karczek duszony z cebulka

Nie wygląda obłędnie, ale jest pyszny. Karczek bardzo delikatny, rozpływa się w ustach i ta pyszna słodkawa uduszona cebulka. Składniki: 6 plastrów karkówki 4 duże cebule 2 jajka mąka 3/4 szkl wody Zobacz więcej
, że znajduje się na talerzu. SKŁADNIKI: 6 płatów (kotletów) z karczku 3 cebule olej sól morska pieprz kolorowy sos sojowy 3 kulki ziela angielskiego 1 mały listek laurowy A jak to zrobić: Mięso Zobacz więcej
Składniki 4 plastry karczku 1 duża cebula 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki 2 łyżeczki musztardy (u mnie delikatesowa) sól i pieprz olej do smażenia 1 bulionetka knorr do duszonych mięs Wykonanie Zobacz więcej
ok 1 szklankę bulionu. Można zagęścić. Mięso smażyć z obu stron. W przypadku mojego karczku najpierw dusiłam pod przykryciem ok.5 min. z każdej stron. Gotowe mięso polać przygotowanym sosem Zobacz więcej
Dziś obiad jednodaniowy. Parzybroda, ciapkapusta to nazwy gotowanej kapusty z dodatkiem pogniecionych ziemniaków. Dziś opiszę jak robiła to moja Babcia, czyli ze starego notatnika. Taką kapustę Zobacz więcej
, mięta Cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce oliwy. Pod koniec dodać przeciśnięte ząbki czosnku. Pomidory z puszki odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do do cebulki i dusić, aż się Zobacz więcej
Bardzo dawno nie robiłam tak zwanego ” schabowego”. Ale dziś, jak zobaczyłam w sklepie takie mięsko jak lubię, to nie potrafiłam sobie odmówić. Według mnie najlepsze kotleciki są trochę przerośnięte, Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Karczek duszony z cebulą

Karczek duszony z cebulą 2776

1
Karczek duszony z dużą ilością cebulki, to jeden z naszych ulubionych, tradycyjnych obiadów, na który nie muszę nikogo dwa razy zapraszać. Takie soczyste, rozpływające się w ustach mięso, zjedzone Zobacz więcej
zamarynowania na godzinę lub najlepiej na noc. Następnie wiążemy grubą nitką lub wkładamy do specjalnej siatki masarskiej, pieczemy w 180 st. około godziny. Pęcak zalewamy dużą ilością wody, gotujemy Zobacz więcej
szybki obiad. taki akurat do zrobienia po pracy, bo smakuje najlepiej świeżo przygotowany. ważne: dla mięsożerców :) dla mnie, montiniakowo się odżywiającej ostatnimi czasy, pychota. dla mojego męża, Zobacz więcej
zrobiony, a zawsze będzie odtwarzany. Proporcje na 1 dużą keksówkę lub 2 małe. 0,5 kg mięsa wieprzowego (łopatka, karczek) 0,5 kg podgardla surowego 200 g wątróbki drobiowej 2 łyżki smalcu 1 bułka Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Karkówka duszona z cebulą

Karkówka duszona z cebulą 2048

1
Jeśli zastanawiacie się co podać na obiad, albo macie już dosyć mięsa z drobiu, proponuję Wam karkówkę duszoną z cebulką. Jest smaczna, delikatna, wprost rozpływa się w ustach. Zapewniam Was, że jeśli Zobacz więcej
Gołąbki z mięsem i ryżem Składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego (karczek, schab, szynka – bez kości!) 20 dag wędzonego boczku, niezbyt tłustego 0,5 lub 1 cebula 2 szklanki ryżu 3 szklanki wody główka Zobacz więcej
Takie mięsko lubię najbardziej:) Nie dość, że karczek sam w sobie jest pyszny to jeszcze do tego cebulka:) Niebo w gębie:) Nie jest suchy, delikatnie poprzerastany i szybki w przygotowaniu. Takie Zobacz więcej
do podsmażonej cebulki. Jak parówki się trochę podsmażą, wlać ketchup, dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki i dusić 5 minut na małym ogniu, pod przykryciem. Podawać z pieczywem. Jak dostosować Zobacz więcej
jantar92
jantar92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Napiecyku
Pasztet domowy

Pasztet domowy 619

0
Ten pasztet to smaczny zamiennik za wszystkie kupne pasztety i wędliny. Robię go z łopatki wieprzowej ale można użyć także karczku. Przygotowuję w trzech etapach, duszenie lub gotowanie mięsa, Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Pieczeń wieprzowa na dziko

Pieczeń wieprzowa na dziko 376

0
. Mięso wkładam do zalewy ( ma być przykryte) i odstawiam do lodówki lub w inne chłodne miejsce na minimum 2 dni. Mięso wyjmuję, osączam i oprószam mąką. Obsmażam ze wszystkich stron na gorącym oleju. Zobacz więcej
Dzisiaj na obiad niecodzienne danie. Przepis znalazłam dawno temu w jakiejś gazetce. Wycięłam, włożyłam do zeszytu i tak doczekał się realizacji. Trochę obawiałam się połączenia mięsa z figami. Nie Zobacz więcej
Bitki jak to bitki, zawsze wyglądają tak samo. Różnorodność smaku zawdzięczają sosom w których są duszone i podawane. Wystarczy dodać, wziąć czy zmienić minimum jeden składnik, a wychodzi nam inne Zobacz więcej
1 świeża czerwona papryka 2 spore pomidory 1 puszka kukurydzy konserwowej ok. 20 dag żółtego sera (ja daję goudę, ładnie się "topi" na mięsku) ok. 40 dag piersi z kurczaka lub karczku 1 czubata Zobacz więcej