kapusta w cieście

{{headerMessage}}
No i pora na kolejne ciasto z warzywami,tym razem kapusta kiszona..przepis na to ciasto miałam od dawna zapisany [nie pamiętam tylko skąd ], ale jakoś nie było okazji wypróbować..Jak dla mnie był to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie, nie zwariowałam... i nie mylicie się, to ciasto naprawdę zawiera kapustę kiszoną. I mimo tego niewiarygodnego dodatku jest przepyszne. Wilgotne, słodkie i bardzo czekoladowe, w którym absolutnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wiem kto pierwszy wymyślił przepis ale tego jest mnóstwo na różnych stronach. 2/3 szklanki kapusty kiszonej 1/2 szklanka kakao 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 15 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podobne ciasto z kiszoną kapustą publikowałam tutaj prawie sześć lat temu. Wtedy w bardziej wypasionej wersji, bo z kremem i polewą. Potem wielokrotnie je robiłam jako zwykłego murzynka. Od dobrych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kapusta to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw na naszych stołach. Ma ogromne możliwości w kuchni ,jak również w lecznictwie . Starożytni Rzymianie mówili jeśli ci kapusta nie pomoże to na pewno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne małe kąski,idealne nie tylko do wigilijnego barszczu.Można dobrać dowolny,ulubiony farsz i serwować je również podczas sylwestrowej zabawy lub po prostu bez okazji rozkoszować się ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam Serdecznie Pokażę jak przygotować kulebiak w cieście drożdżowym , jest to prosty przepis i łatwy w wykonaniu , dobrze smakuje z barszczem czerwonym Będziemy potrzebować : Przepis na dwa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Piernik z powidłami śliwkowymi Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą Jeśli zaczęliście już Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paszteciki z kapustą z ciasta filo | kornik w kuchni skip to main | skip to sidebar kornik w kuchni Home Posts RSS Comments RSS Edit piątek, 11 grudnia 2015 Paszteciki z kapustą z ciasta filo 0 Nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kulebiaki z nadzieniem z kapusty z grzybami , w cieście francuskim to bardzo smaczne danie. Jeśli mamy nadzienie gotowe to nawet nie jest pracochłonny . Czas : 1 godzina 15 minut Składniki : 1 mrożone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli mamy gotową kapustę to danie jest bardzo szybkie i proste do zrobienia . Proponuję robić je jak już mamy gotowy farsz zrobiony przy okazji gotowania czegoś innego .. Czas : 30 minut Składniki : Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Swietny sposob na wykorzystanie kapusty pozostalej po przygotowaniu golabkow: Potrzebe skladniki: - kapusta - pieczarki - cebula - oliwa - sol, pieprz - 1 jajko (bialko) - sezam do posypania - 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie lubię jak się marnuje jedzenie i właśnie paszteciki z ciasta francuskiego są świetnym sposobem na wykorzystanie resztek. Tym razem padło na resztę kapusty kiszonej ugotowanej na sałatkę do obiadu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubimy ryby ,szczególnie dorsza. Ryba zawsze kojarzy się nam z surówką z kiszonej kapusty. Tym razem postanowiliśmy połączyć te składniki. Wyszło pysznie. Składniki 700 g filetów z dorsza 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna ryba zapieczona w cieście francuskim z kapustą. Ciekawy i smaczny przepis na obiad. Można nawet powiedzieć, że oryginalny. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego, - 3 filety ryby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj, dla odmiany po ostatnich słodkościach, coś na słono. Kilka składników, w tym gotowe ciasto francuskie i fajna przekąska na imprezę. Do tego barszcz czerwony. Pycha. Na zdjęciu widzicie bukiet Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chrupiące paszteciki z ciasta youfka z nadzieniem przygotowanym z kiszonej kapusty oraz suszonych mieszanych grzybów. Ciasto youfka to cienkie płaty ciasta doskonałe do przygotowania nie tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paszteciki nadziane kapusta kiszoną, pieczone w piekarniku są świetne do barszczyku i na przekąskę. SKŁADNIKI : CIASTO : przygotowujemy ciasto drożdżowe półfrancuskie. podaję mój przepis Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niedawno dostałam od rodziców pyszną kapustę kiszoną - oczywiście ich własnej roboty, więc przyszedł mi do głowy pomysł, jak ją zaserwować. Spróbujcie, a nie pożałujecie :) Składniki: 1 op. ciasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty zapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3 duże Zobacz więcej