kapusta pachnie dobrze

Młoda kapusta nadziana trzema rodzajami kasz, mięsem mielonym wysmażonym na boczku oraz pachnącymi ziołami z przydomowego ogródka. Bardzo lubię gołąbki, przygotowuję różne ich wersje. Te smakują Zobacz więcej
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Przepis ten podpatrzyłam w programie Karola Okrasy, zadziwił mnie dobór przypraw, dlatego postanowiłam poczuć smak tej kapusty. Muszę przyznać, że bałam się trochę-nie jestem aż tak odważna w swojej Zobacz więcej
Lubię surówki z kapusty i robię je co jakiś czas....ale za każdym razem staram się coś dodać, zmienić itp..Przepis na ta surówkę podpatrzyłam w książeczce Kuchnia Polska -Sałatki i surówki.. nieduża Zobacz więcej
Wędzony jest w niej twaróg, boczek, a nawet śliwki. Wierzch przed zapieczeniem można też posypać wędzonym żółtym serem, a z wierzchu polać sosem barbecue z aromatem wędzonego mięsa. Farsz: 1 małe Zobacz więcej
aby w tym roku dodać do naszego kilka kwiatów i gałązek. Zachęcam, bo smak jest nieziemski;-) Tradycyjnie wigilijna kapusta z grzybami jest przeze mnie wykorzystywana jako dopełnienie smaku, tzw. Zobacz więcej
czekając na wigilię...już zastanawiam się jak będzie pachniała...kapusta z grzybami... ...mógłbym również nazwać to tradycyjne danie grzybami z kapustą. Trochę dodałem od siebie do tradycji. Uwielbiam Zobacz więcej
Kapuśniak - pachnący wędzonką, ugotowany na kapuście zakiszonej przez moich rodziców, pycha. Czytaj więcej » Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Pieczona kapusta pekińska

Pieczona kapusta pekińska 536

2
Kapusta pekińska daje dużo możliwości kulinarnych. Można ją jeść w surówkach, dusić bigosik, zawijać gołąbki i zapiekać, co też uczyniłam. Pięknie pachnie czosnkiem, jest miękka i idealna jako Zobacz więcej
frillia
frillia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Projekt Kuchnia
Bigos genialny

Bigos genialny 76

0
Nieskromnie powiem – to najlepszy bigos, jaki jadłam. Kwaśny, pachnący mięsem i grzybami. Jest niesamowicie prosty w przygotowaniu, więc polecam go wszystkim początkującym kucharzom. Składniki: - 1kg Zobacz więcej
Dzisiaj was niezaskoczę, bo kapuśniak toprzecieżnasza tradycyjna popularna zupa, wiec nicodkrywczego. Ale tenwyszedłidealny i sama niewiemdlaczego takrzadkogorobię, bo nadomowej kiszonejkapuście Zobacz więcej
… to będzie naprawdę pachnąca jesień w mojej kuchni Zestaw rewelacyjnych, nowych, aromatycznych ziół i przypraw Kotany za „Patisony faszerowane duszoną kapustą z boczkiem, w sosie grzybowym” w Zobacz więcej
Młoda kapusta i aromatyczne mięsko, ryż to klasyka gatunku, co z tego zrobię? no jasne że gołąbki. Pyszne, pachnące gołąbki najlepiej smakują teraz latem jak kapusta świeża i mięciutka wtedy w krótkim Zobacz więcej
Danie, które jak żadne inne pachnie jesienią. Delikatne, leśne grzyby, słodkawe suszone śliwki i soczysta polędwiczka wieprzowa łączą się w cudowne danie, którego spoiwem jest kremowy, śmietanowy sos. Zobacz więcej
Lubicie duszone żeberka w gęstym, pachnącym sosie ? My bardzo. Mięso musi być mięciutkie, tak żeby nie trzeba było używać podczas jedzenia noża a sos aromatyczny i smakowity. Z tłuczonymi ziemniakami Zobacz więcej
bryczka2
bryczka2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowe Kubki
Zapiekanka kalafiorowa

Zapiekanka kalafiorowa 303

1
Zapiekane warzywa, danie nie dość, że zdrowe i smaczne to ekonomiczne finansowo i czasowo . W kilka chwili stawiamy na stole imponujący półmisek pachnącej strawy. Na dodatek przeglądając czeluście Zobacz więcej
Pieczony kurczak z rumianą, chrupiącą skórką - lubicie ? My bardzo ! Do delikatnego i pachnącego przyprawami mięsa dobrze będzie pasowało kremowe risotto z dodatkiem zielonego groszku i wyrazistego w Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Kapuśniak na żeberkach

Kapuśniak na żeberkach 72

0
Uważam kapuśniak za zupę, do której należy dorosnąć, bo w dzieciństwie zdecydowanie nie lubiłam go, chociaż podobno babcia robiła najlepszy. Przyznam się, że to mój pierwszy ugotowany w życiu Zobacz więcej
W Wigilię na naszym stole nie może zabraknąć pierogów z kapustą i grzybami. Czasami dla odmiany bywają paszteciki czy krokiety a do nich obowiązkowo barszczyk czerwony. Farsz z kapusty robię z dużą Zobacz więcej
Kolejna błyskawiczna surówka obiadowa lub grillowa.... bo sezon grillowy już niebawem zostanie otwarty :) Smaczna, zdrowa wiosennie pachnąca koperkiem. Polecam. Składniki: - pół główki kapusty Zobacz więcej