karczek w piwie

Na większe spotkanie znajomych czy rodziny przygotowuję pyszny karczek w piwie miodowym. Podoba mi się w nim to, że przygotowuję go dzień wcześniej i tylko ugotuję i można podawać w towarzystwie góry Zobacz więcej
Udało mi się ostatnio kupić bardzo ładny, chudy kawałek karczku. Lubię przyrządzać go zapiekając w piekarniku. Najczęściej dodaję do niego pieczarki, ale tym razem zmieniłam przepis. Dorzuciłam Zobacz więcej
Zapraszam na pyszny karczek duszony w korzennym piwie z dużą ilością cebuli. Pyszne danie jednogarnkowe, które praktycznie robi się samo. Smak i zapach nie do opowiedzenia, trzeba tego spróbowć. Zobacz więcej
Składniki: 700 g karczku bez kości 1 cebula 3 duże ząbki czosnku po jednej marchewce i pietruszce pół małego selera 50 ml jasnego piwa np. Lech 3 listki laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego Zobacz więcej
Nigdy nie przepadałam za karczkiem z grilla, który wydawał mi się nieco zbyt "żylasty", a czasem wręcz podeszwowaty. Moje podejście do tego mięsa zmieniło się jednak po tym, gdy zaczęłam przyrządzać Zobacz więcej
Składniki 350 g karczku b/k sól, pieprz, kminek sos sojowy kilka ząbków czosnku 3-4 łodygi selera naciowego 2 cebule szczypta rozmarynu jasne piwo Przygotowanie Mięso posypać przyprawami i odstawić do Zobacz więcej
Danie w stylu ,,coś z niczego", kawał mięsa, kapusta, piwo i kiszony ogórek to moja propozycja na obiad dla wygłodniałego mężczyzny ... :))) Składniki: 5 plastrów karkówki 2 szklanki jasnego piwa 1/2 Zobacz więcej
Składniki: 630g karczku bez kości łyżka miodu łyżka musztardy z ziarenkami gorczycy sól, pieprz, tymianek, rozmaryn chilli, sos sojowy 3 łyżki oliwy pół łyżeczki cząbru 3 ząbki czosnku (przecisnąć Zobacz więcej
, gotowych marynat, i niekoniecznie ich interesuje co tam one mają w środku a niestety wiele z nich ma środku dużo chemii. Dlatego zachęcam do przygotowywania własnych marynat, nie są trudne, podstawa Zobacz więcej
Pyszny i pożywny gulasz mięsno-warzywny, który doskonale nadaje się do kaszy :-), ale nie tylko... Możemy go przyrządzić zarówno z wieprzowiny jak i wołowiny. Składniki: ok. 70 dag łopatki lub karczku Zobacz więcej
Tydzień temu rozpoczęliśmy sezon grillowy a co ;) oto efekt... król karczek w całej swojej krasie:) Karczek - król naszego grilla 1,5 kg karczku marynata: główka czosnku 1/3 szklanki oleju łyżeczka Zobacz więcej
Chociaż na blogu znajduje się już przepis na karkówkę z grilla, która bije rekordy popularności i jest najczęściej wyszukiwanym przepisem na blogu (klik klik), dziś proponuję Wam drugi, bardzo Zobacz więcej
Wiadomo nie od dziś, że mięso lubi się bardzo z alkoholem różnej maści. Tym razem gulasz wołowy postanowiliśmy podlać ciemnym piwem Guinness. Niebo w gębie! Składniki: 3 łyżki oliwy z oliwek 6 łyżek Zobacz więcej
Kręciołki z boczku -domowe z dipem czosnkowo -koprowym Sezon na grilla już za nami , ale czasem jeszcze złapie smaczek na kawałek boczku lub karczek ..Kręciołki to bardzo prosty sposób na obiad lub Zobacz więcej
i oleju przygotowujemy mieszankę, którą nacieramy mięso. Ponownie umieszczamy go w piwie i wkładamy na kilka godzin do lodówki ( może być na całą noc ) Mięso razem z marynatą przekładamy do naczynia Zobacz więcej
białego wina. * Polędwiczkę wieprzową marynowaną w musztardzie francuskiej z miodem i żubrówką. * Karczek marynowany w ciemnym piwie z przyprawami korzennymi. * Sałatkę ziemniaczaną z grillowanym Zobacz więcej
Przed nami majówka. W sklepach piętrzą się już zapasy węgla do grilla, musztardy i ketchupy stoją pięknie wyeksponowane na półkach. Lodówki zapełniają się gotowymi zestawami na grilla. Jeszcze kilka Zobacz więcej
do przygotowania drugiego dania. Poniżej przepis na oryginalny praski gulasz. To idealne zimowe danie obiadowe, sycące i pyszne. Idealnie do niego pasuje oczywiście czeskie piwo. Gulasz rzeźnika Zobacz więcej
elwirski
elwirski Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na moim stole
Karkówka w piwie

Karkówka w piwie 436

1
Karkówka w piwie Delikatniejszej pieczonej karkówki jeszcze nie jadłam. Dodanie piwa do karkówki spowoduje, że mięso bardzo skruszeje, stanie się niesamowicie delikatne, rozpływające się w ustach. A Zobacz więcej
Karkówka jest smacznym mięsem do grillowania, podstawą jej smaku jest marynata, ta skomponowana przeze mnie sprawia że mięso jest idealnie soczyste o delikatnym smaku. Dania tego nie powinno zabraknąć Zobacz więcej