kapusty, buraków, pomidorów marchwi

Co możemy zjeść w czerwcu: Warzywa bób, boćwina, cebula dymka, groszek zielony, kalafior, kalarepa, kapusta biała, ogórek, pomidor, por, rabarbar, rzodkiewka, sałata, szczaw, szpinak, szparagi Owoce Zobacz więcej
składniki (na 2 l. wody): 2 duże buraki udko z kurczaka marchewka 3 łyżki fasoli z puszki trochę kapusty pekińskiej liść laurowy ziele angielskie pieprz ziarnisty pół korzenia pietruszki i natka do Zobacz więcej
Na początek jesieni i nie tylko :) Składniki: - marchew - pietruszka - por, seler - cebula, kawałek kapusty - 2 buraki - 4 ziemniaki - 15 dkg fasoli - szklanka przecieru z pomidorów - szklanka Zobacz więcej
Lista sezonowych warzyw i owoc, których warto szukać w pobliskim warzywniaku w lipcu: warzywa bakłażan, bób, brokuł, botwinka, cebula dymka, fasola szparagowa, koper włoski, groszek cukrowy, groszek Zobacz więcej
Przepis na surówkę z kiszonej kapusty cieszy się wielkim zainteresowaniem na blogu, dlatego podzielić się z Wami jeszcze jednym patentem na zdrowy dodatek do obiadu. Głównym składnikiem jest domowa Zobacz więcej
- wspaniały smak. Poza tym po raz pierwszy jadłam barszcz z soczewicą. BARSZCZ UKRAIŃSKI Skład: Soczewica zielona Burak suszony Ziemniak suszony Sól Kwas mlekowy Włoszczyzna suszona (marchew, Zobacz więcej
Prawdziwy ukraiński barszcz! w końcu odważyłam się wypróbować tę zaskakującą kombinację smakową. O dziwo dodatek kapusty i papryki wzbogacił smak ale nie był natrętny. Wspaniała, sycąca zupa. Polecam! Zobacz więcej
owoców i warzyw, które warto jeść w tym miesiącu. W kwietniu z owoców nadal jemy gruszki i jabłka. Sezonowe warzywa pozostały niezmienne i są to : brukiew, buraki, cebula, rzodkiewka, sałata, Zobacz więcej
-30 Marchew surowa -30 Marmolada (bez cukru)- 30 Mleko odtłuszczone w proszku - 30 Morele -30 Pomidory- 30 Rzepa -30 Soczewica (sucha) -30 (z puszki -44) Twaróg odtłuszczony -30 Biała fasola Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia pokoleń
Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński 268

1
raz czas 8 sek, obroty 10 Teraz czas na warzywa, marchew obrać, pokroić w drobną kostkę, tak sam pietruszkę, seler, por pokroić drobno, buraki oskrobać i pokroić w cienkie plasterki. Dodajemy warzywa Zobacz więcej
nakładu czasu. W akcji może wziąć udział każdy przepis opatrzony zdjęciem. Wpisy bez banera nie będą akceptowane. Do wykorzystania produkty z poniższej listy: Owoce: - 1 banan dziennie - jabłka Zobacz więcej
Codziennie korzystam z warzyw i owoców, tych najbardziej popularnych, lokalnych. Marchew, burak, kapusta, ziemniaki, cebula, kiszone ogórki... Jabłka, gruszki, suszone śliwki i orzechy... Pomidorów Zobacz więcej
maliny: Do tego pomidory prosto z krzaka: Olbrzymie cukinie: Apetyczne głowy kapusty: Zdecydowanie najbardziej popularne były domowej roboty ogórki małosolne i kalarepa. Nakryłam dzieciuchy Zobacz więcej
miesiąca życia. marchew ziemniak dynia pietruszka seler brokuł kalafior groszek zielony kapusta (biała, czerwona, włoska) brukselka kukurydza fasolka szparagowa kabaczek cukinia patison soczewica Zobacz więcej
esencjonalny rosół, biorę litr wywaru i rozcieńczam go wodą) 5 średnich buraków 5 średnich ziemniaków 1 duża marchew ćwiartka kapusty włoskiej (może być też biała) szklanka zielonej fasolki Zobacz więcej
To kolejny przepis gdzie sprzątając kuchnię zbiera się wszystko co jest w kawałkach i niepotrzebne a zarazem stanowi szybki obiad czy kolację. Mieszanina warzyw: cykoria, sałata rzymska, marchew, Zobacz więcej
dokładnie ich smak choć było tak dawno. Sałatka coleslaw ma taki kolor z powodu dodatku surowego buraka. Oprócz niego są jeszcze: młoda kapusta, marchew, kalarepka i dymka. całość spaja dowolny Zobacz więcej