kapusta na ciepło

Do niedawna kapusta czerwona była dla mnie tylko do sałatek na zimno, ale nagle zupełnie niespodziewanie i to dosyć dawno podano mi ją na ciepło. Próbowałam metodą prób i błędów odtworzyć danie, a Zobacz więcej
Czerwona kapusta na ciepło niezbyt często gości na moim stole, mimo, że bardzo ja lubię. Sama nie wiem dlaczego? Może dlatego, że mam zawsze problem z jej doprawieniem? Smakuję.. smakuję.. doprawiam.. Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Kapusta na ciepło

Kapusta na ciepło 358

0
Tysiące pasji i uspokojeń Kapusta na ciepło Ostatnio próbowałam u koleżanki tak zrobioną kapustę i bardzo mi zasmakowała .Wypytałam co i jak i oczywiście zrobiłam .Dla mnie super ,coś innego Kapustę Zobacz więcej
Dzisiaj obiecana wcześniej kapusta na ciepło, idealna do drugiego dania. Składniki, porcja na 2 osoby: pół główki młodej kapusty 1 duży pomidor 1 cebula łyżka masła sól, pieprz do smaku woda 2 łyżki Zobacz więcej
Młoda kapusta na ciepło. Składniki: mała główka młodej kapusty lub 3/4 dużej główki kapusty, kość od schabu, 1 marchew, garść świeżej, posiekanej natki pietruszki, garść świeżego posiekanego koperku, Zobacz więcej
Bardzo smaczna kapusta kiszona na ciepło z boczkiem, kminkiem, koperkiem i pieprzem. Dobra zarówno jako dodatek do dań mięsnych i bezmięsnych. Mi najbardziej smakuje w zestawie z kotletami mielonymi. Zobacz więcej
Kapusta na ciepło Kulinarny aforyzm: Dobra rada przyjaciela jest jak lekarstwo, tym lepsza im bardziej gorzka. Przysłowie arabskie Zostałam niedawno obdarowana wielką główką ekologicznej kapusty. Zobacz więcej
Gdy pojawia się młoda kapusta od razu mam ochotę przygotować kapustę na ciepło. Smak, który kojarzy się z dzieciństwem. Kapusta przygotowana w ten sposób smakuje tak dobrze, że każdy ma ochotę Zobacz więcej
Czerwona kapusta na ciepło to jeden z klasycznych dodatków warzywnych do obiadu. Kiedyś mówiło się na taki dodatek jarzynka. Dziś taki zwrot jest coraz rzadziej używany, ale chyba wszyscy wiemy o co Zobacz więcej
Pomysł na kapustę pekińską na ciepło wziął się jak zwykle z ... ot tak! :) Po prostu miałam w lodówce główkę kapusty pekińskiej i... ugotowane mięso z kurczaka. Zatem wzięłam WOK'a rozgrzałam oliwę i Zobacz więcej
Walory smakowe i właściwości czerwonej kapusty doceniono już w Starożytności. Mimo że nigdy nie dorównała popularności kapuście białej, warto ją jeść. Zawiera cenne przeciwutleniacze, witaminy, Zobacz więcej
Kapusta pekińska – przypomina raczej sałatę i w tej właśnie roli zdobyła swoją popularność. Ale nadaje się również do nadziewania, duszenia, marynowania. Zasługuje na szczególne wyróżnienie ze Zobacz więcej
Idealny dodatek do obiadu, który na naszym rodzinnym stole króluje od lat. :) Składniki: główka czerwonej kapusty 2 jabłka (kwaśne) 1 łyżka octu jabłkowego (można zastąpić cytryną) 2 łyżki oleju Zobacz więcej
Zostało mi jeszcze trochękapusty z surówki,którą robiłam kilka dni temu, więc postanowiłam zrobić kapustę na ciepło. Do tego schabowy, ziemniaki z koperkiem ikompot z czereśni:) Tak naprawdę to żadna Zobacz więcej
Kapusta kiszona bardzo zdrowy produkt, teraz w okresie przesilenia wiosennego bardzo polecany. Zawiera dużo witamin , podniesie nasza odporność doda nam energii. Dziś w wersji na ciepło z dużą ilością Zobacz więcej
To chyba najlepsza wersja podania czerwonej kapusty jaką w życiu jadłam... pycha! SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY NA CIEPŁO Przepis pochodzi z newslettera Ugotuj.to 0,5 szklanki pestek słonecznika 1 Zobacz więcej
główka młodej kapusty masło sól cukier ocet koperek (opcjonalnie) 1) Główkę młodej kapusty poszatkuj i gotuj w małej ilości wody przez 20 minut. 2) Po ugotowaniu kapusty odlej wodę. Dodaj płaską łyżkę Zobacz więcej
Na dzisiejszy obiadek zrobiłam kopytka, dietetyczne oczywiście i do tego czerwona kapusta na ciepło :-) Składniki na kopytka: 5 dużych ziemniaków szklanka mąki pełnoziarnistej dwa jajka dwie łyżeczki Zobacz więcej
Chciałam zaproponować surówkę na ciepło z boczkiem. Jest rewelacyjna...idealnie pasuje do roladek mięsnych i klusek, a także do ziemniaków i "kotleta". Spróbujcie a nie pożałujecie ;) Składniki: 1 kg Zobacz więcej
Idealny dodatek do tradycyjnego obiadu. Czerwona kapusta na ciepło-tym razem w wersji odchudzonej Składniki 1 kg kapusty czerwonej 1 cebula 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki octu jabłkowego Zobacz więcej