kapusta duszona z burakami

Składniki: 2 ziemniaki 1 cebula 2 marchewki 2 buraki 1/4 kapusty liście laurowe ziele angielskie 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 1/1 wywaru 1 szklanka śmietany sól Zobacz więcej
Buraki i kapusta to może dla niektórych dziwne połączenie, ale dajcie się skusić na przygotowanie takiego obiadu, jest naprawdę pyszny! Składniki na 2 porcje obiadowe główka młodej kapusty 2 buraki Zobacz więcej
Kapusta oznaczała siłę, która miała za zadanie ochronę biesiadników przed wszelkiego rodzajuchorobami. Buraki natomiast symbolizowały długowieczność, dobre zdrowie, a także nieprzemijającą urodę. Zobacz więcej
Składniki: 1 – 2 buraczki,2-3 ziemniaki,1 marchewka, 1 cebula,kiszony lub marynowany ogórek,1/2 kubeczka kiszonej kapusty,oliwa z oliwek,sól ( czasami dodaję białą fasolkę z puszki),koperek. Zobacz więcej
Mam "fazę" na czerwony barszcz :) Składniki: - 2 duże buraki (wymyte i bez obierania ugotowane w wodzie) - kilka liści kapusty pekińskiej (drobno poszatkowanych) - 1 mała cebulka (drobno pokrojona) - Zobacz więcej
Kapusta zasmażana bardzo przypadła Wam do gustu - to najczęściej wyświetlany przepis na blogu. Myślę więc, że przepis na buraczki zasmażane również Wam się spodoba. Zwłaszcza, że buraczki są bardzo Zobacz więcej
ich szkoda. Jeżeli nie są jeszcze stare i łykowate to można zrobić z nich obiadową jarzynkę. Duszę je podobnie jak młodą kapustę i podaję z młodymi ziemniakami albo po prostu z chlebem. Ja wiem, że Zobacz więcej
agnieszkarudak
agnieszkarudak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Podniebne Korytko
surówki

surówki 1154

6
zgodnie z ruchem wskazówek zegara: -kalafior z brokułem , porem i natką pietruszki + tłoczony na zimno olej -burak z awokado i czosnkiem -który idealnie sprawdza się jako pasta do kanapek! -biała Zobacz więcej
(4 buraczki z liśćmi) 1/2 małej główki młodej kapusty 1 1/2l bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki pieprzu sok z 1 cytryny W dużym garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej wyszorowane i pokrojone w plasterki Zobacz więcej
z ziemniakami i surówką z kapusty (białej, czerwonej lub kiszonej). Do popicia sok z buraków lub biały pomidorowy. Znajdź mnie na fb. Inne błyskawiczne dania dla studenta: Zobacz więcej
W tym roku zamiast tradycyjnego barszczyku w uszkami u mnie pojawi się na stole zupa krem z pieczonych buraków, a do zagryzienia kulebiak z kiszona kapustą. Składniki (na 3 litry zupy) około 1 kg Zobacz więcej
Dąbrowskiego. W Porębie w woj. śląskim co roku organizowany jest „Światowy Festiwal Prażonek”. Prażonki sporządzane są z ziemniaków krojonych w plastry lub kostkę i duszonych w kotle ze smalcem, Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Bigos z buraków kiszonych Coś co zostaje po przygotowaniach świątecznych.. za Jadwigą Łukasiak "Przepisy kulinarne dla oszczędnej gospodyni" - 1990 1 kg buraków Zobacz więcej
jest miękkie dodaję połowę zszatkowanej średniej główki kapusty, kilka pokrojonych w kostkę ziemniaków, trzy pokrojone marchewki, garstkę pokrojonej fasolki szparagowej. Osobno gotuję trzy niewielkie Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Barszcz wołyński

Barszcz wołyński 62

1
Przepis pochodzi z książki "365 Obiadów" Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Barszcz jest świetny, smakuje mi bardzo. Może jest z nim trochę pracy ale naprawdę warto. Najpierw ugotowałam rosół z 1 nogi i 2 Zobacz więcej
sałatka seler ser ser pleśniowy serek wiejski smoothie soczewica soja sos surówka suszone pomidory szpinak tofu warzywa zapiekanka ziemniaki zupa śniadanie Najpopularniejsze przepisy Śledzie w Zobacz więcej
pielmieni z kapustą i grzybami autorka: Wyraczynka | blog: Kuchnia z wyrakiem Bliny pszenno-gryczane autorka: Mirabelka | blog: Mirabelkowy blog Drobiowe kotlety z pieczarkami i pieczarkowym sosem Zobacz więcej
zachęcają do wędrówek, nawet w mieście... Składniki: szponder wołowy - mały kawałek ok 250 g 5-6 ząbków czosnku 3 średni buraki 1 mała cebula 1 dużą marchew 1/2 selera kawałek kapusty 1 puszka fasoli Zobacz więcej
owoców i warzyw, które warto jeść w tym miesiącu. W kwietniu z owoców nadal jemy gruszki i jabłka. Sezonowe warzywa pozostały niezmienne i są to : brukiew, buraki, cebula, rzodkiewka, sałata, Zobacz więcej