karczek gotowany 5 minut

by Witold Wildner | | Pieczone gołąbki z czerwonej kapusty ... Składniki: - 1 średniej wielkości czerwona kapusta - mięso mielone z karczku - ryż - sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,czosnek Zobacz więcej
czosnkiem, solą i pieprzem. Układamy bułki na aluminiowej tacce, owijamy je szczelnie folią aluminiową i grillujemy 10-15 minut. Pomidory i paprykę kroimy w kostkę, a cebulkę w piórka. Doprawiamy Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Gulasz po węgiersku

Gulasz po węgiersku 428

0
Pikantny, rozgrzewający, syty, idealny na zbliżające się do nas wielkimi krokami chłody, pyszny gulasz wołowy po węgiersku. Paluszki lizać! Składniki: 1kg mięsa wołowego ( u mnie karczek) 2 cebule 3 Zobacz więcej
karczku duża cebula, mały słoiczek przecieru pomidorowego olej pieprz ziołowy sól pieprz majeranek łyżeczka mielonej papryki ok 2łyżkimąki pszennejMięsa kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju z Zobacz więcej
i odstaw na 30-50 minut. Rozwałkuj cienko ciasto. Za pomocą szklanki wytnij kółka, na środku ułóż farsz i zalep pierożki. Gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut. Składniki nadzienie : 400g karczku bez Zobacz więcej
przykryciem. Pod koniec duszenia wlewamy wino-można zrezygnować. Sos: Grzyby oczyszczamy,myjemy,duże kroimy na mniejsze kawałki,małe zostawiamy w całości. Cebulę obieramy siekamy.Przesmażamy wszystko Zobacz więcej
i pęczaku wyszła oto ta pyszna zupa. Krupnik z młodymi warzywami i kaszą pęczak SKŁADNIKI: 500 g karczku 2-3 ziemniaki 1 pietruszka 2 marchewki koperek pietruszka sól,pieprz 5 łyżek kaszy pęczak 1 Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Kluski śląskie z mięsem

Kluski śląskie z mięsem 135

0
podsmażoną cebulę, sól, pieprz, majeranek, jajko oraz bułkę tartą. Połącz składniki dokładnie. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto podziel na części. Na dłoni uformuj niewielki Zobacz więcej
Składniki: 0,8 kg mięsa wieprzowego, karczek lub łopatka 0,4 kg mięsa wołowego, np pręga 0,5 kg wątróbki drobiowej 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera, 2 cebule 2 szklanki suszonych grzybów 5 Zobacz więcej
, przykryj ściereczką i odstaw na 30-50 minut. Rozwałkuj cienko ciasto. Za pomocą szklanki wytnij kółka, na środku ułóż farsz i zalep pierożki. Gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut. Składniki Zobacz więcej
Składniki: ok. kg karczku 3 ząbki czosnku 1-2 łyżki majeranku 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka pieprzu cayenne sól, pieprz Marynata: 3 szkl. wody 3 łyżki sody 4 ziarenka ziela angielskiego 1 Zobacz więcej
Karmelkowo
Karmelkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karmelkowo
Gołąbki

Gołąbki 148

0
(wyciętą stroną do dołu), gotować przez około 10 minut na małym ogniu.Wyjąć kapustę z wrzątku, ostudzić. Rozebrać kapustę z liści, odciąć delikatnie zgrubienia z każdego liścia. Mięso włożyć do miski Zobacz więcej
około 3-5 minut. Odcedzamy, studzimy. Na połówkę cykorii kładziemy plaster sera, przykrywamy drugą połówką cykorii, zawijamy całość w plaster szynki parmeńskiej i spinamy wykałaczką. Roladki Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 5 plastrów karkówki, 3 mniejsze marchewki, 2 większe cebule, około 600 ml Zobacz więcej
oleju. Smażymy na nim cebule i płatki czosnku. Po około 5 minutach dodajemy paprykę czerwoną i chili, a po kolejnych 5 minutach mięso. Smażymy je na wolnym ogniu 20 minut. Następnie dodajemy fasolkę Zobacz więcej
W standardowym scenariuszu, sos chrzanowy zwykle kojarzy się z mięsem wołowym gotowanym w rosole. Przynajmniej u mnie w domu, tak się to zwykle jadało. Pomyślałem jednak, że ostry, kwaskowy smak tego Zobacz więcej
pomidory (obrane ze skórki i pokrojone drobno) 300 g mielonego mięsa wołowego (u mnie karczek) 1 woreczek ryżu długoziarnistego (gotowanego z odrobiną colorantu) 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżki Zobacz więcej
- mięso ma mieć grubość ok. 1 , 5 - 2 cm. Z obu stron oprószyłam karczek solą i czarnym pieprzem, odłożyłam na chwilę. 2 duże cebule obrałam, pokroiłam w pół plasterki. Na patelni rozgrzałam masło, Zobacz więcej
kopułą. Grilllowany był w środku przez ok 60 minut, co jakiś czas je przewracając i polewając piwem. Potem został na 5 minut żeby odpoczęło, po przekrojeniu był soczysty z mnóstwem wylewającego się Zobacz więcej
cukru i cynamonem. Kalafior podzieliłam na małe różyczki a zieloną fasolkę pokroiłam na 3-4 centymetrowe kawałki. Wszystkie warzywa włożyłam do gorącego wywaru, gotowałam 5-6 minut. Powstała pyszna, Zobacz więcej