Przepis na kapusta zaparzana

Nie ma to jak swojska kapusta kiszona, pachnąca koprem... Doskonała na surówkę, bigos, farsz, kapuśniak... możliwości wiele;) Zachęcam do kiszenia, jak raz spróbujecie, sklepowej nie tkniecie :)) 10 Zobacz więcej
Surówka to dla mnie nieodłączny element obiadu. Przygotowuję ją ze swojskiej kapusty kiszonej na dwa sposoby: surową z pestkami (przepis tu - klik) lub właśnie taką zaparzaną. Obie są pyszne i bardzo Zobacz więcej
Surówka z czerwonej kapusty to moja ulubiona surówka z dzieciństwa. I nadal nią pozostała ;) . Surówka z modrej kapusty Składniki: główka czerwonej kapusty sól do smaku ok. 3 łyżki majonezu ok. 3 Zobacz więcej
Pierogi z farszem z kiszonej kapusty i suszonych grzybów w wersji bezglutenowej. Ciasto na pierogi zrobione jest z ciasta zaparzanego, kukurydzianego. Ma ładny, żółty kolor i jak na ciasto Zobacz więcej
Pierogi z farszem z kiszonej kapusty i suszonych grzybów w wersji bezglutenowej. Ciasto na pierogi zrobione jest z ciasta zaparzanego, kukurydzianego. Ma ładny, żółty koloru i jak na ciasto Zobacz więcej
Sezon na młodą kapustę trwa. Zajadamy się pyszną surówką coleslaw, duszoną, zasmażaną. W ostatni weekend nie mogliśmy sobie odmówić i objadaliśmy się pysznymi gołąbkami. Robią się szybko, młoda Zobacz więcej
W miłosnym uścisku czerwonej kapusty... jabłuszko Kapusta wywodzi się od dzikiej kapusty rosnącej w południowej i południowo-zachodniej Europie. Nasza jadalna kapusta jest wynikiem krzyżowania się, Zobacz więcej
Jako zwolenniczka zdrowego odżywania od jakiegoś czasu używam do gotowania naczyń firmy Dalimano Do przygotowania kapuśniaka potrzebujemy następujących składników 1 duża młoda kapusta 700 dag piersi z Zobacz więcej
Kotlety z kaszą i białą kapustą 1 kg mielonego mięsa wieprzowego, 100 g kaszy jęczmiennej perłowej, 2 szklanki poszatkowanej białej kapusty, 2 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku, 2 łyżeczki ziół Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyczne danie z naszego świątecznego stołu, choć uwielbiamy zjadać je również bez specjalnej okazji : ) Zaparzane ciasto na pierogi, wykorzystujące wrzątekzamiast Zobacz więcej
Nie wyobrażam sobie niedzielnego obiadu bez dodatków do mięs i ziemniaków. Ostatnio na moim stole królują buraczki. Jednak przychodzi też czas, że mam ochotę na coś lekkiego. Wtedy przygotowuję Zobacz więcej
Bardzo nietypowe naleśniki z pysznym farszem ,mocno sycące,mają nietypową panierkę,bo są smażone w jajku.Brzmi ciekawie,to je zróbcie. Ciasto: *************** 1 szkl.mleka 2 jajka 1 szkl.wody 1.5 Zobacz więcej
Dziś ma dla Was przepis, który tak naprawdę jest dwoma przepisami, poniewaz to wy zdecydujecie, która wersję wolicie: pieczarkowa czy z kapustą. Za kazdym razem bedzie proszto, pysznie i szybko. Takie Zobacz więcej
Zabawę z pierogami zaczynamy od zagniecenia ciasta. Będzie to tzw. ciasto zaparzane. Do miski wsypujemy 30 dag mąki pszennej. Następnie zalewamy ją połową szklanki wrzątku. Całość mieszamy widelcem, Zobacz więcej
Składniki na ok. 20 gołąbków: 1 duża główka kapusty 2 piersi z kurczaka 3 woreczki ryżu duża cebula marchewka 2 łyżki margaryny oregano, majeranek,curry, tymianek, liść laurowy,ziele angielskie Zobacz więcej
Pierogi którymi zrobicie wrażenie na babci, mamie a nawet teściowej :) Idealnie mięciutkie ciasto, wyrazisty, aromatyczny farsz grzybowy z kapustą. Smakują zarówno z wody jak i odsmażane, a ja wprost Zobacz więcej
bocado
bocado Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wkuchnibezdubli.blox.pl
Sałatka z młodej kapusty

Sałatka z młodej kapusty 166

Czyli co poza szaszłykami słychać (czytaj: się je) w Karwowie? Bo do szaszłyków coś być musi. I do picia i do zagryzienia mięsiwa. Do picia? Domowe wino, z przyogrodowych winorośli z dodatkiem bzu, Zobacz więcej
Ostatnio miałam ochotę na gołąbki, ale jednak było mi szkoda czasu na podsmażenie i duszenie mięsa z kapustą. Dlatego też postanowiłam przygotować gołąbki pieczone w piekarniku. Mięso zawinęłam w Zobacz więcej
Idealny dodatek do obiadu, który na naszym rodzinnym stole króluje od lat. :) Składniki: główka czerwonej kapusty 2 jabłka (kwaśne) 1 łyżka octu jabłkowego (można zastąpić cytryną) 2 łyżki oleju Zobacz więcej