karczek pieczony w piwie

Danie w stylu ,,coś z niczego", kawał mięsa, kapusta, piwo i kiszony ogórek to moja propozycja na obiad dla wygłodniałego mężczyzny ... :))) Składniki: 5 plastrów karkówki 2 szklanki jasnego piwa 1/2 Zobacz więcej
delikatny, absolutnie nie dominujący posmak piwa. Taką marynatę możecie też przygotować do sznycli wieprzowych, indyka lub szaszłyków z kurczaka. W zasadzie będzie pasować do każdego mięsa pieczonego Zobacz więcej
Udało mi się ostatnio kupić bardzo ładny, chudy kawałek karczku. Lubię przyrządzać go zapiekając w piekarniku. Najczęściej dodaję do niego pieczarki, ale tym razem zmieniłam przepis. Dorzuciłam Zobacz więcej
Kręciołki z boczku -domowe z dipem czosnkowo -koprowym Sezon na grilla już za nami , ale czasem jeszcze złapie smaczek na kawałek boczku lub karczek ..Kręciołki to bardzo prosty sposób na obiad lub Zobacz więcej
Karkówka pieczona w piwie Pieczona karkówka należy do naszych ulubionych mięs. Jest mięciutka i soczysta. Wcześniej zamarynowana wychodzi bardzo aromatyczna i pachnąca. Tak przygotowana i upieczona Zobacz więcej
Przed nami majówka. W sklepach piętrzą się już zapasy węgla do grilla, musztardy i ketchupy stoją pięknie wyeksponowane na półkach. Lodówki zapełniają się gotowymi zestawami na grilla. Jeszcze kilka Zobacz więcej
elwirski
elwirski Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na moim stole
Karkówka w piwie

Karkówka w piwie 387

1
Karkówka w piwie Delikatniejszej pieczonej karkówki jeszcze nie jadłam. Dodanie piwa do karkówki spowoduje, że mięso bardzo skruszeje, stanie się niesamowicie delikatne, rozpływające się w ustach. A Zobacz więcej
Przedstawiłam już Wam Kochani karczek duszony z cebulą. Myślę, że znalazł wielu amatorów. Dzisiaj inna wersja pieczenia karczku. Proponuję wspaniałą pieczeń z delikatnym sosem, którego smak zależy od Zobacz więcej
m.in. takie smakołyki jak: grillowany karczek podlewany piwem w towarzystwie pieczonego jabłka, soczyste polędwiczki w sosie z leśnych grzybów, pieczone golonko w piwie i warzywach, a także pierś z Zobacz więcej
Tarta ze szpinakiem, serem feta i pomidorami Ziemniaczki z tartą bułką i papryką po włosku Tarta z porami, suszonymi morelami i pepperoni Tadżin z kurczaka i kaszą jaglaną w garnku Zobacz więcej
naczynie stawiamy w chłodnym pomieszczeniu, którego temperatura powinna wynosić od 4 do 8 stopni C (czyli w naszych warunkach w lodówce). Trzymamy tak aż 3 tygodnie co kilka dni przewracając. Tak Zobacz więcej
golonka pieczona z chrupiącą skórką (39,50 PLN) i to właśnie danie zamówił Widelec. Nauczony doświadczeniem zpoprzednichwizyt nie zamówił żadnych dodatków. I dobrze, bo golonka podawana jest z Zobacz więcej
, kroimy wzdłuż na połowę, skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny i miodem, doprawiamy solą i pieprzem, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu. 3. Karczek marynowany w ciemnym piwie z przyprawami Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Dania na Wielkanoc

Dania na Wielkanoc 316

1
. Na stole nie może też zabraknąć innych słodkości. U nas zawsze piecze się serniki, makowce czy keksy. Gościom można też zaproponować torty i ciasta przekładane masami. A co na obiad? Najczęściej Zobacz więcej
, kroimy wzdłuż na połowę, skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny i miodem, doprawiamy solą i pieprzem, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu. 3. Karczek marynowany w ciemnym piwie z przyprawami Zobacz więcej
Witajcie :), Temat dość zaniedbany, a wręcz niemal nietknięty. Piwo ciągle kojarzy się z meczem bądź grillem i w wielu wyobrażeniach nie widzimy go jako szlachetny trunek. Tak jak wino już zyskało Zobacz więcej
ewasylwia
ewasylwia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewusiowe smaki
Witajcie po przerwie

Witajcie po przerwie 191

0
w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Brak komentarzy: Prześlij komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) O mnie Ewa Bardzo lubię gotować i piec różne Zobacz więcej
komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) O mnie Krystyna Boner Kuchnia u Krysi Krystyna Boner –Krys. Urodziłam się i pozostałam we Wrocławiu. Tomoje ukochane Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6292

1
WOŁOWINA (Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę www.niam.pl i www.kordas.net.pl) Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA. Najzdrowsza i najsmaczniejsza pochodzi z Kobe Zobacz więcej
(wcześniej szef kuchni w restauracji Ancora). Moją recenzję Ed Reda przeczytacie tutaj. --- ul. Sławkowska 3 | tel. 690 900 555 | FB| www Plac Nowy 1– (26.04) w nowoczesnym wnętrzu, na parterze i na Zobacz więcej