karczek peklowany

Urszula111
Urszula111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Proste potrawy
Karczek peklowany i pieczony

Karczek peklowany i pieczony 585

4
{{headerMessage}}
Składniki : mięso - karczek wieprzowy, u mnie około 1,3 kg 3 liście laurowe na 1/2 l wody cała łyżka soli pieprz ziarnisty- 3 ziarnka ziele angielskie - 3 ziarnka 5 ząbków czosnku kawałek selera, cale Zobacz więcej
liliana77
liliana77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne życie
Peklowanie mięsa do wędzenia

Peklowanie mięsa do wędzenia 10860

3
{{headerMessage}}
Już nie długo święta więc przydałała by się dobra wędlina, a najlepsza jest wędzona. Ja peklowałam karczek i szynkę, sama tego nie wędziłam bo zrobił to kolega a mięso wyszło idealne. Peklowanie mięsa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiełbasa myśliwska z jelenia » Baleron wędzony - parzony Baleron wędzony - parzony Składniki: - karczek wieprzowy - peklosól - pieprz ziarno - listek laurowy Karczek natrzeć peklosolą i odłożyć do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sztuk jest jasnoróżowe. Konserwujemy mięso wieprzowe przez solenie i peklowanie. Więcej na temat wieprzowiny, znajdziecie w tym linku. Serdecznie zapraszam Zapraszam na stronę :KLIK Karczek duszony Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przypraw!, coś czego używały nasze Babcie!. Składniki: 1 kg mięsa, łopatka, szynka lub karczek 3 łyżeczki Marynata Szynka Wiejska 3 łyżki oleju 2-3 listki laurowe Sitaka ściągająca Marynatę mieszamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycyjny baleron to wędlina wędzona. Dziś proponuję Wam jego wersję bez wędzenia. Przygotowana w ten sposób wędlina jest równie smaczna, a wymaga od nas nieco mniej pracy i wysiłku. ;) Domowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja domowej wędlinki,tym razem kofitowany karczek,pyszny z chrupiącą skórką ,pachnący i delikatny w środku-polecam,robiłam tak również boczek i był równie wyśmienity Składniki: ok 1 kg Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
(bez tytułu)

(bez tytułu) 922

0
{{headerMessage}}
Coppa stagionata [Włochy] W oryginale to suszony karczek wieprzowy, dojrzewający. Ja na ten wzór zrobiłem karkówkę z dzika. Składniki: - karkówka z dzika lub wieprzowa, - peklosól 17g/kg, - pieprz 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szaszłyczki z karczku Składniki na 6 porcji: 600 g łopatki wieprzowej 150 gpeklowanej słoniny 2 duże cebule 2 czerwone papryki Składniki na marynatę: 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: ________________________ 1 kg schabu 1,2 kg boczku bez skóry do zwinięcia 0,8 kg boczku ze skórą i żeberkami 1 kg karczku 1 kg szynki wieprzowej b/k Marynata : ________________________ 2 duże Zobacz więcej
CytrynowaKuchnia
CytrynowaKuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CytrynowaKuchnia
Wiosenne wędzenie

Wiosenne wędzenie 426

1
{{headerMessage}}
To już ostatni moment żeby pomyśleć o domowej wędlinie na święta Wielkanocne. Jeszcze zdąży się zapeklować. Wędzenie co prawda wymaga czasu i cierpliwości, ale smak domowej wędliny wynagrodzi Zobacz więcej
meggy_f
meggy_f Obserwuj blogaObserwujesz bloga
poradnikmagdy.blogspot.com
Domowe wędzonki

Domowe wędzonki 528

0
{{headerMessage}}
zimnej zalewy mięsa (w naszym przypadku były to kilogramowe kawałki świeżego boczku, schabu bez kości, karczku, szynki) układamy w kamionkowej beczce, zalewamy zimną zalewą i zostawiamy w piwnicy na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Każdy ma swój sposób na przygotowanie pieczeni świątecznej,ja piekłam szynkę wcześniej zapeklowaną,polecam również na pieczeń karczek i łopatkę wieprzową.Peklowane mięso jest bardziej soczyste,miękkie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kto z nas nie lubi kanapeczki z dobrą wędlinką? Ja bardzo często robię sama wędliny. Ulubione mięso daję na parę dni do solanki, późnij piekę lub gotuję i zajadamy. Składniki : - około 2,5 kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skład: ok. 1,5kg karkówki Zalewa do Peklowania: 4 łyżki soli peklowej 4 ząbki czosnku 6 liści laurowych 8 ziaren ziela angielskiego 3l wody 1 łyżka cukru Zalewa do Parzenia: ok.3l wody 6 liści Zobacz więcej
{{headerMessage}}
g do calości -peklo sól do peklowania na sucho 48 godzin 18 g/kg -lub peklowanie na mokro według tabeli Dziadka wersja mniej słona http://www.wedlinydomowe.pl/roboczy/tabelapeklowania.htm Wykonanie: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Boczek A'la Panchetta-to kolejna wędlina suszona która przygotowałam,był już schab(przepis na niego znajdziecieTUTAJ),Robiłam również karczek(przepis znajdziecieTUTAJ) Wszystkie wyszły naprawdę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kassler (Kasseler) to zapeklowana i lekko podwedzana wieprzowina,ktora mozemy upiec,ugotowac usmazyc i podac w towarzystwie kapusty,jarmuzu,brukwi badz kapusty kiszonej.Moga to byc zeberka,schab, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
możemy je podać dzieciom - po prostu wiem co jem :) Solanka peklowa na 1 kilogram karkówki: - 1 litr wody - 4 łyżki soli - 1 łyżka soli peklowej* - 1 łyżka cukru - 2 liście laurowe - 1 ząbek czosnku Zobacz więcej