27 listopada 2012 Sałatki Zasmażana czerwona kapusta Czerwona kapusta zasmażana idealnie pasuje do klusek i roladek Składniki: 1 mała kapusta 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz ocet winny
Zobacz więcej
Po gołąbkach zostały małe sparzone główki kapusty. Oczywiście musiałam coś z nimi zrobić. Miałam do wyboru dwie potrawy, jakie przyszły mi do gfłowy. Wybrałam tą, której dotąd nie robiłam - zasmażaną
Zobacz więcej
Kto nie lubi schabowego z kapustą zasmażaną? Ostatnio jak napadła mnie na nią ochota zrobiliśmy pełny gar i zajadałam się nią przez kilka kolejnych dni. W sumie robi się ją bardzo prosto, jedynie
Zobacz więcej
Dziś zasmażana kapusta w pierwszym wydaniu - z białej kapusty. Składniki: 450g poszatkowanej białej kapusty 1 cebula 1 łyżka masła 1/2 jabłka 1/4 łyżeczki kminku (można dać więcej jeśli ktoś lubi
Zobacz więcej
Kapusta zasmażana z kiszonej kapusty, to doskonały dodatek do wielu potraw, ale szczególnie dobre zestawienie tworzy z kotletem schabowym. Obejrzyj film z przygotowania kapusty zasmażanej i przekonaj
Zobacz więcej
Nie sądziłam, że zasmażana kapusta z jabłkiem i cebulką okaże się tak smacznym dodatkiem do obiadu. Przepis mile mnie zaskoczył, domowników także. Zasmażana kapusta najlepiej smakuje na ciepło.
Zobacz więcej
Kapusta zasmażana z kiszonej kapusty, to doskonały dodatek do wielu potraw, ale szczególnie dobre zestawienie tworzy z kotletem schabowym. Obejrzyj film z przygotowania kapusty zasmażanej i przekonaj
Zobacz więcej
Kapusta zasmażana Kapusta zasmażana to tradycyjny dodatek do wielu dań. Można zasmażać kapustę świeżą i kiszoną. Ja miałam młodą, zwykłą kapustę, która wyszła wspaniale. Nie zapomnijcie o odrobinie
Zobacz więcej
Wszędzie można znaleźć przepisy na kapustę zasmażaną, ale młodą. Spokojnie, z innej też da się zrobić fantastyczny dodatek do obiadu. Jakież było moje zdziwienie, kiedy przy okazji posilania się w
Zobacz więcej
kapusta włoska zasmażana składniki: przepis własny 1 mała główka włoskiej kapusty 1 cebula (u mnie czosnkowa) plaster czerwonej papryki szczypta cukru 5 dag masła 2 łyżki skwarek (można
Zobacz więcej
Kapusta zasmażana Kiszona kapusta zasmażana... Pyszny dodatek do tradycyjnego kotleta schabowego. Smakowite danie główne w duecie z ziemniakami. Lekko kwaśna i aksamitna, polska specjalność. Komu
Zobacz więcej
Ciupka z grochem jest to wielkopolska nazwa kapusty z grochem. Przyrządza się ją z kiszonej kapusty, łuskanego grochu i zasmażki. Pomimo, że to potrawa wielkopolska to chyba większość ją zna,
Zobacz więcej
Dobrej kapusty zasmażanej nigdy dość. Proponuję przepis na zasmażaną kiszoną kapustę z dodatkiem wędzonego boczku. Przystawka w tej postaci będzie wspaniałym uzupełnieniem obiadu na który podacie
Zobacz więcej
« Ciasto czekoladowe ze ... Zupa klopsowa - tradycje ... » Kapusta zasmażana To nie jest przepis na klasyczną kapustę zasmażaną. To moja zimowa wersja czyli kapusta zasmażana z porem i imbirem.
Zobacz więcej
Coraz chłodniejsze poranki dają nam do zrozumienia, że jesień tuż tuż. Wiadomo złota polska jesień może być cudowna, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że czas letnich suróweczek
Zobacz więcej
Dziś mój ulubiony dodatek do drugiego dania który zawsze zamawiam w górach, tam kapusta zasmażana smakuje najlepiej. Kapusta zasmażana Składniki: - 500 g kapusty kiszonej - 150 g boczku wędzonego - 1
Zobacz więcej
Kapusta zasmażana podobnie jak kapusta czerwona zasmażana jest doskonałym uzupełnieniem przede wszystkim dań mięsnych. Delikatny smak, obłędny aromat i prostota przygotowania sprawiają, że z łatwością
Zobacz więcej
Kapusta czerwona zasmażana to według mnie idealny dodatek do mięs lub smażonych ryb. Świetnie sprawdza się w roli tradycyjnego obiadu, np. w towarzystwie poczciwego schabowego z ziemniaczkami lub
Zobacz więcej
Składniki: - 1 cebula - 1 mała główka włoskiej kapusty - szczypta cukru - 5 dag masła - 1 czubata łyżka mąki pszennej - sól i pieprz - 2 łyżki octu - garść posiekanego koperku Sposób przygotowania: 1.
Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Kapusta biała zasmażana 1/2 główki białej kapusty 1 cebula 1 kwaskowate jabłko 1 łyżka mąki 4 łyżki oleju (do podsmażenia cebuli i do zasmażki) 1/2 łyżeczki kminku 1/2
Zobacz więcej