karkówka marynowana mlekiem

Łagodna w smaku , pieczona , domowa karkówka . Na zimno najlepiej smakuje na kromce świeżego chleba z musztardą , na ciepło możemy podać ją do obiadu – ziemniaków lub kaszy. Składniki: 1 kg. karkówki Zobacz więcej
Przyznam że byłam bardzo ciekawa efektu końcowego "eksperymentu" jakim jest marynowanie mięsa w mleku i szczerze powiedziawszy naprawdę byłam bardzo miło zaskoczona. Jest to przepis bardzo Zobacz więcej
Karkówka marynowana w mleku i cebuli – grill Jak ciepło i wolne ,to trzeba siedzieć na powietrzu , a nie w kuchni , dlatego warto grillować " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" Zobacz więcej
Zapraszam na bardzo delikatne w smaku i kruche kotlety z karkówki macerowane w mleku i cebuli. Składniki: 600-700 g karkówki 1 mała cebula mleko sól morska pieprz czarny świeżo mielony 1 łyżeczka Zobacz więcej
Kotlety z karkówki marynowane w mleku i cebuli Tradycyjne kotlety, ale inaczej. Marynowane w mleku i cebuli są kruche, delikatne o wyraźnym posmaku cebuli. Mleko powoduje, że mięso niesamowicie Zobacz więcej
Rozwiń i czytaj przepis : Zobacz więcej
Pomysł na te kotlety wypatrzyła moja siostra Asia w programie „Kuchenne rewolucje”. Tak mnie zachęciła, że wkrótce sama je przygotowałam i przyznaję, że rzeczywiście są absolutnie wyjątkowe. Takiego Zobacz więcej
Pyszne kotlety przygotowane jak schabowe, tyle że z karkówki. Składniki: 4 dość cienkie plastry karkówki 2 cebule szklanka mleka sól, pieprz jajko bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Karkówkę Zobacz więcej
Przepis wg Magdy Gessler, która poleca w ten sposób przygotowywać kotlety. Składniki: 1kg karkówki (może być też schab) 1l mleka 4 cebule sól pieprz bułka tarta mąka 3-4 jaja olej/smalec Technika Zobacz więcej
, sos grzybowy, usmażę dorsza, karpia, dokończę zupy- no i ostatnie ciasto brzdąc. Pokroję też wszystko na sałatki-tradycyjnie gyros, no i jeszcze jakaś, ale na razie nie wiem. Aha schab i karkówka Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Majowe mielone z frytkami

Majowe mielone z frytkami 170

0
frytki z ćwiartek ziemniaków. Truskawki, pierwsze w tym roku, zdobiły nasze talerze i cudownie wzbogaciły smak potrawy. Spacer o zmierzchu uliczkami Starego Miasta był pięknym dopełnieniem dnia. Zobacz więcej
Wyglądają jak kotlety schabowe, ale smakują zupełnie inaczej. Karkówka w panierce jest mięsem wilgotnym, kruchym i chrupiącym. Składniki: -kilka plastrów karkówki ( my mamy 3 plastry ) -2 jajka -3 Zobacz więcej
dagooshya
dagooshya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Culinary Art
Pasztet idealny

Pasztet idealny 138

0
Pyszny pasztet z przepisu mojej Mamy. Sekret smaku tkwi w różnorodności mięs, a dzięki dodatkowi warzyw, pasztet nie jest suchy tylko mięciutki i wilgotny. Zdjęcia nie są zbyt piękne, bo niestety nie Zobacz więcej
pszennej plus do późniejszego wyrabiania 1 saszetka drożdży instant (7 g) 2 jajka 2 łyżki oleju 1/4 szklanki ciepłego mleka 1 plaska łyżeczka soli Wypełnienie pizzy 2 - 3 łyżki sosu pomidorowego Zobacz więcej
Kuchnia azjatycka jest niesamowicie różnorodna i jak dla mnie zawsze pyszna. Dziś przygotowałam kurczaka na dwa sposoby – tym razem mięso po prostu usmażyłam na patelni, ale że wiosna i lato coraz Zobacz więcej
zgotowany
zgotowany Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zgotowany
Shoarma wieprzowa

Shoarma wieprzowa 1404

1
Uwielbiam bliskowschodnie potrawy i zapach przypraw, którymi mogę przy nich operować. Dziś pokażę Wam jak zrobić shoarmę wieprzową, by przenieść się na chwilę myślami do dalekich orientalnych miejsc. Zobacz więcej
Udka pieczone, czy duszone bardzo lubimy, więc często goszczą na naszym stole. Tym razem postanowiłam je jednak podać w zupełnie nowej odsłonie i choć pracy jest trochę więcej, danie wyszło Zobacz więcej
2 łyżki mleko 200 ml sól 1 łyżeczka sałatka ogórkowa: ogórki konserwowe 6 szt cebula 1 szt olej z orzechów włoskich 1 łyżka Czas przygotowania: ok. 40 min + 2 h marynowania Ilość porcji: 4 - 6 Zobacz więcej
śmietany (jeśli ciasto jest zbyt gęste, 4-5 łyżek mleka, szczypta cukru. ja ponieważ miałam dużego kurczaka podwoiłam ilość składników. na farsz mięso z ugotowanego kurczaka (może też być inne mięso, Zobacz więcej
... ot taka niepozorna, którą robiłam w rondlu już wiele razy ...ale tutaj wcześniej marynujemy ją w mleku. Taka marynata nadaje pieczonemu mięsu delikatność, jest soczyste i mięciutkie ...a my Zobacz więcej