kapusta kiszona zasmażana z boczkiem

Dobrej kapusty zasmażanej nigdy dość. Proponuję przepis na zasmażaną kiszoną kapustę z dodatkiem wędzonego boczku. Przystawka w tej postaci będzie wspaniałym uzupełnieniem obiadu na który podacie Zobacz więcej
Składniki: 3/4 kg kiszona kapusta, 1 łyżka cukier, 20 dag boczek wędzony, 1 sztuka cebula, 1 łyżeczka pieprz mielony, - do smaku maggi, 1 łyżka mąka pszenna kiszoną kapustę pociąć nożyczkami na Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Kapustka zasmażana

Kapustka zasmażana 485

2
Nie ma dobrego schabowego bez dobrej kapusty zasmażanej . Dziś ugotowana , dziś zjedzona. Kapusta zasmażana składniki kapusta kiszona 2 kg ziele angielskie ok 4 kulki' liść laurowy ok 4 szt sól wegeta Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kapusta kiszona zasmażana

Kapusta kiszona zasmażana 11248

1
Lubię kapustę zasmażaną. Szczególnie przygotowuję ją zimą. Najlepiej pasuje nam do kotletów schabowych i ziemniaczków. 500 g kapusty kiszonej 1 duża cebula 200 g boczku kminek olej, sól, pieprz Zobacz więcej
bezy ziemniaczane buraczki na ciepło do obiadu buraczki z cebulką do obiadu curry z pieczarek czerwony ryż domowe tortille - ciasto kapusta czerwona na ciepło do obiadu kapusta z grochem i boczkiem Zobacz więcej
Rewelacyjny dodatek do wszelkiego rodzaju sosów, gulaszy podawanych z kaszą lub kluskami. Najlepszą robi moja mamaale, że bardzo lubię kiszoną kapustę postanowiłam dorzucić ją również do mojej kuchni. Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Szare kluchy z dekla

Szare kluchy z dekla 383

1
Moje ulubione kluski. W mojej rodzinie to jest tradycja robienia ich z pokoleń na pokolenia. To jest też nasza regionalna potrawa poznańska. Obowiązkowo podawane muszą być z boczkiem i kapustą Zobacz więcej
liliana77
liliana77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne życie
Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana 966

0
Dziś mój ulubiony dodatek do drugiego dania który zawsze zamawiam w górach, tam kapusta zasmażana smakuje najlepiej. Kapusta zasmażana Składniki: - 500 g kapusty kiszonej - 150 g boczku wędzonego - 1 Zobacz więcej
Witajcie dzisiaj wspaniały dodatek do mięs, czy też np kopytek czyli kapusta zasmażana. Składniki: ok 700 g kapusty kiszonej kawałek boczku lub przerośniętego mięsa (ja używałem skrawki z łopatki) Zobacz więcej
Czas nadszedł na kapustę, potwierdza to tylko że nadeszła jesień. Kisić kapustę zacznę w przyszłym tygodniu. Dzisiaj natomiast proponuję zasmażana kapustę trochę inaczej niż zwykle bo zasmażaną z Zobacz więcej
Taka kapusta zwana popularnie "zasmażaną" to stały element naszej góralskiej kuchni. Jest niemalże obowiązkowym dodatkiem do golonki czy schabowego. Robię ją ta jak moja babcia, dodając dużo Zobacz więcej
Kapusta zasmażana Kiszona kapusta zasmażana... Pyszny dodatek do tradycyjnego kotleta schabowego. Smakowite danie główne w duecie z ziemniakami. Lekko kwaśna i aksamitna, polska specjalność. Komu Zobacz więcej
przyprawą. Każdy kawałek owinąć dookoła plastrami boczku i spiąć wykałaczkami. Umieścić w rękawie do pieczenia i piec około 1 godziny w termoobiegu (170oC) Po tym czasie ostrożnie przebić rękaw i Zobacz więcej
Zrazy zrobione z chudej szynki wieprzowej lubię zdecydowanie więcej niż te z wołowiny. Są delikatniejsze a robi się je dokładnie tak samo jak tradycyjne zrazy wołowe. Składniki: 1,5 kg chudej szynki Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana 534

0
Kapusta zasmażana Kapusta zasmażana to tradycyjny dodatek do wielu dań. Można zasmażać kapustę świeżą i kiszoną. Ja miałam młodą, zwykłą kapustę, która wyszła wspaniale. Nie zapomnijcie o odrobinie Zobacz więcej
czerniny. Podawane na różne sposoby, z różnymi dodatkami często jako główne danie bo są baardzo sycące. Najczęściej spotyka się wersje z boczkiem lub podsmażoną cebulką, twarogiem lub z kapustą Zobacz więcej
Kapusta – warzywo, które w naszym klimacie zyskało sobie ogromną popularność. Ta bomba witaminowa na stałe zagościła na polskich stołach nadając aromat wielu potrawom, a także będąc ich głównym Zobacz więcej
Kapusta zasmażana podobnie jak kapusta czerwona zasmażana jest doskonałym uzupełnieniem przede wszystkim dań mięsnych. Delikatny smak, obłędny aromat i prostota przygotowania sprawiają, że z łatwością Zobacz więcej
wołowiny, jednak w/w dają gwarancję na kruche, miękkie i aksamitne zrazy. Zapraszam serdecznie na wspaniałą podróż kulinarną do kuchni staropolskiej… Składniki: 8 cienkich plastrów wołowiny 8 Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Kapusta kiszona ze szpyrką

Kapusta kiszona ze szpyrką 188

0
Na Śląsku kapusta kiszona cieszy się od lat spora popularnością. Trudno się dziwić bo to tani ale jednocześnie doskonały produkt to tworzenia kulinarnych majstersztyków. Kapusta kiszona jest Zobacz więcej