kapusta kimchi

colorfulrecipesblog
colorfulrecipesblog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
colorfulrecipesblog
Kimchi

Kimchi 82

Składniki: Na słoik 1-dno litrowy potrzebujemy:kapusta pekińska (1 kg), 3 średnie marchewki, rzodkiewki (150 g), 4gałązki szczypiorku, 4 łyżki soli celtyckiej Sos: 2 łyżki sosu rybnego, 6 obranych Zobacz więcej
apetytnasmaka
apetytnasmaka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apetyt na Smaka
KIMCHI

KIMCHI 65

Kimchi to koreańskie danie, bazujące na kapuście pekińskiej i rzodkwi. Wyróżnia się ostrym smakiem za sprawem papryczki chilli. Spotyka się dodawanie świeżej papryczki jak i tej sproszkowanej. Jeśli Zobacz więcej
Ostatnio zasmakowałam w kimchi. Niedawno prezentowałam przepis na kimchi (tutaj), to jest jeszcze większym odejściem od oryginalnego przepisu - kapusta biała, rzepa czarna, burak, jabłko i przyprawy, Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Kimchi

Kimchi 174

Kimchi, czyli kapusta pekińska z m.in. dużą ilością pikantnych papryczek. Tradycyjny japoński klasyk. Dodatek i składnik wielu dań. Pokochałam go od razu, gdy tylko spróbowałam jako dodatku do ramenu Zobacz więcej
Tongbaechu-kimchi to sfermentowana kapusta pekińska, którą przygotowuje się z całych liści, najbardziej popularny rodzaj kimchi w Korei, a jest ich ponad 300, który w zależności od regionu a nawet Zobacz więcej
KIMCHI STYLE CABBAGE SLAW Świetna i charakterna surówka inspirowana kimchi. Fajna odmiana od tradycyjnej siekanej kapusty z marchewką i coś dla fanów ostrych potraw oraz kuchni azjatyckiej. Zobacz więcej
Kimchi czyli koreańska kapusta kiszona - Trawka Cytrynowa Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt WSPÓŁPRACA & PORTFOLIO Kimchi czyli koreańska Zobacz więcej
Kimchi czyli pikantna, kiszona kapusta pekińska, przepis na koreańskie Smakujemy nie tylko jedzenia! Nawigacja główna Pokaż/ ukryj nawigację O nas News Przepisy Wszystkie przepisy Dania azjatyckie Zobacz więcej
Bardzo smaczna i zdrowa kiszonka ,idealny dodatek do różnych potraw -kimchi.Koreańczycy nie wyobrażają sobie posiłku bez tej kiszonki. Inspiracją do mojej wersji kimchi był Ten przepis .Trochę Zobacz więcej
Kimchi, czyli kiszona kapusta pekińska z dodatkiem warzyw jest wielkim przysmakiem i tradycyjnym dodatkiem, który Koreańczycy jedzą praktycznie każdego dnia. W Korei uważa się, że kobieta wtedy nadaje Zobacz więcej
Wakacje wakacjami– odpoczęliśmy, ale teraz czas wrócić do codzienności i do kuchni. I do przetworów! Dziś na tapecie kimchi. Kiedyś gdzieś przeczytałam, że tę koreańską fermentowaną kapustę na ostro Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Kimchi ramen

Kimchi ramen 68

Przepyszna zupa z kimchi i owocami morza! fot. D.Szymborska To się nazywa mieć szczęści! Zgrałam zdjęcie, wpisałam nazwę baru z rachunku i…..okazuje się, że od kilku lat jest polecany przez przewodnik Zobacz więcej
jakonagotuje
jakonagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak ona gotuje?
Zupa Kimchi

Zupa Kimchi 49

Nic tak nie pomaga w mroźny, zimowy dzień jak miska gorącej i pikantnej zupy. Nie od dziś wiadomo, że kiszone produkty wspomagają naszą odporność. Z racji tego serwuję dzisiaj mieszankę warzyw Zobacz więcej
Kimchi (kim czi) to przystawka z kiszonych warzyw z dodatkiem ostrych przypraw, pochodząca z kuchni koreańskiej. Najczęściej do jej przygotowania używa się kapusty lub ogórków. Kimchi ma ostro-kwaśny Zobacz więcej
Nabak kimchi (wiosenno-letnie wodniste kimchi, wegańskie) – Kuchniokracja m.tomaszewska@hanami.pl Menu Skip to content Strona główna O mnie About me Kuchniokracja w mediach Nabak kimchi Zobacz więcej
Kimchi to koreańska kapusta kiszona - kapusta pekińska z warzywami i pikantnym sosem paprykowym. Kimchi jest doskonałym dodatkiem do obiadu, surówką, przystawką. Często jest też dodatkiem do zup. Zobacz więcej
W takiej postaci pewnie jeszcze nie jedliście ogórków Świeże ogórki kroimy tak, żeby utworzyć “kieszonkę” i nadziewamy je warzywami zalanymi sosem do zwykłego kimchi. Można je od razu skonsumować z Zobacz więcej
Lato to świetny okres na robienie kimchi. Koniecznie spróbujcie koreańskich kiszonych ogórków. Oi sobagi (kimchi z ogórkiem, wegańskie) – przepis: 8 ogórków gruntowych 1 średnia marchewka mały pęczek Zobacz więcej
kudlaty
kudlaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Męskie Żarcie
Ogórki kiszone kimchi

Ogórki kiszone kimchi 51

Słoiki/kamionkę odkładamy w ciepłe, ciemne miejsce – proces kiszenia rozpoczyna się około 4-5 dnia, w zależności od temperatury otoczenia. Ogórki do spożycia są dobre już następnego dnia, ale lepiej Zobacz więcej
Jola M
Jola M Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jola'scooking
Kimchi - koreańska kapusta kiszona

Kimchi - koreańska kapusta kiszona 424

1 kapusta pekińska 800g - 1000g, odkładamy jeden liść a resztę siekamy 2 marchewki, obrane i posiekane w cieniutkie plasterki (na tarce) 2 małe cebule, obrane i pokrojone w cieniutkie plasterki 1-2 Zobacz więcej