kapusta kimchi

Kiszonki to nieocenione źródło witamin i mikroelementów. Na moim stole goszczą przez cały rok, ale szczególnie jesienią i zimą doceniam ich właściwości chroniące mnie przed infekcjami. Kiszona Zobacz więcej
Kimchi to tradycyjne danie koreańskie, które zaciekawiło mnie formą przygotowania. Można porównać ten proces do kiszenia kapusty, jednak w kuchni koreańskiej używa się innych warzyw. Kimchi jada się Zobacz więcej
Tradycyjne Kimchi z kapusty pekińskiej. Składniki: 2 główki kapusty pekińskiej (ok. 1,5 kg) ok. 1/4 szklanki soli 1 szklanka pokrojonej w cieniutkie słupki koreańskiej rzodkiewki (lub daikon 1/2 Zobacz więcej
Dziękuję Było Pyszne
Dziękuję Było Pyszne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dziękuję Było Pyszne
Kimchi

Kimchi 59

Kimchi - Dziękuję Było Pyszne Skip to content O mnie Kontakt Facebook Instagram Twitter BLOG KULINARNY PRZEPISY DOMOWA PIEKARNIA DRUGIE DANIA KASZA KUCHNIE ŚWIATA MAKARONY MIĘSA OWOCE PRZEKĄSKI Zobacz więcej
Jako mała dziewczynka brałam czynny udział w procesie kiszenia białej kapusty. Oj, to były czasy Razem z rodzeństwem miałam powierzoną kluczową dla procesu fermentacyjnego rolę skakania i ugniatania w Zobacz więcej
colorfulrecipesblog
colorfulrecipesblog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
colorfulrecipesblog
Kimchi

Kimchi 134

Składniki: Na słoik 1-dno litrowy potrzebujemy:kapusta pekińska (1 kg), 3 średnie marchewki, rzodkiewki (150 g), 4gałązki szczypiorku, 4 łyżki soli celtyckiej Sos: 2 łyżki sosu rybnego, 6 obranych Zobacz więcej
apetytnasmaka
apetytnasmaka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apetyt na Smaka
KIMCHI

KIMCHI 76

Kimchi to koreańskie danie, bazujące na kapuście pekińskiej i rzodkwi. Wyróżnia się ostrym smakiem za sprawem papryczki chilli. Spotyka się dodawanie świeżej papryczki jak i tej sproszkowanej. Jeśli Zobacz więcej
Ostatnio zasmakowałam w kimchi. Niedawno prezentowałam przepis na kimchi (tutaj), to jest jeszcze większym odejściem od oryginalnego przepisu - kapusta biała, rzepa czarna, burak, jabłko i przyprawy, Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Kimchi

Kimchi 225

Kimchi, czyli kapusta pekińska z m.in. dużą ilością pikantnych papryczek. Tradycyjny japoński klasyk. Dodatek i składnik wielu dań. Pokochałam go od razu, gdy tylko spróbowałam jako dodatku do ramenu Zobacz więcej
Tongbaechu-kimchi to sfermentowana kapusta pekińska, którą przygotowuje się z całych liści, najbardziej popularny rodzaj kimchi w Korei, a jest ich ponad 300, który w zależności od regionu a nawet Zobacz więcej
KIMCHI STYLE CABBAGE SLAW Świetna i charakterna surówka inspirowana kimchi. Fajna odmiana od tradycyjnej siekanej kapusty z marchewką i coś dla fanów ostrych potraw oraz kuchni azjatyckiej. Zobacz więcej
Kimchi, czyli kiszona kapusta pekińska z dodatkiem warzyw jest wielkim przysmakiem i tradycyjnym dodatkiem, który Koreańczycy jedzą praktycznie każdego dnia. W Korei uważa się, że kobieta wtedy nadaje Zobacz więcej
Kimchi czyli koreańska kapusta kiszona - Trawka Cytrynowa Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt WSPÓŁPRACA & PORTFOLIO Kimchi czyli koreańska Zobacz więcej
Kimchi to tradycyjna koreańska przystawka, będąca podstawą każdego posiłku w Korei i jednocześnie baza wielu zup, dodatek do smażonych warzyw czy ryżu. Nazwa „kimchi” pochodzi od chińskiego słowa „ Zobacz więcej
Bardzo smaczna i zdrowa kiszonka ,idealny dodatek do różnych potraw -kimchi.Koreańczycy nie wyobrażają sobie posiłku bez tej kiszonki. Inspiracją do mojej wersji kimchi był Ten przepis .Trochę Zobacz więcej
Kimchi czyli pikantna, kiszona kapusta pekińska, przepis na koreańskie Smakujemy nie tylko jedzenia! Nawigacja główna Pokaż/ ukryj nawigację O nas News Przepisy Wszystkie przepisy Dania azjatyckie Zobacz więcej
Kimchi (czyt. kimczi) jest znaną potrawą w kuchni koreańskiej. W skrócie to kiszona/sfermentowana kapusta pekińska z warzywami. Doskonale smakuje jako przystawka, dodatek do dania głównego, czy Zobacz więcej
W Korei Południowej kimchi jjigae jest trochę jak rosół - każdy ją zna, każdy ją lubi i każdy ją je. Może nawet bardziej niż rosół, bo w przeciwieństwie do niego kimchi jjigae robi się szybko i łatwo. Zobacz więcej
Bardzo szybka w przygotowaniu potrawa z makaronem udon. Głównym składnikiem jest tutaj kimchi, a smak wzbogacony jest boczkiem, grzybami shiitake oraz ostrym sosem. Składniki: 2 paczki makaronu Udon Zobacz więcej
Wakacje wakacjami– odpoczęliśmy, ale teraz czas wrócić do codzienności i do kuchni. I do przetworów! Dziś na tapecie kimchi. Kiedyś gdzieś przeczytałam, że tę koreańską fermentowaną kapustę na ostro Zobacz więcej