kapusta kimczi

. Bez nich nie byłoby kiszonych ogórków, sera pleśniowego, ani alkoholu. Po obejrzeniu tego odcinka naszło mnie na zrobienie kimczi. I to klasycznej wersji z kapusty pekińskiej. Kiszonki rulez! Zobacz więcej
Kimczi (kimchi) Kimczi (kimchi) Jest wiele miejsc do których chciałbym nieustająco powracać, jednocześnie niczym pacyfista czujący wstręt przed przemocą, jestem niechętny temu, aby odwiedzać wciąż te Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Just My Delicious
Kimchi

Kimchi 228

3
Kimchi (czyt. kimczi) to japoński smakołyk, który po raz pierwszy mieliśmy okazję jeść będąc w Japonii. Podano nam je między innymi do ramenu zamówionego w jednej z tamtejszych restauracji. To Zobacz więcej
ok.30 minut to będą właściwie wszystkie. Co tu dużo mówić:) Poczekaliśmy. Przy ulubionej uzbeckiej herbacie. Pierwszym spróbowanym daniem były Kimczi Jun czyli placki smażone z kimczi. Same placki Zobacz więcej
i potem rób te wszystkie śródziemnomorskie baccala (bacalhau). Wyciągnij z beczki śledzia solonego i jedz go z apetytem. (Swoją drogą wiecie, że wszystkie śledzie w sklepie to teraz matyjasy!) Zobacz więcej
i wybór mógł być tylko jeden. Kimchi jjigae (wym. kimczi dżige) – zupa na bazie kapusty kimchi. Tradycyjne, popularne w Korei danie, niczym w Polsce rosół. Kimchi jjigae – koreańska zupa z kimchi Zobacz więcej
Kimczi, czyli tradycyjną koreańską pikantną kiszonkę zazwyczaj robi się kapusty pekińskiej, ale może być też to każde inne warzywo korzeniowe. Kiszonka z rzodkwi jest szybsza do zrobienia i Zobacz więcej
Kimchi (wym. kimczi), czyli kiszone warzywa, to przystawka podawana do każdego koreańskiego posiłku. Kimchi można spożywać soute, jako dodatek do jedzenia, można je grillować lub na jego bazie robić Zobacz więcej
Dzień dobry! Pamiętacie post o kimczi? Pisałam Wam tam, że wbrew obiegowej opinii w kimczi nie musi znajdować się ani sałata pekińska ani pak choi ani żadna inna zielenina. Dzisiaj, na dowód tego, Zobacz więcej
właściwości zdrowotne. Uprawa quinoa w Boliwii (źródło zdjęcia: www.altrecofoods.com) 4. Ważna jest forma, przechowywanie i stężenie. Liczy się też forma superfoods: jeśli w naszym suplemencie Zobacz więcej