karczochy z mięsem

{{headerMessage}}
To proste danie jest najlepszą reklamą cudownych w smaku krewetek tygrysich o delikatnym, soczystym mięsie. Obtoczone w pikantnym, aromatycznym sosie bazującym na smakach prosto z Indii stanowią Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Doskonały letni gulasz, lekki (tylko odrobina oliwy) i sycący. Składniki: 1/2 kg udźca cielęcego duży bakłażan kilka karczochów (u mnie z zalewy) Podłużna jasnozielona papryka lekko pikantna (lub Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
sałatka kuskusu z warzywami

sałatka kuskusu z warzywami 1484

0
{{headerMessage}}
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka na bazie kaszy kuskus z dodatkiem marnowanych w oleju karczochów, pieczonej papryki, szparag i grillowanej cukinii. Pyszna sałatka kuskusu z warzywami sprawdzi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ugotowana cieciorka stała smutno w lodówce. Smutne były też suszone pomidory. No i żal mi się ich zrobiło, wiec wymodziłam takie coś. Do chlebka, do warzywek. Najwazniejsze, że zdrowe i smaczne! Pasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja na wykorzystanie karczocha. Bardzo popularna i lubiana tu w Turcji. Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Mięso na kotleciki köfte wystarczy przygotować wieczorem a następnego dnia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
masala) Umyte mięso kroję w duże kawałki (4x4cm), ale można na typowe gulaszowe, dużo mniejsze wedle uznania. Rozgrzewam patelnię teflonową i bez tłuszczu chwilę grilluję mięso z obu stron, żeby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tapenada – pasta z oliwek wywodzi się z Prowansji. Oprócz oliwek głównymi składnikami są kapary, karczochy i dużo zielonej natki pietruszki! Idealna do pieczywa, najbardziej lubię ją na czosnkowych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pozostajemy w Nevadzie i klimatach baskijskich. Kuchnia Basków słynie z sezonowości i bardzo dobrej jakości produktów. Znajdziemy w niej ryby, owoce morza, mięsa i warzywa (w szczególności pomidory, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, suszonymi pomidorami, ulubionymi, czarnymi oliwkami i karczochami. W 15 minut postał obiad, którym zajadałam się ze smakiem! Ps. fajnym dodatkiem jest odrobina kremu balsamicznego! Koniecznie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
– również wprost od rolników, ale w cenach nie odbiegających od rynkowych. W lecie możemy trafić na okazje cenowe owoców i warzyw. Na placu kupimy też w budkach mięso, wędliny, nabiał ale też drobne Zobacz więcej
Kasia Nazapiecku
Kasia Nazapiecku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na zapiecku
Potrawka piwna

Potrawka piwna 159

0
{{headerMessage}}
Zimowe menu znacznie się różni od letniego. Zmarznięci i przemoczeni marzymy aby potrawy nas ogrzały i dały siłę na walkę z przyrodą. W taką pogodę najbardziej lubię wszelkiego rodzaju potrawki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżki oliwy extra virgin, · jednak czerwona papryka, · 2 szklanki rosołu z kurczaka, · 2 łyżki octu balsamicznego, · szklanka suszonych pomidorów (ważne by były to suche pomidory, które namaczamy w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Yaz türlüsü to moja ulubiona letnia potrawa. Wystarczy pokroić i wymieszać dowolne warzywa, przyprawić do smaku i wstawić do piekarnika. po 30-45 minutach gotowe. Türlü to potrawa z mieszanych warzyw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Hiszpańska uczta... Na przystawkę drobne tapas. Grzanki z tapenadą z czarnych oliwek i pomidorkami, mini kanapeczki z chorizo lub szynką serano, grzanki z filecikami anchois...oliwki, karczochy i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wegetariańska kanapka pełna pyszności Przepis na karczochy, KANAPKA OD SERCA, wstęp: To co widzicie na obrazku przypomina sabłejowską kanapkę z pulpetami w sosie pomidorowym… ale nic bardziej mylnego! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
propozycja na niedzielny obiad :) KOTLETY CIELĘCE Z MIESZANYMI WARZYWAMI 4 kotlety cielęce z udźca, 3 łyżki mąki, 1 mała cukinia, 125g pieczarek, 1 cebula, 3 łyżki czarnych oliwek, 4 serca Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Classy-Chef
Bagna Cauda

Bagna Cauda 69

0
{{headerMessage}}
CLASSY CHEF: Bagna Cauda czwartek, 28 sierpnia 2014 Bagna Cauda Bagna cauda jest gorącym sosem pochodzącym Piemontu. Czesto spożywany jest w formie podobnej do fondue. Idealny do gotowanych karczochów Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Tatar z tuńczyka po włosku

Tatar z tuńczyka po włosku 992

0
{{headerMessage}}
Tatar do danie na specjalne okazje. Wymaga wizyty w specjalistycznym sklepie i bardzo świeżych składników. Niezależnie czy robicie rybę czy mięso nie zaufałbym produktom „z marketu”. Tuńczyka kupiłem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Karczochy z makaronem i kurczakiem w ziołach marokańskich fot. D.Szymborska Co za piękna pogoda! Dzień dłuższy. Dziś o 6.30 jak wchodziłam do wody było JASNO! W końcu wiosna. A dziś przepis, który Zobacz więcej