kapusta pekińska na ciepło

Lekki i szybki bigosik z kapusty pekińskiej. Podajemy z pieczywem. Składniki: 1 kapusta pekińska 1 duża cebula 250 g kiełbasy 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz papryka Zobacz więcej
ugotowanalinka
ugotowanalinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ugotowanalinka
Kapusta pekińska na ciepło

Kapusta pekińska na ciepło 7540

Pomysł na kapustę pekińską na ciepło wziął się jak zwykle z ... ot tak! :) Po prostu miałam w lodówce główkę kapusty pekińskiej i... ugotowane mięso z kurczaka. Zatem wzięłam WOK'a rozgrzałam oliwę i Zobacz więcej
AniaGotuje.pl
AniaGotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AniaGotuje
Kapusta czerwona na ciepło

Kapusta czerwona na ciepło 50

Kapustę czerwoną najczęściej jadamy w formie surówki - surówka z czerwonej kapusty. Gorąco polecam spróbować też przepisu na kapustę czerwoną podawaną na ciepło. Inspiracja do tego przepisu pochodzi z Zobacz więcej
6niebo
6niebo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
szóste niebo
kapusta pekińska na ciepło

kapusta pekińska na ciepło 5504

Kapustę pekińską serwuję dość często - jest smaczna, niedroga -zwykle w formie surówek bądź sałatek. Niedawno przeglądając książkę o papryce ("Papryka", Joanna Samołuk, 1990r) natrafiłam na przepis, Zobacz więcej
kasia.szmul
kasia.szmul Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Awokado
Kapusta Pekińska na Ostro z Woka

Kapusta Pekińska na Ostro z Woka 21

Błyskawiczne dania to moja specjalność oprócz tego że ma być pysznie to musi być też praktycznie. Dziś proponuje wam chińskie danie po Polsku z woka. Potrzebne będą nam tylko trzy główne składniki, Zobacz więcej
AniaGotuje.pl
AniaGotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AniaGotuje
Kapusta na ciepło z rydzami

Kapusta na ciepło z rydzami 50

Bardzo uniwersalny przepis na kapustę na ciepło z rydzami. - Można ją jeść jako samodzielne danie - Użyć jako farszu na domowe pierogi - Podawać do obiadu np. do kotletów schabowych Rydzemożna Zobacz więcej
„Kapusta pekińska – przypomina raczej sałatę i w tej właśnie roli zdobyła swoją popularność. Ale nadaje się również do nadziewania, duszenia, marynowania. Zasługuje na szczególne wyróżnienie ze Zobacz więcej
Kapusta pekińska bardzo dobrze sprawdza się w sałatkach – nie więdnie i nie puszcza wody aż tak łatwo, jak sałata. Dłużej pozostaje jędrna i apetyczna, gotową sałatkę z niej można nawet przez 2-3 dni Zobacz więcej
Czerwona kapusta na ciepło niezbyt często gości na moim stole, mimo, że bardzo ja lubię. Sama nie wiem dlaczego? Może dlatego, że mam zawsze problem z jej doprawieniem? Smakuję.. smakuję.. doprawiam.. Zobacz więcej
kamilciaak
kamilciaak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
la cuchara
Sałatka z kapustą pekińska

Sałatka z kapustą pekińska 1738

Moja propozycja na dzisiaj to prosta sałatka. Dobra na kolację lub szybki obiad. Niewiele składników oraz szybkość przygotowania sprawiła ,że na stałe wtargnęła do mojego menu. Mam nadzieję, że i u Zobacz więcej
elatonie
elatonie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
HARRISA
SAŁATKA NA CIEPŁO Z KISZONEJ KAPUSTY

SAŁATKA NA CIEPŁO Z KISZONEJ KAPUSTY 72

SKŁADNIKI Kapusta kiszona 200 g boczek wędzony 50 g 1 cebula 2 paróweczki smalec lub olej zielenina Do rondla wkładamy trochę smalcu wrzucamy pokrojony boczek i cebule, chwilę podduszamy i dodajemy Zobacz więcej
ania7roz
ania7roz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
fabryka czasu ulotna
Kapusta czerwona na ciepło

Kapusta czerwona na ciepło 14655

Do niedawna kapusta czerwona była dla mnie tylko do sałatek na zimno, ale nagle zupełnie niespodziewanie i to dosyć dawno podano mi ją na ciepło. Próbowałam metodą prób i błędów odtworzyć danie, a Zobacz więcej
Szybki sposób na przepyszny dodatek do obiadu, wykorzystałam zalegającą w lodówce kapustę pekińską, dodałam trochę marchewki, por i powiem wyszło całkiem smacznie, przekonajcie się sami :) Składniki: Zobacz więcej
Lubię jesień, lubię jej kolory, smaki i zapachy. Lubię piec szarlotkę, czuć zapach cynamonu, lubię usiąść z kubkiem herbaty z cytryną i miodem, uwielbiam śliwki, sycące dania i bardziej niż latem mam Zobacz więcej
Danie szybkie w przygotowaniu, smaczne, no i stanowi idealny dodatek do obiadu :) Składniki: kapusta pekińska 1 szt. seler średniej wielkości pietruszka (korzeń) 2 szt. marchew 2 szt. por 1 szt. olej Zobacz więcej
Oj od dawna za mną znowu chodziły. Tylko jakoś tak, miłość do zawijania w białą kapustę minęła. Wiem, że w zasadzie młoda już jest, ale żal mi jej na gołąbki. Dlatego przy okazji robienie oszukanych Zobacz więcej
Kapusta pekińska - często robimy z niej surówkę ale przeszkadza domownikom twarda biała jej część, a że szkoda było jej wyrzucać to wpadałam na pomysł aby ją usmażyć z dodatkiem octu balsamicznego i Zobacz więcej
W lodówce leżała samotnie pekińska... obiad prawie gotowy... ale brak sałatki, surówki.. I tak mnie naszło..co jest nienormalne u mnie .. bo uwielbiam surówki i sałatki .. aby ją zasmażyć :) Zobacz więcej
gatita
gatita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przygody Gatity
Czerwona kapusta na ciepło

Czerwona kapusta na ciepło 5854

Czerwona kapusta na ciepło to jeden z klasycznych dodatków warzywnych do obiadu. Kiedyś mówiło się na taki dodatek jarzynka. Dziś taki zwrot jest coraz rzadziej używany, ale chyba wszyscy wiemy o co Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to kapusta pekińska w pomidorach, podawana na ciepło jako dodatek do mięs i ryby, ale też świetnie smakuje jako danie samodzielne z pieczywem. Bardzo łatwy i krótki czas Zobacz więcej