karkówka a' la dzik

Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Karkówka a' la dzik

Karkówka a' la dzik 900

Wiele osób interesuje się dziczyzną z uwagi na różnorodność smaków i jej uniwersalność. Ale ze względu na zbyt wysoką cenę bardzo rzadko ją kupujemy i wówczas podajemy tylko na szczególne okazje. Zobacz więcej
Naleśniki a la snikers - NALEŚNIKI/PLACUSZKI - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Naleśniki a la snikers (13.06.2017)Kolorowa sałatka z Zobacz więcej
Kuchnia włoska to zdecydowanie mój typ jeśli chodzi o gotowanie. Nie oznacza to jednak, że klasycznych przepisów nie można modyfikować. Tradycyjna parmigiana była dla mnie za mało sycąca i w ten Zobacz więcej
Ziemniaki a la hasselback Składniki: 8 ziemniaków 1 cebula ok. 100-150 g zimnego masła 4-5 plasterków sera żółtego sól pęczek szczypiorku Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Ziemniaki obieramy ze Zobacz więcej
Jestem bardzo zaskoczona smakiem tych cukierków.To niesamowite ,że z tak prostego warzywa jak ziemniak ,można wyczarować coś tak pysznego i niebiańskiego jak marcepan.Moja znajoma była pewna że to Zobacz więcej
Dzisiaj nuta orientu w tradycyjnej odsłonie, czyli polskie paszteciki w papierze ryżowym. Eksperymentów w mojej kuchni nie ma końca. Każdy dzień przynosi nowe inspiracje, a głowa pełna pomysłów. Zobacz więcej
Kuleczki a la Bounty - DESERY - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Kuleczki a la Bounty (08.03.2017)Pikantna sałatka z zielonego ogórka Zobacz więcej
xmeeteatlovex
xmeeteatlovex Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
meet.eat.love
Naleśniki a la Gundel

Naleśniki a la Gundel 5

Składniki (na 20 sztuk): CIASTO 400g mąki 600ml mleka 400ml wody gazowanej 3 całe jajka szczypta soli olej do smażenia NADZIENIE ORZECHOWE 400 g siekanych orzechów 100g rodzynek 500ml mleka 300g cukru Zobacz więcej
patrycja.jamroz97
patrycja.jamroz97 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Roślinny Gaj
Wegański a`la strogonow

Wegański a`la strogonow 21

Jest zimno, a zapotrzebowanie na ciepłe posiłki wzrasta. A to, że robi się szybko ciemno, szybciej chcę nam się spać, chcemy również szybko wykonać posiłek, który syci i da energię :) Więc zapraszam Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Ziemniaki a la frytki

Ziemniaki a la frytki 146

W niedzielę mąż przywiózł od moich teściów kombiwar...w sumie nie za bardzo wiem jeszcze co i jak, bo nie było książeczki z instrukcją i przepisami...tak więc , muszę sama kombinować ...od razu prawdę Zobacz więcej
Witajcie! Pogoda zdumiewa! Pierwszy raz od ok. pięciu lat widzę tyle śniegu za oknem, a on cały czas mocno sypie i z tego co mi się wydaje- nie zamierza przestać. Kilka/kilkanaście lat temu taka Zobacz więcej
Karkówka z dzika pieczona Składniki: - karkówka z dzika, - przyprawy ziołowe, - masło ok. 1/2 kostki, - wino czerwone wytrawne,- sól i pieprz do smaku,- czosnek ząbki Karkówkę przed pieczeniem Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Śledzie a la matbucha

Śledzie a la matbucha 29

Śledzie a la matbucha to śledzie z pieczoną papryką i kuminem O, to są śledzie w stylu arabskim mocno. Wiem, że tam się generalnie nie jada ryb, ale to takie fusion. Polecam, tyle powiem. Składniki na Zobacz więcej
Kartoflo! Usty Twemi Boże znaczysz chęci, Twa cudność mnie przeraża, twa dobroć mnie nęci. Adam Mickiewicz " Kartofla" Ogłaszam tydzień z ziemniakiem! Uwielbiam to Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Classy-Chef
Wołowina "À la Rydberg"

Wołowina "À la Rydberg" 40

Danie to wymyślono w Hotelu Rydberg - pierwszym nowoczesnym hotelu w Sztokholmie, otwartym w 1857 roku - i jemu tez potrawa ta zawdzięcza swoją nazwę . W daniu tym niezwykle ważne jest , aby osobno Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Kotlet a la Pożarski

Kotlet a la Pożarski 112

Kotlet pożarski, zwany też kotletem Pożarskiego to panierowany kotlet z mięsa kurzego. Potrawa pochodzi z kuchni rosyjskiej i datuje się na XIX wiek. Według podania przyrządził go karczmarz Pożarski, Zobacz więcej
Sama nie wiem jak nazwać to ciacho ;), ale nazwa nie jest najważniejsza... Najważniejszy jest smak :)! A to tu niewątpliwie jest:). Ale ostrzegam - ten deser jest bardzo słodki! ;) Składniki: Spód: * Zobacz więcej
Przepis pochodzi z „Książki kucharskiej” Marii Ochorowicz Monatowej z roku 1910. Panuje przekonanie, ze dziczyzna musi długo leżeć w marynacie, a to wcale nie jest konieczne. Jeżeli mamy dobre mięso Zobacz więcej
RainDrop
RainDrop Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passionfruit
Klopsiki a la gołąbki

Klopsiki a la gołąbki 54

Jeśli macie ochotę na tradycyjne gołąbki, czyli roladki z kapusty z mięsem, polecam Wam ten przepis (klik). Jeżeli natomiast preferujecie drogę na skróty, ten przepis jest dla Was. Jego zaletą jest Zobacz więcej
Z pewnością wiele osób lubi żeberka. Są dobre zarówno w sezonie letnim, gdy częściej jada się na świeżym powietrzu, jak również zima, kiedy chętniej sięgamy po bardziej pożywne potrawy. dla mnie maja Zobacz więcej