kapusta pekińska na ciepło

Szybki sposób na przepyszny dodatek do obiadu, wykorzystałam zalegającą w lodówce kapustę pekińską, dodałam trochę marchewki, por i powiem wyszło całkiem smacznie, przekonajcie się sami :) Składniki: Zobacz więcej
Lekki i szybki bigosik z kapusty pekińskiej. Podajemy z pieczywem. Składniki: 1 kapusta pekińska 1 duża cebula 250 g kiełbasy 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz papryka Zobacz więcej
ugotowanalinka
ugotowanalinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ugotowanalinka
Kapusta pekińska na ciepło

Kapusta pekińska na ciepło 7361

Pomysł na kapustę pekińską na ciepło wziął się jak zwykle z ... ot tak! :) Po prostu miałam w lodówce główkę kapusty pekińskiej i... ugotowane mięso z kurczaka. Zatem wzięłam WOK'a rozgrzałam oliwę i Zobacz więcej
Kapusta pekińska bardzo dobrze sprawdza się w sałatkach – nie więdnie i nie puszcza wody aż tak łatwo, jak sałata. Dłużej pozostaje jędrna i apetyczna, gotową sałatkę z niej można nawet przez 2-3 dni Zobacz więcej
6niebo
6niebo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
szóste niebo
kapusta pekińska na ciepło

kapusta pekińska na ciepło 5366

Kapustę pekińską serwuję dość często - jest smaczna, niedroga -zwykle w formie surówek bądź sałatek. Niedawno przeglądając książkę o papryce ("Papryka", Joanna Samołuk, 1990r) natrafiłam na przepis, Zobacz więcej
„Kapusta pekińska – przypomina raczej sałatę i w tej właśnie roli zdobyła swoją popularność. Ale nadaje się również do nadziewania, duszenia, marynowania. Zasługuje na szczególne wyróżnienie ze Zobacz więcej
Czerwona kapusta na ciepło niezbyt często gości na moim stole, mimo, że bardzo ja lubię. Sama nie wiem dlaczego? Może dlatego, że mam zawsze problem z jej doprawieniem? Smakuję.. smakuję.. doprawiam.. Zobacz więcej
Oj od dawna za mną znowu chodziły. Tylko jakoś tak, miłość do zawijania w białą kapustę minęła. Wiem, że w zasadzie młoda już jest, ale żal mi jej na gołąbki. Dlatego przy okazji robienie oszukanych Zobacz więcej
ania7roz
ania7roz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
fabryka czasu ulotna
Kapusta czerwona na ciepło

Kapusta czerwona na ciepło 13093

Do niedawna kapusta czerwona była dla mnie tylko do sałatek na zimno, ale nagle zupełnie niespodziewanie i to dosyć dawno podano mi ją na ciepło. Próbowałam metodą prób i błędów odtworzyć danie, a Zobacz więcej
Bezczynne leżenie na plaży, raczej nie należy do moich ulubionych form relaksu, ale miejsce, w którym się znajdowałem, nie było przystosowane do uprawiania żadnych aktywności. Bezskutecznie szukałem Zobacz więcej
Danie szybkie w przygotowaniu, smaczne, no i stanowi idealny dodatek do obiadu :) Składniki: kapusta pekińska 1 szt. seler średniej wielkości pietruszka (korzeń) 2 szt. marchew 2 szt. por 1 szt. olej Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to kapusta pekińska w pomidorach, podawana na ciepło jako dodatek do mięs i ryby, ale też świetnie smakuje jako danie samodzielne z pieczywem. Bardzo łatwy i krótki czas Zobacz więcej
Surówka z czerwonej kapusty, jabłek i rodzynek, to świetny dodatek do dań rybnych i mięsnych. SKŁADNIKI: 4-6 porcji; Czas przygotowania ok. 15 minut pół główki czerwonej kapusty ok. 900g 2 jabłka Zobacz więcej
Surówka obiadowa, która powstała dość spontanicznie, choć pewnie całość nie stanowi żadnego innowacyjnego przepisu. Przygotowywałam jednocześnie obiad i sałatkę makaronową na kolację, po czym Zobacz więcej
Sałatka na ciepło z kapusty chińskiej i marchewki – kulinaria rogatka Przejdź do treści kulinaria rogatka Menu O mnie kontakt rogatek w podróży O mnie kontakt rogatek w podróży Sałatka na ciepło z Zobacz więcej
Tym razem kapusta pekińska w innej odsłonie, czyli łatwo, szybko i smacznie. Duszona kapusta z papryką i mrożonym groszkiem, ja zrobiłam na ostro, dodając olej smakowy z papryczkami chilli, ale Zobacz więcej
Zostało kawałek kapusty pekińskiej, no i tak oto powstała pyszna zupka..ilość składników oczywiście wedle własnego gustu. 3 l bulionu drobiowego 2-3 marchewki kawałek kapusty pekińskiej kilka Zobacz więcej
Zielone kluski śląskie szpinakowe z kapustą pekińską.Kluski podaję z boczkiem. Kapusta pekińska jest bardzo delikatna i nie trzeba jej długo gotować. Dla miłośników klusek i nie tylko. Takie kluseczki Zobacz więcej
Kapusta pekińska przywędrowała do nas z Chin w latach 50- tych. Zawiera dużo beta-karotenu,Wit. C, B1, B2, A, oraz ,wapń, cynk, żelazo, potas, fosfor, magnez, kwas foliowy. Ja sama przyznaję, że mało Zobacz więcej
Sałatka na ciepło z kapusty chińskiej i marchewki – kulinaria rogatka Przejdź do treści kulinaria rogatka Menu O mnie rogatek w podróży O mnie rogatek w podróży Sałatka na ciepło z kapusty chińskiej i Zobacz więcej