kapusta w cieście

No i pora na kolejne ciasto z warzywami,tym razem kapusta kiszona..przepis na to ciasto miałam od dawna zapisany [nie pamiętam tylko skąd ], ale jakoś nie było okazji wypróbować..Jak dla mnie był to Zobacz więcej
Nie, nie zwariowałam... i nie mylicie się, to ciasto naprawdę zawiera kapustę kiszoną. I mimo tego niewiarygodnego dodatku jest przepyszne. Wilgotne, słodkie i bardzo czekoladowe, w którym absolutnie Zobacz więcej
Nie wiem kto pierwszy wymyślił przepis ale tego jest mnóstwo na różnych stronach. 2/3 szklanki kapusty kiszonej 1/2 szklanka kakao 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 15 Zobacz więcej
Kapusta to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw na naszych stołach. Ma ogromne możliwości w kuchni ,jak również w lecznictwie . Starożytni Rzymianie mówili jeśli ci kapusta nie pomoże to na pewno Zobacz więcej
Pyszne małe kąski,idealne nie tylko do wigilijnego barszczu.Można dobrać dowolny,ulubiony farsz i serwować je również podczas sylwestrowej zabawy lub po prostu bez okazji rozkoszować się ich Zobacz więcej
Witam Serdecznie Pokażę jak przygotować kulebiak w cieście drożdżowym , jest to prosty przepis i łatwy w wykonaniu , dobrze smakuje z barszczem czerwonym Będziemy potrzebować : Przepis na dwa Zobacz więcej
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Piernik z powidłami śliwkowymi Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą Jeśli zaczęliście już Zobacz więcej
Paszteciki z kapustą z ciasta filo | kornik w kuchni skip to main | skip to sidebar kornik w kuchni Home Posts RSS Comments RSS Edit piątek, 11 grudnia 2015 Paszteciki z kapustą z ciasta filo 0 Nie Zobacz więcej
Kulebiaki z nadzieniem z kapusty z grzybami , w cieście francuskim to bardzo smaczne danie. Jeśli mamy nadzienie gotowe to nawet nie jest pracochłonny . Czas : 1 godzina 15 minut Składniki : 1 mrożone Zobacz więcej
Jeśli mamy gotową kapustę to danie jest bardzo szybkie i proste do zrobienia . Proponuję robić je jak już mamy gotowy farsz zrobiony przy okazji gotowania czegoś innego .. Czas : 30 minut Składniki : Zobacz więcej
Swietny sposob na wykorzystanie kapusty pozostalej po przygotowaniu golabkow: Potrzebe skladniki: - kapusta - pieczarki - cebula - oliwa - sol, pieprz - 1 jajko (bialko) - sezam do posypania - 2 Zobacz więcej
Nie lubię jak się marnuje jedzenie i właśnie paszteciki z ciasta francuskiego są świetnym sposobem na wykorzystanie resztek. Tym razem padło na resztę kapusty kiszonej ugotowanej na sałatkę do obiadu. Zobacz więcej
Bardzo lubimy ryby ,szczególnie dorsza. Ryba zawsze kojarzy się nam z surówką z kiszonej kapusty. Tym razem postanowiliśmy połączyć te składniki. Wyszło pysznie. Składniki 700 g filetów z dorsza 1/2 Zobacz więcej
Pyszna ryba zapieczona w cieście francuskim z kapustą. Ciekawy i smaczny przepis na obiad. Można nawet powiedzieć, że oryginalny. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego, - 3 filety ryby Zobacz więcej
Dzisiaj, dla odmiany po ostatnich słodkościach, coś na słono. Kilka składników, w tym gotowe ciasto francuskie i fajna przekąska na imprezę. Do tego barszcz czerwony. Pycha. Na zdjęciu widzicie bukiet Zobacz więcej
Chrupiące paszteciki z ciasta youfka z nadzieniem przygotowanym z kiszonej kapusty oraz suszonych mieszanych grzybów. Ciasto youfka to cienkie płaty ciasta doskonałe do przygotowania nie tylko Zobacz więcej
Paszteciki nadziane kapusta kiszoną, pieczone w piekarniku są świetne do barszczyku i na przekąskę. SKŁADNIKI : CIASTO : przygotowujemy ciasto drożdżowe półfrancuskie. podaję mój przepis Zobacz więcej
Niedawno dostałam od rodziców pyszną kapustę kiszoną - oczywiście ich własnej roboty, więc przyszedł mi do głowy pomysł, jak ją zaserwować. Spróbujcie, a nie pożałujecie :) Składniki: 1 op. ciasta Zobacz więcej
Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty zapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3 duże Zobacz więcej
Jeśli do przygotowania pierogów zniechęca Was to, że mamy problem ze zrobieniem dobrego ciasta, warto spróbować ciasta zaparzanego gorącą wodą. Ciasto nie wysycha i łatwo je rozwałkować, a wtedy Zobacz więcej