karczek duszony

precelia
precelia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wyspasmaku.blog.pl
Karczek duszony

Karczek duszony 1097

2
Pyszny karczek duszony :) w ten sam sposób można zrobić schab czy szynkę. Składniki: 1kg karczku sól pieprz papryka słodka papryka ostra kminek 3 ząbki czosnku 1 cebula olej Technika wykonania: Zobacz więcej
Ania Hosz
Ania Hosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Galantyna.pl
Duszony karczek

Duszony karczek 1832

2
Udusiłam „dziada”… tak mnie denerwował, denerwował, że nie zdzierżyłam i go udusiłam…. miałam co prawda inne plany ale ostatnio jestem wybitnie w morderczym nastroju…. wszytko duszę. Powiem szczerze Zobacz więcej
, że znajduje się na talerzu. SKŁADNIKI: 6 płatów (kotletów) z karczku 3 cebule olej sól morska pieprz kolorowy sos sojowy 3 kulki ziela angielskiego 1 mały listek laurowy A jak to zrobić: Mięso Zobacz więcej
Nie wygląda obłędnie, ale jest pyszny. Karczek bardzo delikatny, rozpływa się w ustach i ta pyszna słodkawa uduszona cebulka. Składniki: 6 plastrów karkówki 4 duże cebule 2 jajka mąka 3/4 szkl wody Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Karczek duszony z cebulą

Karczek duszony z cebulą 2770

1
Karczek duszony z dużą ilością cebulki, to jeden z naszych ulubionych, tradycyjnych obiadów, na który nie muszę nikogo dwa razy zapraszać. Takie soczyste, rozpływające się w ustach mięso, zjedzone Zobacz więcej
Karczek duszony – przepis przepyszny Karczek duszony, to odmiana po karczku z patelni, karczku z grilla. A ta odmiana wpadła mi do głowy któregoś dnia rano, gdy zobaczyłam że rozmroziłam nie to mięso Zobacz więcej
Herbata to nie tylko aromatyczny, ciepły napój. Można ją wykorzystać na wiele sposobów w naszej kuchni. Można przygotować z niej pyszny deser lub wyśmienity sos do rozpływającego się w ustach mięsa. Zobacz więcej
W końcu pora na mięso. Zwykle karczek podaje się z cebulą, ale skoro ja jej nie jadam musiałam znaleźć jakiś zamiennik. Padło na paprykę. Jest kolorowa i bardzo smaczna. Dzięki temu niezbyt ciekawy i Zobacz więcej
sztuk jest jasnoróżowe. Konserwujemy mięso wieprzowe przez solenie i peklowanie. Więcej na temat wieprzowiny, znajdziecie w tym linku. Serdecznie zapraszam Zapraszam na stronę :KLIK Karczek duszony Zobacz więcej
To mięso dusi sie długo- wiadomo w kwaśnym tak trzeba, ale smak jest tak nie powtarzalny, że nie da sie go przyśpieszyć- i nie warto. Większość mięs przygotowuję w szybkowarze, ale to danie robię w Zobacz więcej
Jest to moja autorska wersja maczanki, czyli mięska w niezawiesistym sosie, którym można nasączyć pajdę chleba. Receptur na tego typu dania jest wiele, jedni pieką mięso w całości inni duszą w Zobacz więcej
Zapraszam na pyszny karczek duszony w korzennym piwie z dużą ilością cebuli. Pyszne danie jednogarnkowe, które praktycznie robi się samo. Smak i zapach nie do opowiedzenia, trzeba tego spróbowć. Zobacz więcej
Pyszne kotlety z karczku duszone w musztardzie i cebuli. Możemy je podawać i na zimno do chleba i na gorąco do obiadu. SKŁADNIKI : 1 kg karczku, pokrojony na kotlety Zobacz więcej
Stragany na rynku, jak również sklepowe półki uginają się teraz od dorodnych, ciężkich główek kapusty. Aż proszą się, żeby wskoczyć do garnka :) Ponieważ z poprzedniego dnia zostało mi trochę Zobacz więcej
Karczek w sosie własnym to klasyka jesiennych, niedzielnych obiadów – takich babcinych, niezbyt trendy, ale z rozrzewnieniem wspominanych jako smak dzieciństwa. Zapach mięsa duszonego w dużej ilości Zobacz więcej
Mięsa duszone, a wcześniej odpowiednio długo marynowane mają niezwykły smak. Są kruche, aromatyczne i rozpływające się w ustach. Taki właśnie jest ten karczek. Dzięki marynowaniu nabiera fajnego, Zobacz więcej
Nigdy nie przepadałam za karczkiem z grilla, który wydawał mi się nieco zbyt "żylasty", a czasem wręcz podeszwowaty. Moje podejście do tego mięsa zmieniło się jednak po tym, gdy zaczęłam przyrządzać Zobacz więcej
, który pobudza wydzielanie insuliny. Dlaczego w takim razie dodajemy go tak mało? Otóż dlatego, że liść laurowy w nadmiernych ilościach powoduje halucynacje :) A teraz zapraszam do gotowania! Zobacz więcej
Jagnięcy karczek pokrojony w kotlety i wolno duszony do całkowitej miękkości aż kostki wręcz odpadają od mięska, to jest po prostu rarytas. Niech nie kręci nosek ten kto mówi, że baranina jest beee. Zobacz więcej
Wychodzę z założenia, że jeżeli coś jest bardzo dobre to należy to powtarzać jak najczęściej. Zawsze staram się również dzielić z Wami moimi odkryciami kulinarnymi nawet jeśli oznacza to powielanie Zobacz więcej