pieprz, cynamon Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju. Podsmażam posiekaną cebulę i Zobacz więcej
Bardzo smaczny dodatek do obiadu z kapusty czerwonej i jabłek. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty(mała), 3 jabłka, 1 cebula, 2 łyżki smalcu, 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina, 1 cytryna, sól do Zobacz więcej
Przepis podejrzałam w nowym numerze "Sielskiego życia". Warto spróbować, kurczak jest mięciuchny i aromatyczny. Warzywa wspaniale pachną a boczek idealnie okrasza całość. Koniecznie dodajcie czerwone, Zobacz więcej
Przepis na czerwona kapustę duszoną w czerwonym winie i soku z czarnej porzeczki pierwszy raz zobaczyłam w programie Ugotowani, który był emitowany w 2012 roku. Przepis ten wykonywała pani Agnieszka Zobacz więcej
Kapusta czerwona duszona z winem Kapusta czerwona jako pyszny dodatek do mięs, duszona w czerwonym wytrawnym winie, co wzbogaci jej smak i podkreśli piękny kolor. Z nutka słodyczy :) Składniki: Zobacz więcej
przygotowałam. Nietypowo zacznę od końca, dzisiaj przygotowana kiszona, czerwona kapusta w winie. Pyszna, prosta, choć nieco pracochłonna. Ale warto poświęcić jej nieco uwagi i cieszyć się smakiem. Zobacz więcej
na parze). Mniam! A do przygotowania tego obiadowego szaleństwa wykorzystałam otrzymane niedawno garnki (a dokładnie rondel i płaski garnek) od Neoflam. Jak się spisały i co o nich myślę znajdziecie Zobacz więcej
-KORZENNYM SOSIE Z CZERWONĄ KAPUSTĄ DUSZONĄ W WINIE W tym daniu ostro-słodkie nuty dopełniają sie aromatem wina. Wprost uwielbiam tak przyrządzoną pierś z kaczki :) :) CZERWONA KAPUSTA Z ŻURAWINĄ Zobacz więcej
Bardzo pyszna kapusta z pieczarkami. Dodatek czerwonego wina nadaje całości jeszcze lepszego smaku. Polecam dodać również suszoną żurawinę. Jej kwaskowaty posmak dobrze skomponuje się z resztą. Zobacz więcej
Kolejny świąteczny przepis dziś wypróbowałam. Ta kapusta będzie idealnym dodatkiem do kaczki, gęsi, do każdego mięsa właściwie. U mnie będzie na stole w Boże Narodzenie serwowana z pieczonym indykiem Zobacz więcej
W ostatnich dwóch wpisach królowało mięso, czas zrównoważyć to przepisem warzywnym. Oto moja ukochana wersja czerwonej kapusty, wzbogacona winem i rodzynkami. Najlepiej smakuje w towarzystwie ciemnego Zobacz więcej
To wspaniała przekąska, doskonała jako dodatek do mięs, kanapek, czy jako element sałatki. W takiej postaci kapusta czerwona zyskuje całkiem inny wymiar. Czas przetworów to najlepszy okres żeby ją Zobacz więcej
W telegraficznym skrócie: prosty przepis na udka duszone w czerwonej kapuście. Danie przygotowane na życzenie narzeczonego, który zauważył je we wrześniowym magazynie „Kuchnia”. Trzeba było zakasać Zobacz więcej
Szynka wieprzowa duszona w czerwonym winie z dodatkiem cebuli i czosnku. Do tego świeża, chrupiąca sałatka z młodej kapusty i fajne danie obiadowe gotowe. Składniki (na 4 porcje): 4 sznycle z szynki Zobacz więcej
szklanki czerwonego wina, - chlustu porto, -2 rozgniecionych ząbków czosnku, -pokrojonego imbiru o długości ok. 2cm - 1 papryczki chili - 1 łyżki sosu worcestershire, - 2 łyżek sosu sojowego, - kilku Zobacz więcej
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem i bryndzą Łosoś, to kolejna rzecz, która często gości na moim stole. A w połączeniu ze szpinakiem - moim ulubionym dodatkiem do dań, jest potrawą, któ... Zobacz więcej
1 petit chou rouge émincé 1 oignon coupé en dés 1 cuil a soupe d'huile ou graisse 2 pommes épluchées et coupées en quartiers 2 clou de girofle 1 feuille de laurier 1 poivre de la jamaique 750 ml de Zobacz więcej