kapusta z miodem

{{headerMessage}}
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3 Składniki: 30 dag kapusty kiszonej, 6 średnich pieczarek, 15 dag boczku, 1/2 marchewki, 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na smaczną i lekką gotowaną kapustę czerwoną. Poszatkowaną kapustę gotujemy w wodzie, odcedzamy, dodajemy do niej miód, ocet balsamiczny, ocet ryżowy, sok z limonki, brązowy cukier i odrobinę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ależ fiolet proszę Pani Kolor cudny Talerz się ucieszy Składniki: • 1 kapusta czerwona • 3 cebule całkiem duże • 3 ząbki czosnku • 4 jabłka • 4+6 łyżek oleju • 2 szklanki wody • 3 łyżki soku z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kulinarny aforyzm: Natura ludzka każe głodnym walczyć o pożywienie, zmęczonym dążyć do odpoczynku, znużonym pracą szukać wytchnienia, a poniżonym zabiegać o zaszczyty. Shang Yang Uwielbiam taką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
200 g kaszanki, 80 g kapusty kiszonej, 8 śliwek węgierek, miód pitny czwórniak GTS*, miód drahimski ChOG** - gryczany, gruba folia aluminiowa Kapustę kiszoną pokroić. Śliwki wypestkować, pokroić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kapusta jest w wersji dość pikantnej, z wyczuwalną słodyczą miodu, co wg mnie doskonale do niej pasuje. Tak przyrządzona świetnie będzie smakowała z grillowanym mięsem. Składniki: mała główka białej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tweet Dziś przedstawiam przepis na bardzo przyjemny dodatek do dania głównego. Czerwona kapusta duszona z miodem i sokiem pomarańczowym, idealny dodatek w szczególności do mięs. Pomysł i przepis Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam dania jednogarnkowe, gdzie w jednym naczyniu mogę upiec lub ugotować cały obiad: mięso, ziemniaki, warzywa. Takim daniem są właśnie żeberka w kapuście kiszonej. Mój przepis to połączenie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: - średnia główka czerwonej kapusty - 100 ml octu balsamicznego - 200 g rodzynek sułtańskich - 170 g majonezu - 100 g miodu naturalnego, płynnego - sól i świeżo mielony pieprz do smaku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja propozycja to aromatyczna, chrupiąca chińska kapusta pak choi. Doskonała do obiadu jako dodatek a także jako samodzielne danie tak jak ja je zajadałam. Mała chińska kapusta jest niedoceniana w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podobno jedzenie kapusty kiszonej w okresie zimowym jest znakomitym sposobem na uniknięcie paskudnych wirusów. Zawiera mnóstwo witaminy C i dużo naturalnych przeciwutleniaczy. Mnie do tego nie trzeba Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Trochę dziwne połączenie..kapusta, jabłko, pomarańcze , ocet, olej i miód..ale warto spróbować. kawałek czerwonej kapusty kawałek białej kapusty 1 jabłko 1 pomarańcza sok z 1 pomarańczy skórka otarta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli zostanie nam czerwona kapusta np. po przygotowaniusurówki, warto przygotować z niej bardzo smaczną, zasmażaną wersję: lekko słodką ale jednocześnie pikantną. Miód i żurawina świetnie kontrastują Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kapustę kiszoną (prawdziwą kiszoną! ;). Pokroiłam ją na mniejsze kawałki... ... i przesmażyłam na oleju z miodem i kminkiem, dodając odrobię soku z cytryny, soli i pieprzu. Dorsz po godzinie był Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Słynne angielskie kiełbaski. Przez większość Polaków znienawidzone, ale myślę, że niesłusznie. Wystarczy spróbować tych z troszkę wyższej półki, by przekonać się, że są nie tylko zjadliwe, ale i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo odpowiada mi smak wigilijnych potraw. Lubię ryby, kiszoną kapustę, bardzo lubię grzyby, do tego jeszcze barszcz, słodkości z makiem i serem - jak dla mnie cudowne zestawienie :) Kilka dni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sok z cytryny i miód dokładnie mieszamy aby wszystkie składniki się dobrze połączyły;) Cebulę kroimy w grubą kostkę, marchewkę obieramy i ocieramy na tarce o grubych oczkach. W garnku rozgrzewamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kapusta zajmuje czołowe miejsce wśród najbardziej cenionych środków medycyny ludowej. Ze swych niezwykłych właściwości leczniczych znana jest od ponad 4.000 lat. W starożytnym Rzymie kapustę uważano Zobacz więcej
{{headerMessage}}
idealnie do słodkiej wersji. Nadzienie też jest ekstra. Kwaskowatość kapusty przełamana słodkością, jabłka, żurawiny i miodu. Bardzo przyjemne uczczenie zdrowego dnia! Smakowitości! Bezglutenowa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, świąteczne i utrzymane w duchu diety paleo :) Biała kiełbasa, znana na święta raczej jako dodatek do żurku niż główne danie, u mnie wystąpi jako prima sort i pełen smaku pełno prawny posiłek Zobacz więcej