karczek grzyby gulasz

kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 12476

Uwielbiam w tej postaci grzyby wszelakie. To chyba jedyny przeze mnie przyswajalny w 100% sposób ich spożywania. Może dlatego że nie czuć tak wyraźnie ich smaku No co, nie każdy lubi grzyby. Przepis Zobacz więcej
Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
Gulasz z grzybami

Gulasz z grzybami 54

Przygotowanie: 15 minut Czas marynowania: 30 minut Czas gotowania: 3 godziny Składniki na 2 porcje – każda porcja około 973 kalorie 400g wołowiny (u mnie karkówka) 1 cebula 2 ząbki czosnku 15g Zobacz więcej
gcichowski
gcichowski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy babci Gosi
Grzyby

Grzyby 495

Lato było mokre i w lasach pojawiło się dużo grzybów. Lubimy chodzić po lesie i je zbierać. Przynosimy do domu pełne kosze prawdziwków, podgrzybków, maślaków a nawet rydze, które po raz pierwszy Zobacz więcej
Niesamowite a bardzo zwyczajne danie, jak macie dostęp do świeżych grzybów będzie jeszcze lepsze. Można w ostateczności użyć pieczarek ale to już nie to samo. Pachnie obłędnie a smakuje delikatnie. Zobacz więcej
krzys1610
krzys1610 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy i porady kulinarne
Grzyby marynowane.

Grzyby marynowane. 2965

Składniki : 1 kg grzybów ( leśnych lub pieczarek ) 1 łyżka soli 1 l wody Marynata : 4 szklanki ( szklanki 250 ml ) wody 2 czubate łyżki cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka białej gorczycy kilka Zobacz więcej
Dziś na wokandzie gulasz. Kto lubi? kto wspomina mile z dzieciństwa? Przypomniała mi się taka historia mojego pierwszego gulaszu wołowego. Miałam może 12 lat, mama w pracy a zostawiła mi mięso wołowe Zobacz więcej
kobieta przy garach
kobieta przy garach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
domowe gotowanie
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 335

Sezon grzybowy w pełni. Zamrażalka pęka w szwach od grzybów różnej maści, półki spiżarki uginają się pod ciężarem słoiczków, a my … ciągle w lesie:). Coraz trudniej pogodzić obowiązki zawodowe i Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 912

Składniki: grzyby leśne, u mnie drobne podgrzybki sól zalewa na 3 słoiki 250 ml: 1 szklanka wody 1/2 szklanki octu 5dkg cukru 3liście laurowe 3ziela angielskie 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego … Czytaj Zobacz więcej
Składniki : 1 kg grzybów ( kurki, podgrzybki, maślaki, gąski lub innych ) 1 l wody 1 cebula 1 łyżka soli Marynata : 1/2 l wody 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu czarnego ziarnistego 1 Zobacz więcej
anna.swiostek2
anna.swiostek2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepiśnie
Gulasz z indyka z grzybami

Gulasz z indyka z grzybami 189

Za inspirację na to danie dziękuję Mamie mojego Męża - tak mi posmakowała jej propozycja, że sama postanowiłam zrobić coś podobnego i wyszło świetnie. Jest to najszybszy gulasz jaki miałam okazję Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w mojej kuchni
Sos z kurek-grzyby

Sos z kurek-grzyby 1928

Składniki 300-400 gr. kurek(grzyby) 1 łyżka oliwa 200gr. kremówki szklanka rosołu (warzywny lub na mięsie 2 ziele angielskie Sól i pieprz do smaku 1 liść laurowy 1 cebula koperek zielony Wykonanie Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Grzyby gatunkami. Koźlarz czerwony

Grzyby gatunkami. Koźlarz czerwony 730

Koźlarz, kozak czerwony Leccinum Aurantiacum to piękny przedstawiciel rodzaju koźlarzy. To smaczny grzyb jadalny i bezpieczny bo nie do pomylenia z żadnym gatunkiem grzyba niejadalnego. Najczęściej Zobacz więcej
Izaa
Izaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mniam-mniam
grzyby po kaszubsku…

grzyby po kaszubsku… 1

…za te grzyby zabierałam się już ze 3 lata; zawsze przypominał mi się przepis już po czasie. Dobrze smakują na ciepło jak i na zimno; nadadzą się również do zapiekanek… 1 durszlak ugotowanych Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Grzyby gatunkami. Maślak szary.

Grzyby gatunkami. Maślak szary. 173

Maślak szary Suillus viscidus to mniej znany, niż maślak zwyczajny, przedstawiciel rodzaju maślaków. Jak pozostali krewni ten maślak też jest jadalny. Spotkacie to tylko pod modrzewiami bo mikoryzuje Zobacz więcej
Robert_DPZ
Robert_DPZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dom Pachnący Żywicą
Na grzyby? 2017

Na grzyby? 2017 19

Dom Pachnący Żywicą: Na grzyby? 2017 Dom Pachnący Żywicą DomPachnacyZywica Vlog oraz Blog o tematyce lifestylowej, winnicy, winiarstwie, ogrodzie, piwowarstwie, kulinariach...chyba lepiej zajrzeć na Zobacz więcej
Stek z karczku to jeden z pyszniejszych jaki uwielbiam, smaczny soczysty i łatwy w przygotowaniu. Marynowany w zalewie z miodu, musztardy, oliwy i czosnku smakuje po upieczeniu rewelacyjnie. Do steku Zobacz więcej
Przepyszny klasyczny polski obiad, podczas gotowania nieziemski zapach w domu - gwarantowany :))) Porcja na 4 porządnie głodne osoby. Polecam do nich kaszę lub kluski śląskie (KLIK). około 800 gramów Zobacz więcej
Skład: 1 kg wołowiny np.: z udźca Marynata: 5-6 łyżek sosu sojowego 4-5 łyżek sosu ostrygowego 5-6 kropel oleju sezamowego 1 płaska łyżeczka mielonego imbiru Dodatkowo: 12 grzybów shitake 5 pieczarek Zobacz więcej
Dzisiaj na blogu aromatyczny gulasz wołowy z ciecierzycą. Podałam go z pęczakiem. Składniki: 800 g łopatki wołowej 1 duża cebula kilka ząbków czosnku 1 duża marchew 1 duży korzeń pietruszki 1,5 Zobacz więcej
Kolejna jednogarnkowa propozycja jesienno-zimowej kolacji. Żeliwne kociołki zawieszone nad płonącym ogniskiem przywołują na myśl zimowe klimaty, jednak zapach suszonych podgrzybków, z wydobytego ze Zobacz więcej