Przepis na kapusta z suszonymi grzybami

Dziś będzie bez wstępu bo narzekać na zimę i ok. 40 cm śniegu zalegającego na moim podwórku już nawet nie mam ochoty. Za to będzie tradycyjnie. Łazanki z kapustą i grzybami w wielu domach są potrawą Zobacz więcej
Kapusta z grzybami i suszoną śliwką to jedna z tych potraw, bez których nie wyobrażam sobie Świąt. Wigilijna postna kapusta smakuje wyśmienicie nie tylko 24 grudnia - w kolejnych dniach jest świetnym Zobacz więcej
Pierogi z kapustą, suszonymi grzybami i żurawiną Podobno idealne pierogi to takie, w których farsz prześwituje przez ciasto. Korzystałyśmy z różnych rad (m.in. podpatrzonych u Magdy Gessler), by to Zobacz więcej
Święta bez kapusty z grzybami to nie święta, więc i u mnie nie mogło jej zabraknąć ;) Potrzebne składniki: Liść laurowy, cebula, kostka rosołowa i woda lub bulion, suszone grzyby, najlepiej Zobacz więcej
Nie wyobrażam sobie nadchodzących świąt bez kapusty kiszonej z suszonymi grzybami, robię ją tylko raz w roku. Zapach roznosi się po całym domu! Dzisiaj przygotowałam kapustę także na farsz do pierogów Zobacz więcej
Pierogi z kapustą, grzybami i suszoną śliwką Pierogi z kapustą i grzybami to jedna z potraw, która w Wigilię pojawi się na wielu polskich stołach. Proponuję Wam trochę odmienioną formę farszu na Zobacz więcej
kapusta z suszonymi grzybami W bardzo wielu domach nawieczerzywigilijnejzagościkapusta zgrzybami.Tak będzie również i u mnie, dlatego dziś pragnępodzielić się swoim przepisem na to danie. Potrawa Zobacz więcej
Wigilijne pierogi z kapustą i suszonymi grzybami Robienie wigilijnych pierogów jest bardzo kojące. W domu chaos, a człowiek może sobie spokojnie stanąć i zastanowić się nad wszystkim co nas otacza, Zobacz więcej
Łazanki to popularna polska potrawa, którą lubię przyrządzać nietradycyjnie Zamiast polskich grzybów używam chińskich, zamiast typowego makaronu łazankowego w kształcie rombu używam tego, który mam Zobacz więcej
To chyba jedno z najprostszych do wykonania wigilijnych dań, z którym poradzi sobie nawet początkująca gospodyni. I choć przysłowiowy groch z kapustą wiele osób przeraża, ten na talerzu może tylko Zobacz więcej
Składniki makaron łazanki lub inny, 1 opak (około 250-300g) kapusta kiszona, 600g grzyby suszone, 2 garście boczek surowy, 200g masło, 50g sól, pierprz Przygotowanie Suszone grzyby zalewamy wodą i Zobacz więcej
Bardzo pyszna i ciągle niedoceniana kapusta włoska króluje w tym daniu. Zapraszam serdecznie. Składniki: 1/2 główki kapusty włoskiej 100 g suszonych grzybów 50 g rodzynek szczypta cynamonu szczypta Zobacz więcej
Krokiet to potrawa, która składa się z zapiekanego naleśnika z farszem. Farszem może być kapusta kiszona lub słodka z grzybami suszonymi, pieczarkami, warzywny farsz mięsny, mięsno-grzybowy czy Zobacz więcej
W mojej rodzinnie nigdy takiej kapusty nie przygotowywano. W rodzinie męża każdej wigilii pojawiała się na stole. Mnie jednak nie przypadła do gustu, dlatego też nigdy nie było jej w moim menu Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: 50 dag kapusty kiszonej, średnia cebula, 1/3 jabłka, łyżka masła, sól, pieprz, Zobacz więcej
Tak przygotowana kapusta z grzybami i suszonymi śliwkami to typowe wigilijne smaki. Możemy ją podać jako osobne danie, albo może posłużyć nam jako farsz do pierogów lub kapuśniaczków. Ja na pewno Zobacz więcej
Bardzo lubię łazanki ale te najbardziej, mam do nich ogromna słabość, często przyrządzam je na wigilię lub na postne piątki. Najlepiej smakują na następny dzień, są bardziej aromatyczne. Składniki: 1 Zobacz więcej
« Kurczak w leśnym sosie Tarta z kiszoną kapustą i suszonymi grzybami Ostatnio mam fazę na suszone grzyby a doskonałym sposobem na nie jest ta oto tarta. Są tu smaki wigilijne więc przypadnie ona do Zobacz więcej
Skład: na farsz: 700g kapusty kiszonej 150-200g grzybów suszonych 1 duża cebula sól, pieprz 2 łyżki oleju na ciasto: 600g maki ciepła woda szczypta soli Przygotowanie: Grzybki namaczam w letniej Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam dziczyznę i muszę przyznać, że jest naprawdę smaczna. Mięso z dziczyzny podobnie jak wołowina wymaga dłuższego czasu duszenia. Do podlewania roladek można używać rosołu, który Zobacz więcej