Przepis na kapusta kimczi

Kimczi (kimchi) Kimczi (kimchi) Jest wiele miejsc do których chciałbym nieustająco powracać, jednocześnie niczym pacyfista czujący wstręt przed przemocą, jestem niechętny temu, aby odwiedzać wciąż te Zobacz więcej
Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane Pozamiatane Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotowane Pozamiatane
Kimczi

Kimczi 40

Niedawno założyłam sobie konto na Netflixie i nadrabiam zaległości w filmach kulinarnych. Zwykle są strasznie nudne, ale trafiłam na perełkę czyli “Cooked” na podstawie książki Michaela Pollana. To Zobacz więcej
Dzień dobry, Zapraszam Was dzisiaj do długo wyczekiwanego postu z cyklu fermentacyjnego. Będzie poświęcone królowej kiszonek, kimczi (lub tez, jak wolicie kimchi). Kimczi jest potężne i nie dla osób o Zobacz więcej
Dzień dobry, Zapraszam Was dzisiaj do długo wyczekiwanego postu z cyklu fermentacyjnego. Będzie poświęcone królowej kiszonek, kimczi (lub tez, jak wolicie kimchi). Kimczi jest potężne i nie dla osób o Zobacz więcej
natalis
natalis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zdrowi na co dzień
KISIMY KAPUSTĘ

KISIMY KAPUSTĘ 17365

Kapusta kiszona własnej roboty jest najsmaczniejsza i zrobić nie jest trudno. Na rynku i w sklepie kapustę można kupić już poszatkowaną, z marchewką i bez. Ja a właściwie mój mąż za 20 kg. zapłacił 25 Zobacz więcej
Nie ma to jak swojska kapusta kiszona, pachnąca koprem... Doskonała na surówkę, bigos, farsz, kapuśniak... możliwości wiele;) Zachęcam do kiszenia, jak raz spróbujecie, sklepowej nie tkniecie :)) 10 Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Kiszona kapusta

Kiszona kapusta 15605

10 kg kapusty krajanki 17 dkg soli 2 marchewki Kapustę obieram, z wierzchnich liści. Wykrawam głąby, szatkuje heblem do krojenia kapusty. Marchew obieram, myję, i ścieram na tarce jarzynowej. Dodaję Zobacz więcej
Kimchi (wym. kimczi), czyli kiszone warzywa, to przystawka podawana do każdego koreańskiego posiłku. Kimchi można spożywać soute, jako dodatek do jedzenia, można je grillować lub na jego bazie robić Zobacz więcej
Dzień dobry! Pamiętacie post o kimczi? Pisałam Wam tam, że wbrew obiegowej opinii w kimczi nie musi znajdować się ani sałata pekińska ani pak choi ani żadna inna zielenina. Dzisiaj, na dowód tego, Zobacz więcej
meggy_f
meggy_f Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
poradnikmagdy.blogspot.com
Kapusta kiszona

Kapusta kiszona 11663

Moja ostatnia zaprawa na zimę. Ukiszenie kapusty to łatwizna. Wystarczy kupić poszatkowaną kapustę i mieć specjalne wiadro Jumbo firmy Tupperware, a zakiszenie kapusty zajmie tylko 10 minut. Za to w Zobacz więcej
Relacje z wizyt wKlukovce opisywałam już nie jeden raz ( np.tutaj ) i zawsze były pozytywne. Kiedy zobaczyłam nowe wydarzenie z daniami wegetariańskimi nie miałam wyboru. Wstydem byłoby nie pójść:) W Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Modro kapusta

Modro kapusta 9824

Pod tą nazwą kryje się jeden ze składników śląskiego świątecznego obiadu czyli czerwona kapusta. Co gospodyni to inny przepis na ten dodatek do śląskiej rolady i klusek. Jedne panie duszą kapustę z Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Kimchi

Kimchi 258

Kimchi (czyt. kimczi) to japoński smakołyk, który po raz pierwszy mieliśmy okazję jeść będąc w Japonii. Podano nam je między innymi do ramenu zamówionego w jednej z tamtejszych restauracji. To Zobacz więcej
Kimchi (czyt. kimczi) jest znaną potrawą w kuchni koreańskiej. W skrócie to kiszona/sfermentowana kapusta pekińska z warzywami. Doskonale smakuje jako przystawka, dodatek do dania głównego, czy Zobacz więcej
Ach, zgubić się jeszcze raz w zaułkach koreańskiej stolicy. Znaleźć ponownie kulinarny kamień filozoficzny w ciemnych uliczkach Gawnsu-Dong. Selu odwiedziłem dwa lata temu i nieustannie od tego czasu Zobacz więcej
Gdy w brzuchu burczy
Gdy w brzuchu burczy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gdy w brzuchu burczy
Kiszona kapusta

Kiszona kapusta 7100

Jadacie jesienią i zimą kiszoną kapustę? Junior jest miłośnikiem wszelakich kiszonek, a domową kiszoną kapustę wyjada bezpośrednio ze słoika z szerokim uśmiechem na twarzy:- ) Kapusta kiszona jest Zobacz więcej
Kimczi, czyli tradycyjną koreańską pikantną kiszonkę zazwyczaj robi się kapusty pekińskiej, ale może być też to każde inne warzywo korzeniowe. Kiszonka z rzodkwi jest szybsza do zrobienia i Zobacz więcej
Bardzo smaczna i zdrowa kiszonka ,idealny dodatek do różnych potraw -kimchi.Koreańczycy nie wyobrażają sobie posiłku bez tej kiszonki. Inspiracją do mojej wersji kimchi był Ten przepis .Trochę Zobacz więcej
Idealny dodatek do obiadu, który na naszym rodzinnym stole króluje od lat. :) Składniki: główka czerwonej kapusty 2 jabłka (kwaśne) 1 łyżka octu jabłkowego (można zastąpić cytryną) 2 łyżki oleju Zobacz więcej
Kimchi (kim czi) to przystawka z kiszonych warzyw z dodatkiem ostrych przypraw, pochodząca z kuchni koreańskiej. Najczęściej do jej przygotowania używa się kapusty lub ogórków. Kimchi ma ostro-kwaśny Zobacz więcej