kapusta kimchi

1 kapusta pekińska 800g - 1000g, odkładamy jeden liść a resztę siekamy 2 marchewki, obrane i posiekane w cieniutkie plasterki (na tarce) 2 małe cebule, obrane i pokrojone w cieniutkie plasterki 1-2 Zobacz więcej
Bardzo smaczna i zdrowa kiszonka ,idealny dodatek do różnych potraw -kimchi.Koreańczycy nie wyobrażają sobie posiłku bez tej kiszonki. Inspiracją do mojej wersji kimchi był Ten przepis .Trochę Zobacz więcej
Kimchi to tradycyjna przystawka w kuchni koreańskiej, są to fermentowane warzywa z papryczką chilli. Najczęściej robione z kapusty pekińskiej lecz można także przygotować ze świeżego ogórka. Jest to Zobacz więcej
Kimchi (kim czi) to przystawka z kiszonych warzyw z dodatkiem ostrych przypraw, pochodząca z kuchni koreańskiej. Najczęściej do jej przygotowania używa się kapusty lub ogórków. Kimchi ma ostro-kwaśny Zobacz więcej
Kimchi czyli pikantna, kiszona kapusta pekińska, przepis na koreańskie Smakujemy nie tylko jedzenia! Nawigacja główna Pokaż/ ukryj nawigację O nas News Przepisy Wszystkie przepisy Dania azjatyckie Zobacz więcej
Witam! Już jakiś czas temu czytałam o koreańskiej kiszonej kapuście pekińskiej która jest dodatkiem do wszystkiego. Postanowiłam sama spróbować jak smakuje i czy przypadnie rodzinie do gustu. Zobacz więcej
Dziś nie o miejscu, a o przepisie na kiszoną kapustkę, ale koreańską. Pewnie wiele osób czeka na wpis o śledziach – musicie jeszcze uzbroić się w cierpliwość. Pod nazwą kimchi nie tylko kryje się Zobacz więcej
Kimchi, czyli koreańska kiszona kapusta » Jadłonomia Menu O mnie Cześć Moja książka Mój program kulinarny W mediach Przepisy Rodzaj posiłku: śniadania do chleba lunche do pracy przystawki zupy dania Zobacz więcej
Kimchi to koreańska kapusta kiszona - kapusta pekińska z warzywami i pikantnym sosem paprykowym. Kimchi jest doskonałym dodatkiem do obiadu, surówką, przystawką. Często jest też dodatkiem do zup. Zobacz więcej
Produkty fermentowane takie jak kiszona kapusta, kimchi, kiszone warzywa, kefir czy natto zawierają ogromne ilości korzystnych dla ludzkiego organizmu bakterii. Kiszonki wzmacniają organizm i chronią Zobacz więcej
Lubię kimchi i moja druga połówka też lubi. Postanowiłam sama się z nią zmierzyć. Nie wyszła idealna ale jak na pierwszy raz była smaczna. Troszkę za słona ale dobra. Następna będzie lepsza bez dwóch Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 12:22pm, Czwartek 8 Wrzesie 2011. rdo: http://drbenkim.com Kiedy po raz pierwszy robiam swoje wasne kimchi nie mylaam, e jego produkcja moe by tak wcigajca. Staam si poszukiwaczk Zobacz więcej
Kimchi (wym. kimczi), czyli kiszone warzywa, to przystawka podawana do każdego koreańskiego posiłku. Kimchi można spożywać soute, jako dodatek do jedzenia, można je grillować lub na jego bazie robić Zobacz więcej
Trochę Smaku - Kimchi czyli kiszona kapusta pekińska po Koreańsku Trochę Smaku Strona główna Przepisy Ciasto na chleb, bułki, pizze i inne.. Dodatki do dań Dressingi / Dipy Makarony Mięcho Na słodko Zobacz więcej
Kimchi – kiszona kapusta pekińska po koreańsku | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie KUCHNIA CHIŃSKA KUCHNIA INDYJSKA « Gomasio – Zobacz więcej
Poznajcie kimchi. Koreańska piekielnie ostra kiszona kapusta pekińska ma wszelkie predyspozycje aby stać się kolejnym hipsterskim przysmakiem. Zanim trafi do zestawień nadchodzących kulinarnych Zobacz więcej
Na temat kimchi (김치) powstało już wiele książek, niezliczona ilość artykułów i rozpraw, nie tylko naukowych. Dla nas jest to bardzo ważna część naszej kulinarnej przygody, bez której nie wyobrażamy Zobacz więcej
Tyle dobrego naczytałam się o kiszonkach, że gdyby wystarczyło mi czasu zakisiłabym wszystko co znajdę w sklepie. Poza tym w diecie dr. Dąbrowskiej kiszonki są szczególnie mile widziane, więc dla mnie Zobacz więcej
Kimchi to duma kuchni koreańskiej, uznawana za jedną z najzdrowszych potraw świata. Są to fermentowane warzywa, przeważnie w towarzystwie bardzo ostrych przypraw. Bazą najczęściej jest kapusta Zobacz więcej
Kimchi to kiszona kapusta pekińska z warzywami, sosem sojowym lub rybnym i chili. Istnieje kilkaset przepisów na przygotowanie tego dania. Jest to najpopularniejszy koreański dodatek do dań gorących i Zobacz więcej