kapusta z kaszą

Czasami zwykłe kotlety mielone możemy odmienić dodając do nich młodą kapustę i kaszę orkiszową. Moim zdaniem są dużo smaczniejsze od zwykłych mielonych, mojej rodzinie bardzo smakowały. Składniki: 0,5 Zobacz więcej
Kurczak w sosie pomidorowym i placki z kaszy jaglanej z kapustą kiszoną. Cudowne połączenie. Placki można zjeść bez dodatków, z sosem, bez sosu, na obiad i na kolację. Wyszły rewelacyjnie. Dodatek Zobacz więcej
Mięsiste ziarna kaszy pęczak z młodą kapustą, białą kiełbasą i pomidorem. W tym smacznym i sycącym daniu nie może zabraknąć świeżego koperku, który jest nieodzownym towarzyszem dusznej młodej kapusty. Zobacz więcej
Klasyka smakuje najlepiej. Dziś są nią kotlety z chyba najpopularniejszą wegańską bazą - kaszą jaglaną. Gdy dodać do niej marchew, kapustę kiszoną i tradycyjne, popularne przyprawy, to otrzymujemy Zobacz więcej
CZEŚĆ!! Dzień dobry Kochani! Jakieś plany na weekend? Ze swojej strony mogę polecić wszelką aktywność fizyczną! Nie ważne co robimy- ważne, żeby być w ruchu! (oczywiście wszystko z umiarem). Wówczas, Zobacz więcej
Pyszny kapuśniak z sezonowych warzyw. Z młodą kapustą, ziemniaczkami, marchewką i pietruszką. Ugotowany na domowym rosole, z dodatkiem passaty pomidorowej. Wyrazisty w smaku, szybki i łatwy w Zobacz więcej
Kapusta kiszona z kaszą jęczmienną - kuchnia podkarpacka Kapusta kiszona z kaszą jęczmienną to wschodnio-podkarpackie danie typu 2 w 1. Zastępuje zarówno ziemniaki, jak i sałatkę obiadową. Kapustę Zobacz więcej
Wytrybowany, wyluzowany, czyli pozbawiony kości kurczak. Kiedy kości jest mniej można znacznie więcej włożyć nadzienia tak, aby stało sięznaczącym dodatkiem do obiadu. Kurczaka napełniłam przepyszną Zobacz więcej
Myślałam wczoraj co by tu zrobić na obiad i wymyśliłam taką oto zapiekankę. Piekłam ją w blasze o wymiarach 20 na 30 cm, z myślą, że będzie na dwa dni i właśnie odgrzewam ją w piekarniku i nie mogę Zobacz więcej
Szpinakowe pierogi z kapustą, kaszą orkiszową i pieczarkami - Tradycyjne a jednak fit - lekkonatalerzu - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lekkonatalerzu Szpinakowe pierogi z kapustą, Zobacz więcej
Pierogi z kapustą, grzybami i kaszą gryczaną Składniki – ciasto na pierogi: 1 kg mąki pszennej 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Ciepła woda Składniki - farsz: Kapusta kiszona – 1kg Suszone grzyby – 2 Zobacz więcej
Dodatek kaszy gryczanej sprawia, że w pierogach jest „element chrupiący”. :). Taka odmiana od tradycyjnych – z kapustą i grzybami. Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki, najlepiej typ 500 np. Zobacz więcej
Też lubicie połączenie kaszy gryczanej i kiszonej kapusty? Czemu by nie w kapuśniaku?;) Kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą gryczaną Wykonanie: W dużym garnku na oleju podsmażam pokrojonego pora. Zobacz więcej
Pomysł na te pierogi powstał spontanicznie, po przeglądzie lodówki. Zostało mi trochę surówki z kiszonej kapusty i pół woreczka ugotowanej kaszy gryczanej. Postanowiłam połączyć oba te smaki i Zobacz więcej
Kasza zdecydowanie jest u nas zbyt rzadko, ale jak już jest to w naszej ulubionej formie, czyli duszona w cydrze. Cydr nadaje charakterystycznego, świeżego smaku, a z dodatkiem ostrych przypraw Zobacz więcej
Numerem jeden na mojej liście ulubionych produktów jest kasza jaglana no ale to już zapewne wiecie. Zapraszam na kolejną kulinarną przygode z kaszą jaglaną w roli głównej, której będą towarzyszyć Zobacz więcej
Pierogi z farszem z kaszy i kapusty to nasze tradycyjne wigilijne danie. Pochodzi jeszcze z czasów, gdy mieszkaliśmy w Bieszczadach :) Składniki na ciasto: 650 g mąki typ 500 70 g masła 400 ml gorącej Zobacz więcej
Kapusta i grzyby to idealne połączenia wykorzystywane w Polskiej kuchni bardzo często, powoli zbliżamy się do świąt Bożego Narodzenia podczas których te produkty królują na naszym stole. Oto moja Zobacz więcej
Witam kochani! Lubię takie gołąbki, gdzie przygotowanie liści kapuścianych jest łatwiejsze. Kapusta włoska ma tą przewagę, ze można liście poodrywać na surowo i wszystkie blanszować przez kilka minut Zobacz więcej
Na te pieczone pierogi z kaszą natrafiłam w czasie lektury książki ” Polska kuchnia regionalna”, której recenzja wkrótce na blogu Po prawdzie, jestem z Mazowsza, uwielbiam pierogi, ale nigdy wcześniej Zobacz więcej